Stavebnice LORI

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
157
7.10.19 13:54

Stavebnice LORI

Ahoj holky :mavam: shanim presne tuto stavebnici. Nejlepe velke baleni ale koukala jsem na net a nemuzu sehnat na overenych e-shopech. Muzete nekdo poradit, kde koupit aby byla stavebnice kvalitni? Diky mooc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
157
7.10.19 13:59

Našla jsem velkou sadu https://www.mrakyhracek.cz/…500ks-p26923 … máte někdo zkušenosti s tímto e-shopem? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16050
7.10.19 14:54

S e-shopem zkušenost nemám, ale stavebnici nedoporučuju. Jako levná varianta Dupla se vyskytuje často v různých koutcích, my ji dostali od sousedů na chalupě plnou krabici, a děti to s ní nebaví. Postavené věci se nedají přenést, dílky u sebe nedrží. Myslím, že skoro žádné dítě, které si vyzkoušelo Duplo, to s ní bavit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
7.10.19 14:59

@zrcadlo ano to chápu.. ale je to pro 3leté dítko, které to stejně přestane za pár týdnů bavit, my jsme ji jako malí měli a velká spokojenost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
7.10.19 15:18

@zrcadlo na to lego duplo jsem se koukla.. přijde mi, že jsou ty kostičky menší, než ty co sháním :think: takové maličko větší lego klasik :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16050
7.10.19 17:11
@Lentilka93 píše:
@zrcadlo na to lego duplo jsem se koukla.. přijde mi, že jsou ty kostičky menší, než ty co sháním :think: takové maličko větší lego klasik :nevim:

Nejsou, jedna malá kostička Dupla (taková ta čtvercová, co má 2×2 čudlíky) má okolo 3×3cm. Ale je pravda, že v Duplu bývá hodně málo dlouhých kostek, většinou jsou tam kostky 2×2 čudlíky nebo 2×4 čudlíky. Duplo má tu výhodu, že je kompatibilní i s kostkami Unico, Big Bloxx, Hubelino a asi i další. Z těchto firem je Big Bloxx nepatrně horší kvality než Duplo (ale zase má sady s prasátkem Peppou, což mojí dceři udělalo hroznou radost), Unico a Hubelino je s Duplem naprosto srovnatelné. Všechno je to oproti Lori samozřejmě dražší, ale ta kvalita je výrazně vyšší.
My jsme teda zaangažovali oboje prarodiče, a děti dostávali okolo těch 2-3let Duplo a spol. ke všem svátkům/narozeninám/Vánocům. Na detiakostky.cz jsem koupila i pár bazarových věcí (např. destičky a dlouhé kostky, aby šly stavět mnohapatrové stavby a pak taky nějaká zvířátka). Je pravda, že v tom máme utopených hodně peněz, ale ze všech těch dárků byla veliká radost, a děti si hrály s Duplem tak 5dnů v týdnu několik let, neměli jsme doma žádnou jinou hračku, která by byla tak vytěžovaná, a když se ty kostky umyjou, tak na nich není vůbec znát nějaké opotřebení.
To Hubelino je kuličková dráha kompatibilní s Duplem, ale dělají i sadu jen kostek (buď barevné nebo bílé - doporučuju ty bílé, v té sadě je totiž hodně právě těch dlouhých kostek, které jsou nutné na spojení a lepší stabilitu staveb), od Hubelina mi taky přijdou lepší ty základní destičky, na které se staví (jsou narozdíl od té velké zelené Duplo desky pevné, ta Duplo pruží a špatně se to přenáší).
Nevím no, já než to Lori, tak bych radši koupila bazarové kvalitní kostky, ze kterých budou držet stavby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
7.10.19 18:11

@zrcadlo ja se teda pokouknu na netu a ocihnu vsechny druhy co jste napsala :lol: ja se spise bojim, ze to malej hodi do rohu, ikdyz teda kostky rad, pry, ( neni to muj drobek ).. Na zkousku asi koupim, jen nejakou malou sadu :palec: dekuji moc za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13711
7.10.19 18:48

Duplo je určitě lepší a kvalitnější, než toto. Navíc jsou různé sady (i malé) s postavičkami, autíčky atd. S tím si určitě dítě vyhraje (nebo aspoň líp než s tou Lori).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí