Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
A nemá náhodou někdo už 18 kg dítě, které je v podobné pultíkové sedačce? Jestli se tam teda vejde nebo je to problém.
@karolina_a_betuska píše:
@Conny No já mám malou na zadním sedadle za spolujezdcem a už mám hmat, že klidně napolohuju i při stání na červenouJe to jeden pohyb…
Já zase nejezdím zase až tak dlouhé štreky, a když jo, tak max 2hodiny a to po dálnici, kde teda semaforů moc není
,no určo ji ale předem napolohuju na spaní, bo mi usne dřív nebo později vždycky!
Jsem tedˇfakt zvědavá, jestli bude naše princezna pultíková
,jinak bych koupila Römerku taky, ale mě se líbilo prostě to lákadlo té bezpečnosti u Cybexu…
@Kolicitta Tak dítě tam nemusíš mít do 18 kilo, žejo - další kategorie velikosti je od 15 kilo, čili kdyby se mimi blbě vešlo, tak koupíš větší…
Ajo, pravda, to mi nedošlo. Další kategorie je vlastně 15-36 kg, takže tam je 3 kg rezerva. A 15 kg se tam snad musí vejít v pohodě. Hm a Cybex je zpátky ve hře
![]()
@Kolicitta píše:
Ajo, pravda, to mi nedošlo. Další kategorie je vlastně 15-36 kg, takže tam je 3 kg rezerva. A 15 kg se tam snad musí vejít v pohodě. Hm a Cybex je zpátky ve hře![]()
@Conny klidně ji napolohuj rovnou, upřímně řečeno, on to není žádný velký leh, pomalu to člověk ani nepozná. Já sedačku rovnou dávám takhle-jednak jak píšeš, dřív či později taky usne a za druhé, ani mě nejsou příjemné židle s kolmým sedem, mám ráda opěradlo trošku položené. A tohle je fakt tak malý úhel, že bych to vůbec neřešila.
@Conny já mám King plus za sebou a i když řídím, tak dokážu ruku natáhnout za sebe a sedačku kdykoliv napolohovat, to prostě u Cybexu nejde,
a ono hledně bezpečnosti, King plus i Junofix mají obě 4* z bezpečnosti, takže jsou stejně bezpečné, stejně drahé, a rozdíl je v tom pohodlí, takže za stejné peníze se stejnou bezpečností raději pro své dítě pořídím sedačku, která lze jednoduše polohovat
@steeve píše:
@Conny já mám King plus za sebou a i když řídím, tak dokážu ruku natáhnout za sebe a sedačku kdykoliv napolohovat, to prostě u Cybexu nejde,
a ono hledně bezpečnosti, King plus i Junofix mají obě 4* z bezpečnosti, takže jsou stejně bezpečné, stejně drahé, a rozdíl je v tom pohodlí, takže za stejné peníze se stejnou bezpečností raději pro své dítě pořídím sedačku, která lze jednoduše polohovat
Popravdě moc nezajímá polohování za jízdy pokud se bavíme o bezpečnosti!!!To mě opravdu pobavilo!!!
Ještě nemám vyzkoušeno, tak nehodnotím a uvidím, pokud bych měla, tak bych tu za ni třeba taky lobovala…
Nenechám si ovšem vzít své důvody proč jsem ji koupila, zřejmě mě přesvědčila, tak moc nemá smysl tu psát „proč bych pro své dítě“ koupila tuto nebo jinou autosedačku…
A mimochodem - pro mě není problém koupit i Römerku, o peníze mi nejde a aut máme dost, alespoň by se autosedačky nemusely přehazovat a vyzkoušela bych obě
!Popřemýšlím o tom
!
Jo a taky mě ještě napadlo, že se pak Terezky zeptám, ve které se jí pohodlněji cestuje
!Myslím, že mi dá naprosto vyčerpávající odpovědˇ
!
Tudíž, myslím, že ohledně pohodlnosti je to čistě objektivní názor…
Já mám raději tvrdší matraci, moje kámoška zase měkkou
,hmmm
,takže která je pohodlnější??? ![]()
@Conny ale já to píšu ze zkušenosti, moje děti vyzkoušeli přes stovku různých sedaček i Cybex s pultíkem jsme měli, a nakonec jezdí v Kingu, je jim pohodlnější, proto to píšu, je to z vlastní zkušenosti
a není na tom nic nebezpečného polohovat sedačku za jízdy, když je to zatažení za madlo, je to stejné jako tomu dítěti podat lahev s pitím, nebo hračku, dá se to zvládnou poslepu
@Conny Taky nechápu, o co Ti jde. Jak tu bylo napsáno, pokud jde o bezpečnost, sedačky jsou obě mezi nejlepšími, a tak je možné volit podle dalších kritérii. A pohodlnost v polohování nebo komfort pro dítě jsou jistě mezi nimi. A jsou děti, které opravdu vyčerpávající odpověď na téma vlastní pohodlí dají - za pultíkem tak ječí, že by to s ním prostě nešlo, jak zde bylo též zmíněno. Pokud tohle nechápeš, tak máš asi větší problém než výběr sedačky…
Prosím toto téma jsem zakládala, abych se dozvěděla zkušenosti a poznatky ostatních lidí a ne aby se tu někdo napadal za to, co napíše. Každý může napsat přeci svůj názor. A pokud s ním někdo nesouhlasí, jde to napsat i jinak.
Chtěla jsem JunoFix (po vyzkoušení jestli by se tam malému líbilo), ale nakonec jsem koupila King plus kdybych potřebovala dát sedačku do jiných aut s krátkým pásem (bohužel máme i auta do kterých jsem nezapla ani vajíčko, takže u Juna by asi taky nestačila délka pásu)
Ta romer king je pro dítě pohodlnější? Taky se rozmýlím mezi ní a cybex, právě u cybex mě odrazuje ten pultík, myslela jsem, že jde odendat.
@Retea pultík odendáš jen při nastupování/vystupování je tam místo pásu, který si může dítko chtít za jízdy sundávat, pultík funguje jako takový „airbag“
pohodlnost je relativní ![]()