Steh na overlocku

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13745
26.8.18 23:39

@Bukabus máš ty nitě dobře zatažené v těch „mističkách“ na napětí? Pod těmi kolečky napětí? Často se stane, že ta nit jde jakoby nahoře, přes ty mističky, ale není v nich zaseklá. A tím pak není napnutá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.8.18 08:47

Dík. Zkusím vše a znova.
Samozřejmě ze bych chtěla krásný nový pořádný s luxusním servisem, ale na to ted nemam. I když než ho navlecu, možná nasetrim ☺
Ty nite v „mističkach“ mam asi blbe, ale fakt vím, jak je tam zaseknout lip. Dam si kafe a zkusím to s čistou hlavou. Díky za vasi snahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
27.8.18 16:29

@Bukabus jsou tam u každé nitě dvě kovové „mističky“, mezi kterými ta nit musí projít. A sevření těch mističek ovládáš kolečkem. Nit musí být mezi mističkami (ne nad nimi) aby byla napnutá. Když mezi nimi není, tak je prostě pořád stejně volná a můžeš točit kolečkem jak chceš. Je to i v návodu ;) . O víkendu jsem tenhle stroj pořizovala mámě a nastavovala jsem ho, tak to vím ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.8.18 20:41

@AnastazieB Dík za tip ☺Zkusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
1.2.19 08:14

Ahoj,
jsem úplná začátečnice..nevíte někdo, jak se na overlocku zakončuje steh (proti párání)? Nějak jsem se to nikde nedočetla pořádně, ani v návodu..
Děkuji
P.S.: Zatím mám taky krám z Lidlu no..ale stehy mi to snad dělá ok..na začátek na učení to snad stačí, třeba u toho nevydržím a co potom. Jestli budu šít dál, pořídím si pak už něco lepšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
1.2.19 08:34

Já zatahuju nitě háčkem zpátky do švu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
1.2.19 09:02
@Aspera píše:
Já zatahuju nitě háčkem zpátky do švu.

Ty jo, díky..zkusím příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
1.2.19 09:57

@Evulina dojedu na konec šití, vypnu nůž a přejedu ještě 1-2cm přes začátek šití, pak vyjedu látku ven, potáhnu nitě a háčkem protáhnu pod šitím…tohle je super pomocník https://www.mixsa.cz/…ek-d3308.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
1.2.19 10:10
@Shari81 píše:
@Evulina dojedu na konec šití, vypnu nůž a přejedu ještě 1-2cm přes začátek šití, pak vyjedu látku ven, potáhnu nitě a háčkem protáhnu pod šitím…tohle je super pomocník https://www.mixsa.cz/…ek-d3308.htm

Přesně tím to zatahuju do švu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
1.2.19 10:27

Švy se nijak moc zakončovat nemusí, pokud šiješ dokola, tak přejedeš přes začátek (pozor abys ty původní stehy nepřeřezala) a případně pak nechám delší cancourek a zatáhnu za jednu z nitek a ono se to trochu utáhne. Pokud šiješ někde na kraji, tak na konci udělám uzlík. Háčkem švy nezatahuju, to mi přijde zbytečná piplačka navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
1.2.19 12:58
@AnastazieB píše: Švy se nijak moc zakončovat nemusí, pokud šiješ dokola, tak přejedeš přes začátek (pozor abys ty původní stehy nepřeřezala) a případně pak nechám delší cancourek a zatáhnu za jednu z nitek a ono se to trochu utáhne. Pokud šiješ někde na kraji, tak na konci udělám uzlík. Háčkem švy nezatahuju, to mi přijde zbytečná piplačka navíc.

Díky. No já právě šila tehdy na kraji. A taky jsem to uzlíkovala, ale šlo mi to blbě a i jsem měla pocit, že to teda není „profi postup“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat