Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všechny mamči,
nemáte někdo nějaký stručný výcuc nejčastějších úrazů, nemocí a příhod kojenců spolu s doporučením či návodem na první pomoc? Něco samozřejmě vím, ale myslím, že je toho dost, co bych měla ještě vědět…taková základní pravidla, jak třeba rychle doma rozpoznat co miminku je a poskytnout mu první pomoc nebo jinak rychle zareagovat…přeci jen, člověku je blbý kvůli všemu volat doktora a zároveň má strach, aby něco nezanedbal. Asi bych byla klidnější, kdybych v naší lékárničce měla i takovýto nějaký návod
.
Ahoj a díky za případné rady či tipy.
Jajda a Lucinka 6týdnů.
Ahoj Jajdo,
opravdu jsi svědomitá maminka.Ale asi Ti nijak moc neporadím,když ti řeknu,že u miminek si není radno s ničím zahrávat a opravdu skoro vždycky raději zajít k doktoru.Radši tak než něco zanedbat.
Přeju plné zdraví pro Tebe i miminko a raději hezky choďte na procházky než po ordinacích.
Pa L.
Ahoj, nam detska dr. doporucila mit doma v lekarnicce vpodstate jen paralenove cipky na teplotu a jinak se pry na ni muzeme kdykoli obratit, radsi se pry zeptat hloupe, nebo jet zbytecne, nez neco zanedbat …
Tak to je fakt.Paralenový čípky mám doma taky a ještě odsávačku do nosánku,kdyby nás náhodou překvapila rýmička.Jinak mám genciánu do pusinky proti moučnivce(kdyby náhodou)a pro staršího lumpíka ještě desinfekci při nehodách,ale to se vás ještě dlouho netýká.
Pa L.
Ahoj
My máme už i první zkušenost s pohotovostí. Jeden den se mi nezdála fontanela a protože se všude píše jak je to citlivé tak jsem za chvilku vytvořila dobrý zmatek. Naše dr byla zrovna v cizině na dovolené, jako na potvoru.
Raději jsme zavolala na pohotovost, jestli mám přiject, nebo jen zbytečně panikařím. Tak mi řekli ať přijedem, tak hjsme hned vyrazili. Byla to jen zbytečná panika, ale než něco zanedbat, raději ať mi řeknou, že panikařím. Moje dr když se vrátila řekla, že jsme udělala dobře, lepší je když se na ní kukne doktor.
Doporučuji mít na dr mobil, s možností jí zavolat a poradit se, což jsme už několikrát využila
a modlit se, aby se nic neschumelilo po dobu dovolený.
Stručně je tohle téma popsané v brožurce informace pro rodiče, co dávají se zdravotním průkazem, ale tos už asi četla. Třeba co se má dělat když mimču něco zaskočí a základní pravidla první pomoci. Ale taky doufám, že nás nic podobnýho nepotká a že tyhle rady ani nevyužijeme.
Měj se,
Věrka