Steh na overlocku
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
steh na overlocku
Ahoj holky, je tady nektera, ktea by mi pomoci fotek stehu pomohla jej sestelovat? Ja uz jsem z toho nestastna a nevim :-/ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, seridit overlock je tezke
ale jestli mas knizecku s obsluhou ke stroji.Zkus to podle ni.Jaa kdyz to nedam podle ni dohromady tak davam k opravari
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moniska1k ten navod je velmi strucny :-/ o nastavení stehu tam není v podstatě nic… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@m86 navleč si každou nit jinou a podle toho poznáš, co je povolený nebo utažený.
Taky různý materiály šiju na něco jinýho.
Obecně začni nastavením 4-4-4-4
Taky občas zlobí nitě. Třeba na béžovou se mi to trhá a prostě to nešije, kus od kusu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele a ke Kováčovi do Zlína se Ti s tím nechce???
já mám od něj overlock, on to všecko nastavil a krásně to šlapalo… (teda než se k tomu dostala mladší a poštelovala kolečka podle svého odborného názoru)
i druhý obyč stroj k němu vozíme na servis a prostě mám dobré zkušenosti
a co ti nejde? trochu to popiš.
mě někdy nesedí některá nit, tak to zkouším štelovat to dané kolečko (použij různé barvy nití, jak trefně píše @Sufik )
a někdy to šije parádně a pak vezmu jiný materiál a dělá to vylomeniny a tak šteluju délku stehu a taky to druhé kolečko (diferenciál myslím? ehm, nevím přesně)
PS: s Kováčem nemám nic společného, jen nákup a servis dvou strojů k mé spokojenosti. to aby mě někdo nenařkl z reklamy snad. dokonce ani nevím jak ten pán vypadá, protože mi tam stroje vždy vozí manža cestou do práce
overlock tam manža koupil naprosto samostatně jako totální překvapení k mým narozeninám (heč, to mám chlapa, co?
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji, snad to nějak seridim… jsem z toho nešťastna. Chci tvořit a sije hrozne :-/
@budi píše:
já mám od něj overlock, on to všecko nastavil a krásně to šlapalo… (teda než se k tomu dostala mladší a poštelovala kolečka podle svého odborného názoru)
mě někdy nesedí některá nit, tak to zkouším štelovat to dané kolečko (použij různé barvy nití, jak trefně píše @Sufik )
a někdy to šije parádně a pak vezmu jiný materiál a dělá to vylomeniny a tak šteluju délku stehu a taky to druhé kolečko (diferenciál myslím? ehm, nevím přesně)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A chlap je sikulka
ja si overlock koupila sama ![]()
@budi píše:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@m86 zkus ty barevný nitě a kdyby se nedařilo dej sem fotky a poradíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem dala každou nit jinou a šil super, přehodila jsem jen na zelenou (stejný typ niti) a šije tak hnusně jak nikdy…co teď? už jsem z toho úplně vedle. Tolik toho chci našít a prostě nejde to
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@m86 šiješ špulkama a nebo velkýma konama? Na špule jsou tam takový udělátka nahoru, aby se otáčely rovnoměrně.
Zkus přehodit nitě a tu, co nejvíc zlobí, dát na ten rovný steh.
Ale tohle mi přijde špatně navlečený.
A nebo šij jinýma nitěma. Mě taky jedna várka prostě zlobí, asi nemá rovnoměrný návin a prostě se s nima šít nedá.
Co máš za značku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Značku nití nevidím, kupovala jsem u paní na mimibazaru, ale modré mi šily hezky, tak jsem z toho vedle. Nemám 5000m ale 1000m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty 1000 většinou zlobí víc než 5000
zkus ty čepičky nahoru
a pročti si tohle http://ekozahrada.blog.cz/…cial-a-dalsi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit