Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Příští týden jdu na kontrolu po šestinedělí a tak se potřebuju rozhodnout,jakou antikoncepci zvolit.
Máme druhé dítě a další nejspíš pánovat nebudeme,takže se vážně rozhoduju,zda nejít do Mireny a tak mít na 5 let pokoj.
Jenže…moje mamča i sestra nesnesly nitroděložní tělísko a tak mám strach.Vím,že dnes jsou tělíska jiná,ale stejně si nejsem jistá.
Mamča měla silnou reakci,její tělo odmítalo nosit cizí těleso a málem skončila ve špitále,vypadalo to na nějakou břišní příhodu,z toho mám strach největší.No a vyhodit jen tak 5 tis. se mi taky nechce.
Najde se tady někdo s Mirenou,aby mi předal své zkušenosti?
Holky,budu moc vděčná,díky
Hanka ![]()
ahoj,
já sem si nechala zavést Mirenu, i když teda pochybnosti sem měla, protože moje mamka měla s nitroděložním tělískem stejný problémy jak popisuješ. Mám ji dva měsíce a pořád špiním, což mi teď teda vadí, protože se nemůžu koupat. Ale doktorka mi říkala, že to špinění můžu mít i půl roku, takže sem na to byla připravená. Jinak je to celkem v pohodě, vůbec to necítím, těhotná zatím nejsem, takže to zřejmě funguje.
jo, a doktorka mi říkala, že když by došlo k tomu, že bych to nesnášela, tak by mi vrátili peníze, nebo část, nebo nevím jak to přesně je… takže si skovej paragon.
A připrav se taky na to zavádění, není to nic příjemnýho. Není to sice žádnej horor, nebo krutá bolest, ale bolí to asi jako silný menstruační bolesti. Zezačátku je lepší mít po ruce Brufen.
A moje gynekoložka říkala, že to má taky zavedený, tak sem si říkala, když to má gynekoložka… ![]()
Snad sem aspoň trochu poradila.
Bibina
Ahojky Hani,
taky mám na Mirenu napsaný recept, čeká jenom na vyzvednutí.
Jsem zvědavá jak ji budu snášet, mají ji dvě mý kámošky a obě jsou úplně bez problémů. Jo a můj gynekolog (a taky „skorotchán“ gynekolog) mi říkal, že je to to nejlepší, co mi může v dnešní době nabídnout. Takže jim budu věřit ![]()
Měj se moc hezky a pohlaď obě kočičky. Pa Katka