Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojte vsichni. Kdo me poradi-budu vdecna! Jsem uplne uz bezradna. Nase mala cerstve 4mesicni ma 9kg! Je dlouha, cili vajco male! Rve mi v tom, nekam jet je pro me horor. Sezeni daleko. Tak co ted? Co mam koupit? Proc jsou sakra ty vajca tak male! Premyslim, ze koupim tuhle http://britax-romer.cz/…0-18-kg.html, ale nechci zas kuovat za chvili novou sedacku. Pochybuju, ze tahle nam vydrzi do 4let. Mate ji nekdo? Nebo nejake zkusenosti s ni nebo s velkymi detmi? Dekuji
Tak na to si počkám, náš malej má 8 kilo a skoro sedmdesát cenťáků, popruhy krátký…
Steeve ti poradi, ale muj syn do pul roku take strasne rostl, ale neboj takove tempo nebude porad. Brzy se to hodne zpomali a az zacne chodit, tak temer zastavi. Deti pak uz nepribiraji a nerostou tolik. Na 86 se syn dostal na pul roce a az ted ve 13m pomalu prechazime na 92. Ale fakt pomalicku.
@Suzann zkušenost nemám, uvažovali jsme taky o ní před nedavnem, ale našemu je už 8,5m, a máme dlouhána, a prodavačky říkaly že v ní vydrží dítě tak do 2,5 let, ne tak jak uvádí výrobce.. navíc jak je protisměrná tak tam má dítě málo místa na nožičky.. my nakonec vzali romer king plus, ještě jsme nepoužili, čekám až si sám sedne a vozíme ho pořád ve vajíčku - a jaké máte vajíčko?
@peťulís Vajicko uz mame treti pujcene! Momentalne Peg Perego, jedina snad, co ma delsi pasy. Jenze kdyby bylo teplo, tak mi tam jeste chvili vydrzi… Jenze jak ji oblecu a ten fusak tam, tak ji tam rvu pomalu nasilim. Des. No mne se zda, ze do 4 let to nevydrzi. Ale zatim jsem na nejakou podobnou nenarazila, co by sla polohovat a byla trosku kvalitni a ne moc draha. I kdyz ted uz jsem na tom tak, ze koupim cokoliv ![]()
@ncc1701 Presne ty popruhy to je des, jak ja jsem se nanadavala u toho, kdyz jsme museli nekde jet.
Pokud neumí sedět, tak kup protismernou. Jsou 0-18 kg. Jen musíte mít hodně místa v autě a dlouhé bezpečnostní pásy. Ji jinak je dobré si přečíst par posledních stránek diskuze, kde odpovídá Steeve.
@Suzann máme ji, malej v ní jezdí od 8 měsíců, ted je mu 20 a i v zimních věcech pohoda a místa dost. Sedačka je super, do roka a čtvr vydržel i v protisměru. Krásně se s ní manipuluje když přendáváme z auta do auta ![]()
@Suzann to znám, taky je tam v tomhle zimním oblečení narvanej, a i pásy má krátký a pod ramínkama, takže ho vozím jen ve svetru, přikrývám dekou a bundu nebo kombinézu mu oblíkám než vystoupíme.. ale i tak je tam na šířku strašně narvanej..
Tak tahle sedačka je kvalitní, prošla crash a ADAC testama, takže jo, je to dobrý výběr. A pokud se vám nevejde dítě do vajíčka (co máte, proboha, za vajíčko?), tak vám stejně nezbyde nic jiného, než koupit kategorii 0-18kg. Dokud nesplní dítě podmínky do posměrné - 9kg, 9 měsíců a samostatný sed, tak jezdí v protisměru. Takže víc asi nevymyslíme. Je do 18kg, jezdit v ní můžete do té doby, dokud nevyroste - ať váhou nebo na výšku. My teda máme Römer King Plus - tu další kategorii od 9 do 18kg. Zkoušeli jsme i tu First Class, na výšku byla myslím stejná, King byl o něco širší. Do 4 let tam určitě naše dítě nevydrží, ale to mě stejně netrápí, protože do Kinga pak půjde sourozenec a syn dostane další 15-36kg a musel by ji opustit i tak. Má momentálně 18 měsíců, téměř 15kg a 86cm.
My jí máme a spokojenost, malýmu jsou dva roky, tak uvidím jak dlouho nám vydrží, ale do tří let bych řekla určitě, pak už snad bude dost velký na další kategorii.
@Suzann zkus napsat uzivateli steeve, on je tu odbornik na autosedacky, tak by podle me mohl poradit i odborne.. ![]()
My měli stejný problém, malý rostl jak drak, koupili jsme mu tuhle sedačku a jsme fakt spokojeni a on taky, jen když spí, tak se mu musím obložit hlavičku polštáři, aby mu tak nelítala…
Bych se take mohla vtirnout s dotazem
Jak to delate v zime s oblecenim? Cetla jsem, ze poutat dite v zimni bunde je to nejhorsi co muzu udelat, ze musi mit pasy na telo co nejbliz. Jinak to uz neni bezpecne
Ted delam, ze davam ve svetru a cepice. Pres nej deka a pak postupne, jak se zahriva auto sundavam, ale deku uz si skopne a sunda sam a cepici sunda
Tak ja nevim.
Diky vsem. No asi do ni pujdem. Jsem rada, ze jste s ni spokojeny, co ji mate.