Cybex Juno-Fix vs. Romer King Plus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20.2.15 20:28

Rovněž stojíme před rozhodnutím, kterou autosedačku koupit. Malá má 13 měsíců a téměř 10kg. Zatím stále jezdí ve vajíčku Römer baby-safe plus SHR II a místa nad hlavičkou má dost, min. 10cm.
Varianta byla buď Cybex Juno nebo Cybex Pallas. Včera jsme je byli vyzkoušet a celkem zklamání. Pallas byla obrovská, úplně se mi v ní ztrácela. Ta Juno byla lepší, ale přišlo mi, že tam sedí úplně nehybně. Neplakala, ale nedokážu si představit, že by tam měla sedět delší trasu. Auto používáme právě jen na delší trasy k rodičům (3h). Přišlo mi, že ručičky má v jedné poloze vyzdvižené nad pultíkem a nožkama nemůže vůbec hýbat. Nemáte někdo podobný pocit? Je to tím, že je drobná a i ta Juno je jí ještě velká? Má 73cm.
Nakonec asi koupíme Römer King II LS. Přijde mi, že v ní má dítě větší pohodlí, volné ruce, volné nožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.2.15 20:34

@Námořnička
my mame tu Römer King II LS a spokojenost na vsech stranach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
20.2.15 20:35

@Námořnička No, pocit jsem měla stejný, ale moje děti ho evidentně nesdílí, v jednom autě máme Kinga, ve druhém Cybex ISIS (ošizená Pallaska) a obě děti preferují pultík… i když je tedy fakt, že těch 73 je asi fakt dost málo, mladší má teď 80 cm a i tak je jen těsně nad pultík :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31388
20.2.15 20:39

@Námořnička taky mám srovnání King Plus a Junofix a moje dítě (to starší, mladší je zatím ve vajíčku) jednoznačně preferuje Junofix a tedy upřímně řečeno já taky. Vlastně na té Römerce nevidím snad jedinou výhodu. Je pravda, že v té Cybexce je dítě takové víc fixlé, ale popravdě řečeno v autě to nevidím až tak na škodu, mě vadí, že v tom R. třeba vytahoval ručičky z pásů…prostě vždycky to člověk neohlídá a ten prů. er jakej by byl, kdyby v tu chvíli auto zrovna zabrzdilo :roll: O uživatelském komfortu těhle dvou sedaček ani nemluvím, Junofix je usazená za pár sekund, s tou Römerkou je boj, je těžší, méně polstrovaná.

no, asi jsem zaujatá (ale nemám proč být, proti R. nic nemám, teď 15-36kg jsme koupili Römerku)…ale za mě teda rozhodně v kategorii 9-18kg bod pro Cybex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
20.2.15 20:41

@Námořnička Pokud budete takto cestovat tak bych volila tu Rome. My mame vybranou Romer King II ls a da se krasne napolohovat, takze i nas maly ( 8 kg a 68 cm ) tam byl jak ve vajicku. Vypadal tam fakt spokojene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
20.2.15 20:47

@elanaa Tak já u Romerky vidím výhodu akorát pro sebe, nikde mi v autě nepřekážejí pultíky a i usazení a upoutání dítka je pro mě rychlejší… ale jinak koukám, že děti mají preference stejné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
20.2.15 20:52

My máme Cybex Pallas 2 fix v jednom autě a Römer King v druhém. Na mě dojem Römerka neudělala a taky musím napsat, že moje dcera, která má 2 roky a 9 měsíců, tak už je pro ni ta Römerka malá. Fakt malá, navíc se do ní blbě takto velké dítě dává. Na Cybex nedám dopustit. Teď už jsme sundali i pultík a udělali z ní kategorii 15-36 kg. Za mě, jednodušší nakládání, zapínání, prostě na mě dělá lepší dojem, takže místo té Römerky teď budem pořizovat další Cybex, cybex free. Já vím, že se říká, že je dobré pořídit po vajíčku kategorii 9-18 kg, což máme tu Römer, naštěstí jen půjčenou, ale já jsme ráda, že jsme koupili rovnou Cybex Pallas 2, protože bychom tu Römerku měli na pár měsíců. Takže já bych šla asi do té Cybex, a možná už rovnou kategorie 9-36 kg, jestli je malá větší.

• Citovat
  • Upravit
101710
20.2.15 20:59

@sad 1 Tak při 73cm ve 13 měsících asi větší nebude… to bude spíš jako moje dítě, kterému je 4 a 1/4 a stále v Romerce jezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31388
20.2.15 21:01

@j.a.n.i1 mají, no :D Tak s pultíkem se dá zažít taky plno srandy, dá se to olizovat :roll:, baštit na tom, jezdit autíčkem a případně i spát :) @sad 1 Cybex Freefix je dobrá volba :palec: Hodně muziky za málo peněz, takový pohodlný prostorný křesílko, zůstává i nekomplikovaný uchycování a relativně nízká váha. Vybrala jsem ji teď do auta k tchýni a je perfektní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.2.15 21:03

@Námořnička pro tak malé dítě určitě ani jedna z pultíkovek není vhodná.. i když mám pallas fix i isis fix a nedám na ně dopustit, tak vím, že dítě pod nějakou velikost do nich prostě nejde.. pultík je moc velký a dítě se nemůže hýbat. já bych teda jezdila s Vejcem dokud se vejde a teprve pak vybírala..

náš mladší taky preferuje pultík. ba dokonce ho miluje. a teď už jezdí občas ve velké, bez pultu (je na hranici 18kg, má 4roky..) ale stejně ho pořád chce..
jinak mám srovnání s R. safefix plus (vlastně King s isofixem), a jak píše Sad1, mám stejnou zkušenost - staršímu klukovi byla ve 2letech a 9m malá.. :nevim: ještě doklepal dovolenou a šel do velké.. tomu jsem chtěla u mladšího předejít..
jenže on měl v roce 78cm.. to už bylo dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.2.15 21:05
@j.a.n.i1 píše:
@sad 1 Tak při 73cm ve 13 měsících asi větší nebude… to bude spíš jako moje dítě, kterému je 4 a 1/4 a stále v Romerce jezdí.

s tímhle souhlasím.
moje neteř jezdila v Maxi cosi nějaké staré ještě asi v 5 letech 8o 8o jenže ona tehdy měla asi 16kg, a velká byla jako později můj 3,5letý.. (máme u dědy na futrech metřík :-) )

pro dítě, co vypadá, že bude prtě, bych volila kinga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.15 21:36

Holky, díky. Bude to nejspíš tím, že je malinká a velká nemá být po kom (maminka je taky prtě 161cm). Myslím, že ještě chvíli počkáme, ve vajíčku má opravdu místa dost. Za 4 měsíce se má narodit sourozenec, tak uděláme druhou zkoušku a třeba už nám ten pultík bude lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
20.2.15 21:37

@elanaa super, díky, jsem ráda, že někdo má vyzkoušeno. Koupím ji do dalšího auta :dance:

• Citovat
  • Upravit
10482
20.2.15 23:06

Taky mám freefix v tchanove autě. Je to jediná sedačka ve které se dá bez montáže převážet jednou dvouleták a jednou 7lete dítě.. Super.
Jako hlavní bych ji nechtěla je viditelne ekonomickou verzi.. Ale do 2auta v klidu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí