Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak s ním mluv o nějakém kompromisu? Začít se snažit kolem 25ti let? Že je to pro tebe důležité.
@Kobliha51 Nejdřív si to představoval tak, že by byl barák jen na něho. Stále mi říkal: představ si, co bych dělal, kdyby sis našla někoho jinýho, musel bych tě vyplatit a to by se mi moc nelíbilo. V tom jsem se naštvala a říkám mu, co když by to udělal on? Byl by vysmátý..Jako tohle se mi opravdu nelíbilo, taky jsme se kvůli tomu pěkně rafli…a pak usoudil, že bude lepší smlouva..Takže asi tak. Přitom si myslím, že nejsem žádná blbka, co z něho tahá peníze. Nájem platíme na půl, jakmile jsou nějaké přeplatky, spravedlivě se s ním podělím..Vše co potřebuji, ať už oblečení nebo nějaké vybavení co chci já, si kupuji ze svého, tak nechápu, jak si může myslet, že jsem nějaká blbka co po něm chce jen prachy.
@Drndadvě píše:
@Kobliha51 Nejdřív si to představoval tak, že by byl barák jen na něho. Stále mi říkal: představ si, co bych dělal, kdyby sis našla někoho jinýho, musel bych tě vyplatit a to by se mi moc nelíbilo. V tom jsem se naštvala a říkám mu, co když by to udělal on? Byl by vysmátý..Jako tohle se mi opravdu nelíbilo, taky jsme se kvůli tomu pěkně rafli…a pak usoudil, že bude lepší smlouva..Takže asi tak. Přitom si myslím, že nejsem žádná blbka, co z něho tahá peníze. Nájem platíme na půl, jakmile jsou nějaké přeplatky, spravedlivě se s ním podělím..Vše co potřebuji, ať už oblečení nebo nějaké vybavení co chci já, si kupuji ze svého, tak nechápu, jak si může myslet, že jsem nějaká blbka co po něm chce jen prachy.
Panáček je kapku vyčůranej ![]()
@Drndadvě píše:
Dobře si to naplánoval.. Ještě že máš vlastní hlavu. Vyčuraného přítele máš.
@terien Jde mu o to, že má peníze těžce vydělané..a nerad by, abych ho o ně připravila..Což mě mrzí, že má takovéhle mínění. Vždy mi na to řekne jen to, že chce být opatrný.
Co je to „hypotéka“ z jiných zdrojů? 5%??? V dnešní době takový úrok a do toho chcete jít? proč?
Já bych teda spíš řešila toto, aby se náhodou sen o domečku a spokojené rodině nerozplynul po třicítce vinou neplodnosti, ale po dvou letech vinou lichvářů.
Jinak, pokud bych se někde upsala k dluhu tak JEDINĚ, pokud bych tu nemovitost z poloviny vlastnila.
Obecně mi přijde, že se tvůj přítel snaží uvrtat tě do něčeho divného. Dům na něho, dluh na oba, bez svatby, která zaručí aspoň něco v SJM a odsouvá rodinu… Nevěřila bych mu ani nos mezi očima.
@vertunka píše:
Jsi jeste mlada a kdy jindy postavit barak nez ted?
Kdy? Kdykoli. My jsme barák kupovali, až když jsem po dětech nastoupila do práce a 30 mi ještě nebylo. Můj brácha dům postavil před svatbou a před dítětem. A naši rodiče začali stavět až po padesátce. Všechny varianty jsou v pořádku. Každá situace se musí posuzovat individuálně a stokrát zvážit, jestli se opravdu chci zadlužit s tímhle člověkem, což jak se zdá, možná v případě @Drndadvě bude hlavní věc ke zvážení.
@jessikka píše:
Co je to „hypotéka“ z jiných zdrojů? 5%??? V dnešní době takový úrok a do toho chcete jít? proč?
Já bych teda spíš řešila toto, aby se náhodou sen o domečku a spokojené rodině nerozplynul po třicítce vinou neplodnosti, ale po dvou letech vinou lichvářů.Jinak, pokud bych se někde upsala k dluhu tak JEDINĚ, pokud bych tu nemovitost z poloviny vlastnila.
Obecně mi přijde, že se tvůj přítel snaží uvrtat tě do něčeho divného. Dům na něho, dluh na oba, bez svatby, která zaručí aspoň něco v SJM a odsouvá rodinu… Nevěřila bych mu ani nos mezi očima.
taky mi na to něco smrdí. kor po posledních příspěvcích zakladatelky o názoru partnera na společný majetek…
@Drndadvě píše:
@terien Jde mu o to, že má peníze těžce vydělané..a nerad by, abych ho o ně připravila..Což mě mrzí, že má takovéhle mínění. Vždy mi na to řekne jen to, že chce být opatrný.
A ono se všechno bude splácet jen z jeho peněz? Tebe to nebude nic stát?
@Drndadvě Já bych si to nechala ještě jednou propočítat od někoho, kdo má třeba stavbu za sebou. A to v různých variantách: baráček hotov, baráček minimální na obývání atd.
Chápu priority vás obou, a pravda je, že baráček je nejlepší s malým děckem, kterému ke štěstí stačí prolejzačka a nafukovací bazének na zahradě… ale asi bych si to hodně dala vedle sebe.
Z důvodu plodnosti bych se asi snažila partnera přesvědčit, aby ustoupil a vzali jsme se a šli na dítě o něco dřív. I za cenu, že dům ještě nebude ťip ťop. A při té příležitosti se poohlížet po nějaké práci, kterou bys mohla dělat i při miminu. Máte nějakou babičku, která by pomohla?
@Drndadvě píše:
Když si najdeš někoho jiného, tak by se mu nechtělo tě vyplácet, ačkoliv jsi se na splácení hypotéky podílela? To jako za trest? To jako tě bude např. na potkání řezat (přeháním) a ty nebudeš moci zdrhnout a navázat jiný vztah? Vybarvuje se panáček. A tu smlouvu bude dělat kdo? A jaká to vůbec bude smlouva? Budete tedy spolumajitelé a ty mu budeš dávat polovinu na splátku hypotéky? To si pořádně ohlídej holka. A nebuď z lásky hloupá a naivní. Pokud ti vrazí nějakou smlouvu, nech si ji u nějakého právníka překontrolovat. Ta tisícovka, co za to dáš, se ti mnohokrát vrátí.
![]()
Měli jsme to podobně… Ale hned na začátku jsme si řekli, že všechno okolo baráčku budeme mít na půl a vše tak bude dané i na papírech. Není to o tom, že by si lidé nevěřili nebo plánovali nějakou výměnu partnerů ale jen pro pořádek a klidný vztah.
Miminko jsme plánovali také až do budoucna až bude vše hotové (také se mi to nelíbilo)
ale šlo o to aby jsme měli rezervy ze dvou příjmů a nemuseli žít z koruny do koruny tím, že platíme hypotéku na byt kde žijeme a ještě k tomu stavbu a hypotéku na domeček. Takové byly ovšem jen plány a realita? Po loňském podzimním zazimování stavby jsem hned po měsíci snažení otěhotněla… Teď jsem ve 24. tt, přítel staví náš vytoužený domeček a vše s přehledem zvládáme
není se čeho bát, chce to jen mít jasně dané cíle a zvládnete společně všechno. Držím ti palce ať ti to vyjde tak jak si přeješ ![]()
Dům není špatný, pokud bude dobře postavený. Vše bych ošetřila smlouvou, pěkně fifty fifty. My jsme začali svatbou, pak koupili dům k rekonstrukci a čekáme první miminko s tím, že máme ještě něco našetříno a děláme si všechno sami. Přátelé začínají také stavět a před svatbou. Racionálně se oba dohodli na smlouvě. Pokud na ni chlap nechce přistoupit, tak bych se bála, že dopadneš jako moje ségra. Pozemek psanej stále na tchyni, barák sice napůl, ale o nulové hodnotě, protože k němu není oficiálně přístup, protože je dva metry od silnice a ty dva metry jsou taky tchyně. Nasekali si dluhy, on chlastá jako dán. Výsledek? Rozvod, on sedí na baráku, teď se schyluje k exekuční dražbě, on chce barák a jí nechat dluhy. Dcerunka se přidružila k tatínkovi a ve svých 22ti letech sekla s prací, aby mohla chtít jako student alimenty po mámě. Když poplatí všechno i s alimenty - 3000,– měsíčně + 3000,– jako že zaplatit tři roky zpětně, tak jí zůstanou dva tisíce na živobytí a nikoho to nezajímá. Takže smlouvu a půl napůl..
Co se týče většího bytu, tak stejně by byl na hypo, takže budeš platit tak jako tak
@Anonymní píše:
Dům není špatný, pokud bude dobře postavený. Vše bych ošetřila smlouvou, pěkně fifty fifty. My jsme začali svatbou, pak koupili dům k rekonstrukci a čekáme první miminko s tím, že máme ještě něco našetříno a děláme si všechno sami. Přátelé začínají také stavět a před svatbou. Racionálně se oba dohodli na smlouvě. Pokud na ni chlap nechce přistoupit, tak bych se bála, že dopadneš jako moje ségra. Pozemek psanej stále na tchyni, barák sice napůl, ale o nulové hodnotě, protože k němu není oficiálně přístup, protože je dva metry od silnice a ty dva metry jsou taky tchyně. Nasekali si dluhy, on chlastá jako dán. Výsledek? Rozvod, on sedí na baráku, teď se schyluje k exekuční dražbě, on chce barák a jí nechat dluhy. Dcerunka se přidružila k tatínkovi a ve svých 22ti letech sekla s prací, aby mohla chtít jako student alimenty po mámě. Když poplatí všechno i s alimenty - 3000,– měsíčně + 3000,– jako že zaplatit tři roky zpětně, tak jí zůstanou dva tisíce na živobytí a nikoho to nezajímá. Takže smlouvu a půl napůl..
Co se týče většího bytu, tak stejně by byl na hypo, takže budeš platit tak jako tak
Tak to je strašný. Ani nevím jestli je horší, že teď nemá sestra nic a prakticky je v dluzích, a nebo to, že přišla o dceru, která jí ještě zatápí a chce výživné tři roky zpět. Člověk v tomto prostě musí myslet na sebe a nerozdávat se ze všeho, protože pak na to doplatí a ostatní si s jeho dobrotou vytřou pozadí.