Stavebnice Merkur

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18305
6.1.10 15:50

Stavebnice MERKUR

Na diskusní stránky eMimino jsem vlastně narazil náhodou - hledal jsem, kde se na internetu vyskytuje stavebnice MERKUR a tady ji v některé diskusi někdo zmínil.
Přidávám sem některé z adres stránek, které se zabývají MERKURem. Snad se budou někomu hodit.

Stránky výrobce stavebnice - www.merkurtoys.cz

Muzeum stavebnice MERKUR - www.merkurpolice.cz

Klub stavebice MERKUR při Stanici mladých techniků Plzeň - www.merkurklubplzen.cz

Soukromé stránky o stavebnici MERKUR - merkur.kreteni.cz

Přeju dobrou zábavu při čtení i při hraní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4308
6.1.10 23:16

Díky za odkazy, manžel se už těší, až budou s klukama stavět :-P …

To muzeum jsme viděli v Toulavé kamaře a určitě se tam s klukama jednou vypravíme, snad to do té doby nezavřou :wink: :twisted:

I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
6.1.10 23:21

Dneska jsem na www.novinky.cz zahlédl článek o tom, že Muzeum hlavního města Prahy vystavuje modely z MERKURU sběratele pana Jiřího Mládka. Výstava je do 28. února. Tak se tam v únoru taky chystám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
29.5.13 21:58

Jaký Merkur?

Oživuju diskuzi, snad někdo poradí.

Sedmiletého syna v posledních dnech chytl Merkur, na který se od Vánoc prášilo - asi to v té době bylo na něj ještě moc složité. Ale najednou to vytáhl a začalo se mu dařit pořádně vše k sobě přišroubovat.

Dostal na Vánoce malou sadu, ze které jde postavit asi 6 modelů. On ale ne vždy staví přesné modely, staví i podle vlastní fantazie. Ale stěžuje si, že má málo dílku :mrgreen:
Tak se rozhlížím po novém Merkuru :)

Vůbec se v tom nevyznám - co znamená dvouvrstvá, třívrstvá, čtyřvrstvá, případně pětivrstvá stavebnice?
Co se týče velikosti stavebnice, kluka máme jen jednoho, potom už holky, 4,5 letá teď momentálně staví s ním, ale nepředpokládám, že by jí to do budoucna vydrželo, takže zase obří megabalení nepotřebujeme.

Stránky ze všech odkazů prohlédnu, ale stejně se v tom houby vyznám.
Byla bych ráda, kdyby mi někdo poradil, který Merkur konkrétně koupit, se kterým má dobré zkušenosti - pro 7 leté dítě.

Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
30.5.13 06:33

@Jana206 - podle mě ty vrstvy znamenají, kolik „pater“ - platíček s dílkama, má která ta stavebnice.
A na rady jsem taky zvědavá - i my začínáme s Merkurem, synovi je čerstvě 7 let. Zatím teda jede striktně podle návodů, ale ráda bych něco dokoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
30.5.13 07:31

Ahoj,
my máme doma zatím dvě krabice po cca 250,–Kč, tedy ty skoro nejmenší. Mám dvojčata, prvňáky, kluka a holku. Prvního Merkura jsem koupila před rokem a čtvrt na výstavě, druhého jsem musela koupit z důvodu, že se děti hádaly o nářadí (v každé krabici je jen jeden šroubovák a dva různé klíče :roll: ), tak aby to nářadí bylo aspoň dvakrát :mrgreen:.
Kluk nestaví podle návodu, já sama taky nejsem zrovna stavitel, ale jsem ráda, že trénuje na malých součástkách.
Děti jsem nechala, aby si samy vybraly stavebnice, jen jsem jim řekla, v jakých velikostech krabic se mají pohybovat.
Pro začátek bych volila menší balení, právě proto, kdyby to dítě nebavilo, tak ať nemá doma stavebnici za tři tisíce. K narozeninám (na podzim jim bude osm let) uvažuji koupit synovi dvouvrstvou nebo třívrstvou, tedy aby měl víc součástek. Nechám ho, aby si na internetu prohlédnul, co se nabízí (a co jsem ochotná zaplatit :mrgreen: ), aby měl přehled a on si sám vybere, co bude chtít.
Zároveň uvažuji o tom, že mu koupím kufřík na nářadí (na šroubky a všechny ty drobné součástky), aby to měl pěkně pohromadě.

• Citovat
  • Upravit
44180
30.5.13 07:36

@Milli @JaSe Díky za odpověď.
Synovi bude 7 let za měsíc :)

Cenová představa je nejlépe do tisícovky, maximálně do 1500,co jsem tak prohlédla, tak by mu to mohlo stačit.
V této cenové relaci mi to přijde „tak akorát“ - ani ne moc, ani málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
30.5.13 08:06

Ona i ta tisícovka je dost, pokud by si s tím nehrál. Ale my máme v rodině samé technické profese, tak to asi bude v genech :lol:.
První sadu jsem koupila starou na Aukru za pár korun. Teď vyberu něco nového.
Já stůňu po parním stroji :oops:, ale koupím asi tohle - http://www.merkurtoys.cz/…4-stavebnice pro začátek a pak možná něco s elektromotorkem.

Hrály si vaše děti hodně s Legem? Dá se z toho nějak odvodit vztah k těm stavebnicím? U nás jede Lego hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
30.5.13 09:10

My máme dvě z těch malých krabic.
Syn si hodně hraje s legem, staví si to, co chce, bez návodů. Merkura zas teď děti vytáhly, ale lego zatím vede.
Jsem ráda, že i dcera šroubuje a montuje, jen by se u toho nemuseli pořád hádat o součástky :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
JaSe
30.5.13 09:15

Jano, já bych začala opravdu malou krabicí. Však velkou (nebo větší) můžeš klidně dokoupit, víc součástek určitě není na škodu.
Zkus se podívat, jestli někde kolem Vás není nějaká výstava Merkura. Syna to právě chytilo na výstěvě, nějaký pán se ho tam ujal a společně montovali malé letadlo podle synovy fantazie a když jsme odcházeli, tak jsme museli hned koupit krabici.
Ve vlaku jsme pak budili pozdvižení, jeli tam tři chlápci, měli za sebou asi veselý den se skleničkou, tak se hned vyptávali a žasli, že se Merkur ještě vyrábí (kluk si hned ve vlaku krabici vyndal a zkoumal, co se s tím dá dělat). To mu bylo 6 let a kousek.

• Citovat
  • Upravit
44180
30.5.13 10:26

@JaSe
My už malou máme a součástky mu chybí.
Chtěla bych to „splácnout“ na delší dobu, ne pořád dokupovat.
Technický typ není, zatím se tak neprojevoval. Se stavebnicemi si začal stavět později - nejprve SEVA, potom i LEGO, ale nemůžu říct, že by něco z toho patřilo k nejoblíbenějším hračkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí