Stavebnice Cheva - je kvalitní?

44357
20.6.11 21:11

Stavebnice CHEVA - je kvalitní?

Ahoj, vím, že stavebnice jsou věčně probírané téma, ale já se v tom moc nevyznám a na netu je odkazů spoustu..

Chtěla bych koupit synovi k 5. narozeninám stavebnici - už menší dílky. Máme Lego duplo, Wader v podobné velikosti. Jsou to kvalitní stavebnice. Potom máme Lori, do toho bych už nešla. Byla levnější, ale její kvalita tomu odpovídá - kostky pořádně nedrží v sobě, hodně kostek při dětských hrách nebo pádu výrobku prasklo..

Jaká je Cheva? Je kvalitní nebo je to šmejd, napodobenina?Četla jsem protichůdné názory, tak se ptám.

A další dotaz, jakou byste mi doporučili stavebnici pro 5.letého syna? Budu ráda za konkrétní odkazy. Vybírám stavebnici, nějak se v tom nevyznám, na netu i v obchodech je toho nepřeberně moc.
Všude čtu, že jen Lego je kvalitní, v podstatě s tím souhlasím. Ale mého syna stavebnice nikdy moc nebraly a neberou, baví ho jiné věci. Proto bych za to nechtěla utratit velké peníze, které bych raději fakt investovala do věcí, které ho baví. Ale nekvalitní alternativa, kde nebudou držet kostky v sobě, asi moc radosti taky neudělá :evil:

Představuju si nějakou menší tématickou sadu, kde bude i návod, jak to postavit - stačí obrázek na krabici. Mé starší dítě fakt stavebnice moc nebaví,plno kostek by mu nic neřeklo.S duplem si začal stavět až okolo 4 let, ale není to nějak vyhledávaná činnost. Ale zase to stavění považuju za důležité pro rozvoj jemné motoriky a fantazie. Nemůže pořád myslet jen mozkem nebo si zkoumat brouky pod mikroskopem, číst si encyklopedie, učit se podle obrázkového slovníčku angličtinu, hrát hry, kde se počítá,sčítat hodnoty mincí..
Potřebovala bych poradit nějakou stavebnici, která by ho mohla zaujmout..

Co třeba srubová stavebnice nebo magnetická stavebnice? Máte někdo? Baví to vaše děti?

Díky za případné konkrétní rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3089
20.6.11 21:15

já osobně z vlastní zkušenosti můžu chevu jedině doporučit, nevím jak teď, ale kd malička cca do mých 12 let jsem je každé vánoce těšila na novou Cheva stavebnici. Takže za mě ano :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
20.6.11 21:15

Ahojky - nepřemýšlela jsi nad stavebnicí Seva? Můj syn ji dostal k Vánocům ve skoro 5ti letech. Docela ho baví, i když jinak není moc „stavebnicový typ“ :think:

• Citovat
  • Upravit
44357
20.6.11 21:23

Denino, díky :kytka:
Palino, Sevu neznám, ale díky za tip, mrknu se. Skutečně jsem myslela CHEVU, je to levnější alternativa lega :-)
Taky jsem měla CHEVU jako malá, ale jen jednu. Taky mě to moc nebavilo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
20.6.11 21:24

Tak CHEVA je originál český výrobek, vyvinutý a vyráběný v Brně (100 metrů od mého bydliště :wink: ).
Kromě CHEVY BASIC mají ostatní stavebnice za názvem jednomístné nebo dvojmístné číslo, podle toho by ses při výběru mohla řídit… A jinak celá CHEVA (mimo BASICU) představuje v podstatě jednodušší a ne tak propracovanou alternativu k LEGO CITY.
Jinak vývojáři Chemoplastu na výstavách představují leccos, co pak do obchodů nemůže (vysoká cena nebo komplikované řešení stavby…), ale je to důkazem, co všechno z CHEVY postavíš. Třeba Karlštejn 2×2 metry nebo osmikolový obrněný transportér i s výsadkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
20.6.11 22:18
Jana206 píše:
Denino, díky :kytka:
Palino, Sevu neznám, ale díky za tip, mrknu se. Skutečně jsem myslela CHEVU, je to levnější alternativa lega :-)
Taky jsem měla CHEVU jako malá, ale jen jednu. Taky mě to moc nebavilo :oops:

