Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, potřebovala bych si ujasnit k čemu vlastně slouží stavební řízení. Dneska jsem byla na ústním jednání. Bude se stavět na sousední parcele.
Nas konci jsme se měli vyjádřit k zamýšlené stavbě - tak jsem se vyjádřila a doslovně jsem řekla: že nemám námitek k umístění na parcele
Na to se ozval majitel parcely a řekl, že k umístění nemám co mluvit,že je to jeho věc kde dům bude stát.
Jsme přímý sousedé - nechápu tedy proč nás zvali k tomuto jednání, když stejně nemáme žádné pravomoci?
Nebo jsem to pochopila nějak špatně?
Děkuju
Ustni jednani je k tomu, aby se ucastnici rizeni vyjadrili k zameru. Pokud ty jako soused mas jakekoli namitky, muzes je vznest. Co rekl soused neni pravda, od toho tam jste. Pokud nekdo ma pripominky, stavebni urad to musi akceptovat a neco s tim udelat (dat vase podminky do stavebniho povoleni atd.).
Žifko, moc díky - to jsem si právě myslela, ale po jeho reakci jsem nabyla dojmu, že tomu tak není. Děkuju.
Desty, myslím že ses vyjádřila jak nejlíp to šlo - přesně tak to má být. Pan soused je mi mo mísu a na stavebním úřadě ho srovnají. Taky nezapomeň ohlídat výšku stavby a kam má okna. Aby ti nezastínil zahrádku, nebo vám výrazně nenarušil soukromí (okna). Jinak je mi líto, že budete mít takovou prudu vedle sebe ![]()
Holky, díky moc - okna jsem ohlídala - naším směrem není ani jedno
A podle plánu bude od našeho plotu 15m - na výšku jsem se taky koukala - nezastíní nás a slunko k nám půjde.
Já bych bez slunička asi umřela. Sice je vidět binec v bytě,ale jsem za něj fakt ráda.