Staví se na špičky - 7 měsíců

627
7.1.16 12:08

Staví se na špičky 7 měsíců

Maminky prosím o radu,

dcera měla před týdnem 7 měsíců. Od 5,5 měsíce leze, od 6 leze rychle všude sama, vyleze schody 6,5 měsíce se postavila.. teď chce pořád jenom stát :( jenže se postaví jak kdy někdy přes rytíře někdy se vyhoupne přes špičky.. a to už pak neví jak ty nožky dát.. takže většinou to vypadá tak, že stojí na jedne nožce celou šlapkou a na druhé tak špičku.. teď už když stojí drží se jednou rukou a jako by chtěla obcházet nábytek 8o :roll:

Když jsem byli před měsícem u dr. ta byla z malé nadšná jaka je šikulka, že už leze a staví se..

Jenže dneska jsem byla s malou v centru na cvičení.. a ta cvičitelka se zhozila.. že to není možné takové malé dítě, a už stojí.. a navíc špatně stojí na špičkách, říkala, mi že je to dost velké problém.. a když je tak zrychlená může mít následky 8) že pry to tělo na to není připravené, že toto co dělá dělají děti v roce

Jsem z toho teď nervozni.. k dr. máme jít až za měsíc..

Myslíte si, že je to problém nebo mě cvičitelka znervoznila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9658
7.1.16 12:14

Syn se na tvrdo postavil v šesti měsících a chodil úplně sám v devíti, a rozhodně je v pořádku, prostě každý dítě to má jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
7.1.16 12:16

Já osobně si myslím, že každe dítě je originál a každé je jiné. Pokud by na to její tělo nebylo připravené, nedělalo by to. Přeci dítě někam nepřivážeš a na to stání na špičkách bych se zeptala ortopeda. Myslím, že stačí si zavolat. Moji malé je 5 měsíců a už se o lezení také pokouší. Počítám, že za dva týdny poleze taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
7.1.16 12:19

@Moniulik
V tom že si stoupá bych neviděla problém ale to že stojí na špičkách je problém. Nebo do budoucna může bejt velký průšvich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.1.16 12:19

@Moniulik kámošky malej od 8 měsíců chodí.. co na tom není v pořádku? Pokud to dělá dítko samo, nenutíš ho, tak ho nech.. je to běžný vývoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66949
7.1.16 12:21

@Moniulik
Prosim te, tyhle pani chytre cviciteljy neposlouchej. Syn byl taky motoricky napred, kontrolovala ho nekolikrat RHB dr. az do sampstatne chuze (kvuli predilekci co mel po narozeni) a nikdy zadny problem. Chvilku taky stal na spickach nez na to prisel. Domluv se s dr. at te kdyztak posle na kontrolu k rhb dr., ale z chytrych reci cvicitelky si nic nedelej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
7.1.16 12:22
@Anix píše:
@Moniulik
V tom že si stoupá bych neviděla problém ale to že stojí na špičkách je problém. Nebo do budoucna může bejt velký průšvich.

no jo jenže co s tím dělat? teď se na ni divam, a na pravě stoji uplně normálně..a tu levou ma jakoby trošku nad zemi.. není to uplně na špičce, ale spíš bych to popsala, že nedošlápne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
7.1.16 12:27

Syn byl povaleč, tam se zase mudr. nelíbilo, že v 9.měs se občas plazí a teprve začíná lézt, chodit začal ve 14.měs a už se mudr. taky koukala „to je dost“. A když jsem na 8měs prohlídce dcery tvrdila, že už dávno leze, u nábytku se postaví, že jí nesnačíme odklízet věci ve výšce a běhá kolem gauče, tak mi nevěřila, že je ještě malá. Dcera tam zrovna měla stydlivou chvilku a jen seděla. :) Na roční přišla do ordinace po svých a doktorka jí chválila a nepozastavovala se nad tím, že nám chodí už tři týdny. Nevím, co teda vlastně chtějí. :nevim: Každý dítě to má jinak. Pokud to není tak, že jí do stoje taháš ty, ale postaví se sama, tak si ten styl doladí taky. Můžeš se poradit, jak správně ukázat, že nožičky je lepší dávat tak a tak a prostě jen korigovat. Mě přijdou ty holky nedočkavý. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.1.16 12:32

@Moniulik Já bych si nechala překontrolovat to stání na špičce. Může si jen dočasně ulevovat nebo blbnout a „zkoušet co tělo umí“, ale jak tu někdo psal, může se z toho vyklubat průšvih v podobě dítěte chodícího po špičkách (jedno takové jsem viděla a je to dost strašné, nehledě na to, co to udělá s páteří apod.).
Takže bych dítě vzala ukázat k fyzioterapeutce/rehabilitační pracovnici. U dětské dr. bych jen poprosila o žádanku. Protože pedaitři o těchto věcech vědí povětšinou velký kulový a nedokážou úplně fundovaně posoudit, co ještě není probléma co už je (z diskuzí tady vím, že dětem stojícím na špičce doporučují pevnou kotníkovou botu na doma, aby se noha nemohla hýbat :zed: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
7.1.16 12:34

Moje dcera má 6,5 měsíce a umí to co tvé dítko a neřeším to. Nechávám ji dělat, co chce. Má první dcera byla v tomhle stejná a žádné následky nemá. Prostě jsou napřed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
7.1.16 12:37

Moje malá si takhle přes špičky stoupala cca 2 měsíce. V tu dobu jsem nevěděla, že je to špatně tak jsem jí prostě nechala. Pak se naučila sama si správně stoupat na rytíře. Chodí normálně ( ne po špičkách) a žádnou pevnou botu na doma jí nedávám. Je jí 10 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.1.16 12:38

Mně v 7 měsících už mladší syn chodil kolem nábytku a po bytě, přidržujíc se zdí. Od 5 měsíců lezl, v 6 měsících se postavil, v 9 měsících už běhal po dvou jak střelený. Holt taky rychlík. U nás to problém lehce byl. Syn sice všechno dělal předpisově a naprosto dle učebnic, ale tím, že se postavil na ty nohy tak brzy, tak jeho kolenní klouby dostaly sakra zabrat. Když měl 1 rok, tak jsem byla na ortopedii na kontrole se starším synem a doktor si všiml, že ten mladší má nožky do „O“. A první co bylo, tak se ptal, kdy začal chodit. Ty kolena na takovou zátěž nebyla připravená a zkrátka se bortily. V roce měl vychýlení z osy o 5 cm, což bylo dost. Lékař dal doporučení omezit pohyb, co nejvíc ho vozit v kočáru…, což bylo tedy velmi vtipné, protože syn byl opravdu jak myš na klíček a sedět jen vteřinu na zadku nepřicházelo v úvahu. Na druhou stranu ve 2 letech už měl nález nulový a nohy má rovný jak prkna. Takže se mu to do roka a do dne srovnalo. Špičky jsou samozřejmě špatně, ale u dítěte, které se teprve staví, je to zcela běžné. Nechala bych to být, jak si bude jistější, mělo by to odeznít a dítko by mělo došlápnout na celé chodidlo. Pokud by to přetrvávalo, až potom bych to řešila. V téhle fázi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
7.1.16 12:40

To že stojí problém není. Určitě ale problém je to, že nestojí na celých chodidlech. Chodila jsem s klukem na fyzioterapii a rehabilitace a tohle u něj hodně hlídali. Jak tu bylo již napsáno, dojdi si k doktorce pro žádanku a obrať se na odborníka. Třeba to je jen přechodná fáze, ale lepší to zkonzultovat než zanedbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
7.1.16 13:23

@Moniulik starší tohle dělal taky tuším chvíli, jak se začal stavět. Souhlasím s @Fima myslím, že to samo za chvíli odezní. A na cvičitelku se vykašli, jen tě znervózňuje. Kamarádky syn má 9m a už dva měsíce samostatně chodí. Jako to to dítě má přivázat k židli? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí