Steh na overlocku

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
m86
497
18.8.15 20:50

steh na overlocku

Ahoj holky, je tady nektera, ktea by mi pomoci fotek stehu pomohla jej sestelovat? Ja uz jsem z toho nestastna a nevim :-/ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18
18.8.15 21:07

Ahoj, seridit overlock je tezke :( ale jestli mas knizecku s obsluhou ke stroji.Zkus to podle ni.Jaa kdyz to nedam podle ni dohromady tak davam k opravari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
m86
497
18.8.15 21:12

@moniska1k ten navod je velmi strucny :-/ o nastavení stehu tam není v podstatě nic… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
18.8.15 21:13

@m86 navleč si každou nit jinou a podle toho poznáš, co je povolený nebo utažený.
Taky různý materiály šiju na něco jinýho.
Obecně začni nastavením 4-4-4-4

Taky občas zlobí nitě. Třeba na béžovou se mi to trhá a prostě to nešije, kus od kusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
18.8.15 21:19

Hele a ke Kováčovi do Zlína se Ti s tím nechce???

já mám od něj overlock, on to všecko nastavil a krásně to šlapalo… (teda než se k tomu dostala mladší a poštelovala kolečka podle svého odborného názoru)
i druhý obyč stroj k němu vozíme na servis a prostě mám dobré zkušenosti

a co ti nejde? trochu to popiš.

mě někdy nesedí některá nit, tak to zkouším štelovat to dané kolečko (použij různé barvy nití, jak trefně píše @Sufik )
a někdy to šije parádně a pak vezmu jiný materiál a dělá to vylomeniny a tak šteluju délku stehu a taky to druhé kolečko (diferenciál myslím? ehm, nevím přesně)

PS: s Kováčem nemám nic společného, jen nákup a servis dvou strojů k mé spokojenosti. to aby mě někdo nenařkl z reklamy snad. dokonce ani nevím jak ten pán vypadá, protože mi tam stroje vždy vozí manža cestou do práce :oops: overlock tam manža koupil naprosto samostatně jako totální překvapení k mým narozeninám (heč, to mám chlapa, co? :srdce: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
m86
497
18.8.15 21:29

@Sufik Děkuji, zitra zkusim. Dnes uz na to nemam nervy :-/ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
m86
497
18.8.15 21:31

Děkuji, snad to nějak seridim… jsem z toho nešťastna. Chci tvořit a sije hrozne :-/
@budi píše:

já mám od něj overlock, on to všecko nastavil a krásně to šlapalo… (teda než se k tomu dostala mladší a poštelovala kolečka podle svého odborného názoru)

mě někdy nesedí některá nit, tak to zkouším štelovat to dané kolečko (použij různé barvy nití, jak trefně píše @Sufik )
a někdy to šije parádně a pak vezmu jiný materiál a dělá to vylomeniny a tak šteluju délku stehu a taky to druhé kolečko (diferenciál myslím? ehm, nevím přesně)

PS: s Kováčem nemám nic společného, jen nákup a servis dvou strojů k mé spokojenosti. to aby mě někdo nenařkl z reklamy snad. dokonce ani nevím jak ten pán vypadá, protože mi tam stroje vždy vozí manža cestou do práce :oops: overlock tam manža koupil naprosto samostatně jako totální překvapení k mým narozeninám (heč, to mám chlapa, co? :srdce: )
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
m86
497
18.8.15 21:32

A chlap je sikulka :-) ja si overlock koupila sama :-D
@budi píše:

PS: s Kováčem nemám nic společného, jen nákup a servis dvou strojů k mé spokojenosti. to aby mě někdo nenařkl z reklamy snad. dokonce ani nevím jak ten pán vypadá, protože mi tam stroje vždy vozí manža cestou do práce :oops: overlock tam manža koupil naprosto samostatně jako totální překvapení k mým narozeninám (heč, to mám chlapa, co? :srdce: )
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
18.8.15 22:57

@m86 zkus ty barevný nitě a kdyby se nedařilo dej sem fotky a poradíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
m86
497
19.8.15 04:10

Děkuji zkusim :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
m86
497
19.8.15 17:12

Tak jsem dala každou nit jinou a šil super, přehodila jsem jen na zelenou (stejný typ niti) a šije tak hnusně jak nikdy…co teď? už jsem z toho úplně vedle. Tolik toho chci našít a prostě nejde to :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
m86
497
19.8.15 17:19

No hrůza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
19.8.15 17:33

@m86 šiješ špulkama a nebo velkýma konama? Na špule jsou tam takový udělátka nahoru, aby se otáčely rovnoměrně.
Zkus přehodit nitě a tu, co nejvíc zlobí, dát na ten rovný steh.
Ale tohle mi přijde špatně navlečený.
A nebo šij jinýma nitěma. Mě taky jedna várka prostě zlobí, asi nemá rovnoměrný návin a prostě se s nima šít nedá.
Co máš za značku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
m86
497
19.8.15 18:07

Značku nití nevidím, kupovala jsem u paní na mimibazaru, ale modré mi šily hezky, tak jsem z toho vedle. Nemám 5000m ale 1000m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
19.8.15 19:10

Ty 1000 většinou zlobí víc než 5000
zkus ty čepičky nahoru
a pročti si tohle http://ekozahrada.blog.cz/…cial-a-dalsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek