Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, rozhoduji se mezi dvěma autosedačkama: Cybex Juno-Fix a Romer King plus. Na Cybex jsem četla jen samou chválu a asi se k ní přikláním, ale někde jsem viděla fotku s větším dítětem, které mělo údajně 13 kg a kloudně se tam kvůli pultíku nevešlo - mně osobně to přišlo trochu přehnané. Jak to příjde vám? A jsou obě stejně vysoké? Nebo se do některé vejde vyšší dítě?
Díky za odpovědi.
A ještě bych mohla dodat otázku, která je lepší, co se týče pohodlí dítěte…
Já se připojuji k zakladatelce ještě s jedním dotazem, která z těchto 2 sedaček je lépe polohovatelná pro dítě, které ještě nesedí?
@beeerush Ani do jedné bys nesedící dítě dávat neměla, není to pro něj bezpečný. Jinak nijak moc do lehu se nedá dát ani jedna; Römer se dá ale trochu položit i za jízdy, zatímco Cybex musí mít vyndaný pultík, když ho chcete dát trošku do lehu.
@Kolicitta My máme Römerku a sousedka a kamarádka mají Cybex, taky jsme ho zkoušeli. Jako dcera snesla být v tý sedačce, ale já z toho neměla dobrý pocit, protože mi přišlo, že tam je dost zapasovaná. A některý děti to prý nesnesou. Na druhou stranu, když má malá tlustou bundu, tak je pro mě těžký ji „předpisově“ připásat, čili v Cybexu by asi byla bezpečnější.
Na výšku jsem to nesrovnávala, takže v tom neporadím. Určitě ale doporučuju vyzkoušet! Jednak jak v tom bude na šířku a výšku Tvoje dítě, a druhak jestli ten pultík vůbec snese. Nejlepší bude zajet do nějakýho obchodu, kde mají obojí.
Teď jsem se ještě dočetla, že Cybex s pultíkem se nepřipoutá do všech aut. Tak to bude určitě náš případ, protože kvůli krátkým pásům mám problém připoutat i to vajíčko. Máme Peugeot 307. Takže mám asi po rozhodování ![]()
Chtěli jsme koupit cybex juno, v obchodě vyzkoušeli a malá nesnesla ten pultik. Nakonec vyhrála Romerka. Takže doporučuju primárně vybírat hlavně podle pocitu dítěte a ne podle parametrů.
Jo ale hodně jsem četla, že poprvé se jim to nelíbilo, ale během týdne si úplně v pohodě zvykly a líbilo se jim to.
@Kolicitta Ale některý si taky nezvykli, říkali mi v obchodě (a to neměli motivaci, Cybex byl dražší
). Já bych to neriskovala. Ale pokud máte krátkej pás
, tak to možná nebude aktuální. I když myslím, že na ten Cybex toho zas tolik není třeba, prostě se to jednou přetáhne přes celou sedačku - má to isofix - čili že to není delší než jako na tlustýho člověka…
Tak to jsem zvědavá, která tady vyhraje
!
Nám přišla dnes Cybex Juno, tak jsem na ni zvědavá
, ještě ji má přítel ve firmě, tak snad ji zítra přiveze
!
Brala jsem ji kvůli bezpečnosti, lepší je prý ten pultík
,tak uvidíme, co na to řekne malá
!
Já jsem to přes noc zas přehodnotila a přikláním se k Romer
Pořád to měním
Asi to dopadne tak, že se rohodnu na místě. Ale na to je ještě čas, zatím dělám jen předběžný průzkum ![]()
@Kolicitta píše:
Já jsem to přes noc zas přehodnotila a přikláním se k RomerPořád to měním
Asi to dopadne tak, že se rohodnu na místě. Ale na to je ještě čas, zatím dělám jen předběžný průzkum
@beeerush píše:
Já se připojuji k zakladatelce ještě s jedním dotazem, která z těchto 2 sedaček je lépe polohovatelná pro dítě, které ještě nesedí?
dítě, které nesedí nemůže jít do posměrné sedačky, takže ani jednu z nich, ale jinak lépe polohovatelná je Römer King plus, dá se polohovat více a hlavně jde to i kdykoliv za jízdy, Cybex Juno-fix jde polohovat méně a musí se napolohovat před jízdou, nejde to za jízdy- proto pro malé dítě, které často spí je to nepraktické
@steeve píše:
dítě, které nesedí nemůže jít do posměrné sedačky, takže ani jednu z nich, ale jinak lépe polohovatelná je Römer King plus, dá se polohovat více a hlavně jde to i kdykoliv za jízdy, Cybex Juno-fix jde polohovat méně a musí se napolohovat před jízdou, nejde to za jízdy- proto pro malé dítě, které často spí je to nepraktické
Vzhledem k tomu, že jezdím převážně s malou v autě sama, tak „polohování kdykoliv za jízdy“ je fakt problém
,tudíž o „nepraktičnosti“ nemůže být moc řeč!
My máme Cybex Junofix, malý je v tom spokojený, ale rozhodně nedoporučuju kupovat naslepo, některé děti se v tom vůbec necítí dobře a nemá cenu vyhodit 4000 za sedačku, ve které dítě půlku cesty prořve, než se ukřičí do spánku ![]()
co se velikosti týče, tak brácha má Römer a já jsem je schválně porovnávala, když stály vedle sebe. Jak na první pohled vypadá Cybex mnohem menší (když má pultík), tak když se pultík vyndá, tak jsou skoro stejně vysoké i široké. Ale prostě jakmile se tam strčí dítě a zapasuje za pultík, tak místa má určitě míň. Na druhou stranu, ono je v ní trošku tepleji (díky tomu pultíku), takže já třeba vůbec malýho neoblíkám do bundy, když někam jedeme (auto si ve velkých mrazech kdyžtak předtopíme, stačí chvilička), takže místa má dost
a pásy nevím jak u Peugeota, ale my někdy strčíme C. do Chevrolet Sparka, to je fakť mrňous, je to trošku dřina, ale pokaždé se tam zapne.
já jsem spokjená a volila bych znova stejně-ale jak říkám, určitě vyzkoušet, zda máte „pultíkové“ dítě ![]()
@Conny No já mám malou na zadním sedadle za spolujezdcem a už mám hmat, že klidně napolohuju i při stání na červenou
Je to jeden pohyb…