JJ, já to pochopila :kytka: . Chevu neznám, ale jelikož je synovi taky 5 a dostali jsme právě Sevu, tak mě napadlo doporučit :wink: . Předpokládám, že ji znát budeš - jen ne pod tímto názvem.
Jak jsem napsala - syn není moc stavebnicový. Ale já ji jako malá milovala. A co vím, tak kamarádky syn si s ní vyhraje maximálně :think:

• Citovat
  • Upravit
14771
20.6.11 22:37

Seva je super,my s malým tříleťákem taky stavíme a dobrá je ještě VARIANT,určo znáš taky z dětství takhle vypadá te´d,kdysi bývala v krabici,návody jsou tam taky jak a co stavět
 http://www.funkids.cz/…ice-variant/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
20.6.11 22:38

chevu měla moje sestřenice a jak jsme se s ní vyblbly. Stavěly jsme domečky a panáčky, stavěly jsme nábytek pro bárbíny, stavěly jsme vesmírný lodě. Za mě ano a to i na tu sevu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
20.6.11 22:41

mě se cheva taky líbí,ale zatím jedem v legu duplu,a už máme doma něco z lego city :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
20.6.11 22:46

a co playmobil? já mám teda kluka menšího a máme zatím jen duplo a playmobil pro prcky, ale tematické sady od playmobilu pro starší jsou moc pěkné..ale taky záleží, jestli by ho to bavilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18674
20.6.11 23:04

My Chevu nemáme, i když ten název mi něco říká.
Máme srubovou, je fajn, ale chtělo by to víc dílků, jinak nejde být moc kreativní. Pk máme jednu, nevím název, plastové kratší a delší tyčky a spojovací plastové díly, není česká, jen se to zacvakává a syn ji má hodně rád. Napadl mě taky Merkur, ale to už chce dobrou jemnou motoriku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44357
21.6.11 06:12

Díky za odpovědi všem :kytka:

Palino, Sevu nakonec znám, pamatuju si ji. Právě nedávno jsem přemýšlela, jak se jmenuje ta stavebnice, co má ty „modré tyčky a bílé křupky“ co se spojuje :mrgreen:
Uvažuju spíš o tomto, dupla i Waderu máme doma dost, máme nejen základní kostky ale i ZOO a ještě něco víc. Syna to moc nebere, tak se bojím, že by ho nenadchla ani Cheva..

Ajko,ta z Tvého odkazu je taky fajn, tu mají ve školce a i já si ji v jiné podobě s dětství pamatuju..

Estho,na Playmobil se podívám taky, ale to už je myslím kvalita i cena podobná Legu :-)

Eliško,na srubovou stavebnici jsem se na netu dívala taky.Vím, že jsem se ptala, díky za zkušenost :kytka: Vypadá to dobře, ale zase si myslím, že je to spíš moderní odvětví těch klasických stavebnic, které poslouží k rozvoji jemné motoriky stejně dobře..Stejně tak magnetická stavebnice..
Zatím bych chtěla pořídit něco jednoduššího a „levnějšího“, až kdyby to děti náhodou chytlo, tak doplňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
21.6.11 07:13

Pokud synka nebaví Lego, tak si myslím, že Chevou si moc nepomůžeš, protože to je vlastně to samé…
Nevím, jestli to je už na teď, ale až bude trošku starší, vyzkoušela bych GeoMag. Je to stavebnice na základě magnetismu.

• Citovat
  • Upravit
18674
21.6.11 07:39

Ahá, Seva je tohle „modrobílé“. Tak to mají u dědy a hrajou si s tím hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18674
21.6.11 07:43

Jani, napadlo mě, že tak od pěti let syna bavilo s tátou stloukat zbytky dřívek (dostali jsme podarované od dědy, ale měli by určitě zadarmo v nějakém truhlářství třeba), kupovali v železářství i různé panty a pod. za pár korun a slavilo to větší úspěch než stavebnice. Ale je to jednak hlasitější činnost (pokud bydlíte v bytě), jednak rozhodně vyžaduje asistenci dospělého.
Díky tátově fantazii stvořili auto s přívěsem, vrtulník, stolek, židle pro panenky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí