Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak je to s pravidelným denním režimem dítěte. Naše malá má 5, 5 měsíce a pořád je to velká „anarchistka“, jí a spí úplně kdykoli a jak ji napadne. Jedinou pravidelností je koupání a večerní spaní které se pohybuje v době od 19.30 - 21.00. Jak ji to mám naučit? A jde to vůbec? Nebo se to spraví s příkrmy (dosud plně kojím)? Díky, Ziza.
Ahoj Zizo,
myslím, že pokud je mimčo v pohodě, tak bych to neřešila. Za chvíli si svůj rytmus najde.
Péťa chytil rytmus určitě až po půl roce.
Alča.
Ahoj, my jsme na tom take tak byli. Kojeni kazde dve hodky a potom usnul nebo neusnul. Jednou na 10 min. Nekdy na 2 hodiny. Take jsme akorat ve stejny cas koupali a ve stejny cas chodili ven a to jen nekdy. Jidlo to moc nespravilo, ale to je take proto, ze ve svych 10ti mesicich ho stale zajima spis kojeni nez jine jidlo. Presto nejaky rezim vznikl. Neresila bych to.
Ahoj
My jsme jen o trochu mladší a jsme na tom skoro stejně. Denní režim nechávám 100% na ní a myslím že to není špatně. Je úplně v pohodě a já tím pádem taky a to je asi nejpodstatnější.
Je fakt, že starší generace mají tendeci radit co kdy se má s mimčem během dne dělat, ale to neřešíme a na babičky nedáme ![]()
ahojky,
u nás to bylo přesně tak. Kačka dokázala spát 20 minut až 3 hodiny (bohužel dost vyjímečně
). jediným pevným bodem bylo večerní usínání mezi půl osmou a osmou. Nějaký režim přes den vznikl až tak po půl roce a myslím, že to souvisí s jídlem. Jí teď pravidelně každé 3 hodiny, pokud to teda stihnu včas uvařit
Já bych to proto neřešila, ono se to samo nějak zajede a u:,–(í. Hlavně že je prcek v pohodě.
Jana + Kačenka 8,5m
Ahoj, pokud se ditko tvari spokojene, vubec bych si stim nelamala hlavu. Nam uz je devet mesicu a rezim mi Charlie tezce bojkotuje. Spi, jak holky rikaly pokazde jinak. Nekdy 15 min, jindy i dve hodky. S jidlem je to taky boj. Ji po trech hodinach, ale jednou vstane uz v pet, jindy az o pul osme…Takze i kdybych se stavela na hlavu, tak to nejde. Kdybych ji to jidlo nedala jak se probudi nebo po trech hodinach, tak se urve hlady.
Nas spis v centru upozornili, ze neni dulezity cas, ale ritualy. To je, ze delas veci stejnym zpusobem. Staci i to, ze dite vi, ze se koupe vecer pred spanim (jidlo pred nebo po - to uz je jedno- u nas zalezi na hladu). U nas vede ritual usinani s plinkou v rucickach. Bez toho mi proste neusne.
Taky bych se zamyslela nad tim, jestli je pro vas vhodne vubec neco takoveho zavadet jen protoze to radi ostatni. My mame takovy zivotni styl, ze nevim, co budu muset vyrizovat a delat ani dve hodiny dopredu. Kdybychom meli zajety denni rezim, asi by mi porad plakala, ze ji ho narusuju.
Terik