Stavění mimi na kolínka

327
6.9.05 15:41

Stavění mimi na kolínka

Ahoj holky, malý má reflux, ale protože přibývá nechtějí jej lékaři operovat. Nyní se nacházíme v období, že se umí sám obrátit na bříško a tak mi dnes doktorka řekla, že jej mám učit , aby si pod sebe dával kolínka a začal se na ně stavět jako při lezení, aby se prý minimalizovalo mačkání bříška a tudíž zvracení. Nemáte nějaký cvik, nebo fintu jak to mám dělat. Zkoušela jsem mu skrčit nožky při lehu na bříšku pod sebe, ale moc se mi to nedařilo a za bříško sem ho chytat nechtěla. Díky Věrka + Míša :roll: :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
6.9.05 16:43

Ahoj Věrko,
nejsem teda doktor, ale přijde mi to jako ptákovina. Dostat si kolínka pod sebe je základním předpokladem lezení. No a ve 4 měsících dítě prostě lézt nemůže, to by byl zázrak. Já bych to neřešila a prostě počkala, až Míša povyroste, pak pravděpodobně ustoupí i to blinkání. Moje dcera blinkala cca do sedmého měsíce, prostě dokud byla přes den kojená. Blinkala fakt hoodně, tak vím, jaká je to otrava. Přeju pevné nervy!

Jana+exblinkoška Kačenka 8,5m

• Citovat
  • Upravit
327
6.9.05 16:59

lezení

Přiznám,že mě to taky dost překvapilo,ale to víš, když ti to řekne doktorka,tak to zkouším. Malého tam také dnes dávala na bříško a dávala mu kolínka pod sebe,jako na lezení.věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
6.9.05 16:59

...

Ahojky,

my teda máme o měsíc míň a na bříško se ještě neotočíme, ale… jen takový tip…

Po nočním kojení, když udělám klasické kolečko na odříhnutí a Pavlíkovi se to nějak nedaří, tak si ho vezmu na chvilku (nebo někdy i na déle :oops: ) do postýlky, lehnu si do takového pololeho-sedu a dám si ho na bříško… No a v této pozici teda dělá přesně to, co po Tvém Míšovi chce paní doktorka - dá si kolínka pod bříško. Tak to třeba zkuste takhle nějak…? Třeba to půjde :wink:

Pavlík se to naučil sám jako úlevovou polohu, když jsme měli asi před měsícem velké problémy s prdíky, a už mu to takhle zůstalo… :lol: On tenkrát jinak ani neusnul, chudínek :cry:

Peťula + Pavlík

http://tickers.TickerFactory.com/…f4c1/age.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
6.9.05 17:02

lezení

Tedy to je dobrý nápad. díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
6.9.05 17:03

Potíže s blinkáním jsme neměly, takže nemůžu soudit, nejsem dr, ale zdá se mi hloupé řešení vaší dr, protože to v podstatě může znamenat i rychlejší vývoj než nač mimčo bude připravené a do budoucna by to mohlo způsobit i problémy. Určitě musí existovat i jiné řešení a věřím, že lepší vám poradí někdo zde, rozhodně tento problém nebude trápit jen vás.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
6.9.05 18:27

Ahoj holky, to me zase pani doktorka pobavila. Ze prej natrenovat. Ono to miminko umi automaticky a ne treninkem. Proste to jednou prijde.
Treba kdyz jednou jedna doktorka tvrdila, ze ma 8m mimco slabe rucicky a tak s nim ma maminka hrat na trakar:-) to bylo taky dobry.
Ale jinak se nektera mimca houpou na kolinkach treba v peti mesicich. To nepatri k lezenim a nekdy to rodice zamenuji a tvrdi, ze jim mimco leze pozadu. A je to takova slepa faze v poloze na brisku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
6.9.05 20:03

ahoj

taky bych ho netrápila,… my teda cvičíme ale kvůli tomu že nepoužívá ruce - v poloze na břiše dělá lachtana - těch poblitejch plínek bodyček a všeho už se nikdy nedopočítám… ale když je tvůj malej motoricky jinak v poho tak je to zbytečný… tot můj názor - i názor mé rhb. Pokud se prý dětičky posouvaj cvičením vývojově dopředu, tak prej bejvaj neurotičtější a plačtivější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
6.9.05 23:51

Veverko, to je divné, my máme reflux taky (poslední měsíc už je naštěstí lepší, ale předtím jsem převlékala třeba patnáctkrát denně) a naše malá na bříšku ležet nechce, jen se staví na kolínka. Naše paní doktorka mi naopak řekla, že je (šestiměsíční) moc malá na pokusy o lezení a že jí máme připlácávat zadeček k podložce, aby ho nezvedala a naučila se nejdřív plazit?! Takl to zase bude co doktor, to názor, a na nás je, abychom se zařídili podle zdravého rozumu. :roll: Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí