Steeve: Romer Kid, nebo Cybex Solution?

132
25.12.12 22:15

Steeve: romer kid nebo cybex solution?

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně výběru autosedačky 15-36 kg. Zatím váhám mezi těmito dvěmi sedačkami, popř. ještě cybex x a potřebovala bych znát Váš názor. Jaké je srovnání ohledně bezpečnosti? Nebo jakou sedačku by jste doporučil v této cenové relaci? Moc děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Britax Römer Kid - TrendLine?

Přidejte zkušenost s Britax Römer Kid ...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3435
26.12.12 05:32

Máme Romer 2013,podle testů je nejbezpečnější. Pohodlná, dobrá manypulace :palec: Cybex je s tím pultíkem, bezpečná bude, ale prý ten pultík některým dětem vadí :think: Tady v poradně romer schvalují taky, tak mrkni tam nebo si zadej dotaz u odborníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5515
26.12.12 05:48

Já jsem pro cybex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
27.12.12 09:18

Cybex Solution je základní varianta, která je měnší, užší, a z bezpečnosti 3 hvězdičky, takže bych ji nesrovnával s Kidem a Solution X,
kdybych vybíral, tak právě mezi Solution X a Römer Kid, jsou prostorově už větší, z bezpečnosti mají 4 hvězdičky, Cybex je levnější, u Römeru je zase lepší polstrování, a bočnice jsou po celé výšce, takže chrání ramena i boky, kdežto u Sol. X je to pouze u ramen a nechrání boky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
27.12.12 10:09
@steeve píše:
Cybex Solution je základní varianta, která je měnší, užší, a z bezpečnosti 3 hvězdičky, takže bych ji nesrovnával s Kidem a Solution X,
kdybych vybíral, tak právě mezi Solution X a Römer Kid, jsou prostorově už větší, z bezpečnosti mají 4 hvězdičky, Cybex je levnější, u Römeru je zase lepší polstrování, a bočnice jsou po celé výšce, takže chrání ramena i boky, kdežto u Sol. X je to pouze u ramen a nechrání boky.

Děkuji za odpověď, ještě bych se chtěla zeptat jaký je rozdíl mezi sedačkou Romer Kid a Romer Kid plus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
27.12.12 13:27

@Petrushka83 Kid a Kid plus se liší pouze tím, že PLUS má rozšiřovatelné područky a jsou pogumované, Kid je má pevné a polstrované,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
16.1.14 09:45

Prosím o radu:
Rozhoduji se taky mezi uvedenými sedačkami - Romer Kid a Cybex Solution X, cenově vychází stejně. Je rozdíl mezi velikostí, myslím tím prostorností pro dítě? V současné době máme Romer First Class, ale dcerka už je na ní moc dlouhá, tak hledám hlavně takovou sedačku, aby byla uvnitř co nejširší. Jinak jsme s romerkou moc spokojení, sedačky Cybex zatím vyzkoušené nemám ale mám v plánu koupit pro mimčo Cybex aton.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
17.1.14 19:27

Cybex Solution X

Já jsem si také vybrala jako dalčí autosedačku Cybex Solution X, ale chtěla bych si ji někde ošahat, nevíte kde v Plzni nebo okolí je mají? Hledám anetu jak blázen a nic… poraďte… děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
16.9.15 08:04

Cybex solution 2015 nebo romer kid 2014?
Samozřejmě jde i o cenu (budu kupovat 2 sedačky).
Mají být jako záložní k manželovi (hlavní máme Romer Kidfix), ale třeba cestu 200 km s nimi normálně pojedeme.
Možná jedním faktorem je i snadná přenositelnost a skladnost (manžel je často vyndavá, když jezdí služebky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.9.15 08:09

@sovicka1 tak přenositelné a skladné budou na stejno, je to stejná kategorie- tedy velikost sedaček
Solution je základní model od Cybexu, takže je užší, z bezpečnosti má 3 *,
Kid je nyní na trhu model Kid II 2015: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… , je prostornější než Solution a z bezpečnosti má 4 * a dá se i více polohovat, takže pokud pojede tu dlouhou trasu může jim je více položit na odpočinek, ale stojí více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
16.9.15 08:17

Díky. U té Cybex se nedají hodně sklopit záda do lehu (vypodložit třeba polštářem… teoreticky?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.9.15 08:32

@sovicka1 on to dál nepustí ten kloub, ten má strašně malou vůli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
16.9.15 08:37
@steeve píše:
@sovicka1 on to dál nepustí ten kloub, ten má strašně malou vůli

jasně.
Tak to asi koupím tu Romerku.
Mě teda lákala ta polohovací opěrka hlavy, ale asi teda nic, no :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
16.9.15 08:50

@sovicka1 Loni jsem se rozhodovala mezi stejnými sedačkami, nakonec jsem vybrala Cybex, od Romeru mě odradila krátká sedací část… Oproti Cybexu je to snad o 10cm kratší. Je to nějaká novinka letošní, ale nechápu důvod. Přijde mi to nepohodlné, navíc tahle sedačka je na dlouhé období…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.9.15 09:05

@AnastazieB tak to nevím jaké sedačky jste měřila, ale Solution X má hloubku sedu 33 cm( základní Solution nyní nemám k dispozici na přeměření, ale ten je určitě menší) a Römer Kid II má hloubku sedu 34 cm, takže sedací část je u Römeru dokonce o 1 cm delší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí