Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky
shanim presne tuto stavebnici. Nejlepe velke baleni ale koukala jsem na net a nemuzu sehnat na overenych e-shopech. Muzete nekdo poradit, kde koupit aby byla stavebnice kvalitni? Diky mooc ![]()
Našla jsem velkou sadu https://www.mrakyhracek.cz/…500ks-p26923 … máte někdo zkušenosti s tímto e-shopem? ![]()
S e-shopem zkušenost nemám, ale stavebnici nedoporučuju. Jako levná varianta Dupla se vyskytuje často v různých koutcích, my ji dostali od sousedů na chalupě plnou krabici, a děti to s ní nebaví. Postavené věci se nedají přenést, dílky u sebe nedrží. Myslím, že skoro žádné dítě, které si vyzkoušelo Duplo, to s ní bavit nebude.
@zrcadlo ano to chápu.. ale je to pro 3leté dítko, které to stejně přestane za pár týdnů bavit, my jsme ji jako malí měli a velká spokojenost ![]()
@zrcadlo na to lego duplo jsem se koukla.. přijde mi, že jsou ty kostičky menší, než ty co sháním
takové maličko větší lego klasik ![]()
@Lentilka93 píše:
@zrcadlo na to lego duplo jsem se koukla.. přijde mi, že jsou ty kostičky menší, než ty co shánímtakové maličko větší lego klasik
Nejsou, jedna malá kostička Dupla (taková ta čtvercová, co má 2×2 čudlíky) má okolo 3×3cm. Ale je pravda, že v Duplu bývá hodně málo dlouhých kostek, většinou jsou tam kostky 2×2 čudlíky nebo 2×4 čudlíky. Duplo má tu výhodu, že je kompatibilní i s kostkami Unico, Big Bloxx, Hubelino a asi i další. Z těchto firem je Big Bloxx nepatrně horší kvality než Duplo (ale zase má sady s prasátkem Peppou, což mojí dceři udělalo hroznou radost), Unico a Hubelino je s Duplem naprosto srovnatelné. Všechno je to oproti Lori samozřejmě dražší, ale ta kvalita je výrazně vyšší.
My jsme teda zaangažovali oboje prarodiče, a děti dostávali okolo těch 2-3let Duplo a spol. ke všem svátkům/narozeninám/Vánocům. Na detiakostky.cz jsem koupila i pár bazarových věcí (např. destičky a dlouhé kostky, aby šly stavět mnohapatrové stavby a pak taky nějaká zvířátka). Je pravda, že v tom máme utopených hodně peněz, ale ze všech těch dárků byla veliká radost, a děti si hrály s Duplem tak 5dnů v týdnu několik let, neměli jsme doma žádnou jinou hračku, která by byla tak vytěžovaná, a když se ty kostky umyjou, tak na nich není vůbec znát nějaké opotřebení.
To Hubelino je kuličková dráha kompatibilní s Duplem, ale dělají i sadu jen kostek (buď barevné nebo bílé - doporučuju ty bílé, v té sadě je totiž hodně právě těch dlouhých kostek, které jsou nutné na spojení a lepší stabilitu staveb), od Hubelina mi taky přijdou lepší ty základní destičky, na které se staví (jsou narozdíl od té velké zelené Duplo desky pevné, ta Duplo pruží a špatně se to přenáší).
Nevím no, já než to Lori, tak bych radši koupila bazarové kvalitní kostky, ze kterých budou držet stavby.
@zrcadlo ja se teda pokouknu na netu a ocihnu vsechny druhy co jste napsala
ja se spise bojim, ze to malej hodi do rohu, ikdyz teda kostky rad, pry, ( neni to muj drobek ).. Na zkousku asi koupim, jen nejakou malou sadu
dekuji moc za radu
Duplo je určitě lepší a kvalitnější, než toto. Navíc jsou různé sady (i malé) s postavičkami, autíčky atd. S tím si určitě dítě vyhraje (nebo aspoň líp než s tou Lori).