Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Krásný den, chtěla bych vás tímto požádat o radu.
Jde o to že se s přítelem stehujeme. Máme vybraný byt, makléři jsme předali provizi a teď už nás jen čeká podepsání smlouvy s majitelem+ předání kauce včetně prvniho nájmu.
S přítelem nejsme svoji, proto bude byt psán pouze na přítele.
Ve čtvrtek máme domluvené setkání s majitelem, ovšem mě už 2 dny provází střevní potíže, zvracení, průjmy, nebudu to hrotit, nejspíš jsem jen něco špatného snedla, nebo to. může být i stresoveho rázu. Každopádně věci se mají tak že jsem ted jen doma a bojím se že ve čtvrtek fit ještě nebudu. Chci se proto poradit s vámi. Když bude byt psán na mého přítele, musím tam být i já? Samozřejmě lepší by to bylo, aby nás majitel oba dva viděl, ale vzhledem k mé situaci.. za jiných okolností bych to přesunula treba na další týden, ale to bude majitel mimo Prahu, nebo by to mohl brát jako couvani, ze uz o byt nemáme zájem.
Nemusis, ale i kdyz bude byt na pritele, ty bys tam mela byt napsana jako dalsi osoba co tam bude bydlet. Hlavne jestli si do toho bytu chces dat treba trvalou adresu.
@Kriss Tina trvalou adresu si tam davat nechci, ale budu tam teda taky zmíněná, každopádně pořád byt bude na pritele. V případě že kdybychom se třeba rozesli tak ja musím odejít
já doufám ze to všechno dopadne dobře, určitě by bylo lepší kdybych tam sla, kdybych ale ze zdravotních důvodů nemohla, tak bych chtěla vedet jestli přítel může dorazit i beze mě ![]()
Když přítel řekne, úplně normálně že máš střevní potíže, tak si myslím že to majitel pochopí. Pořád lepší než aby jsi tam sla, a nakazila ho nějakou střevní chřipkou.
Zavolej majiteli a domluv se přímo s ním. Někdo chce podpisy všech zletilých, kteří v bytě budou bydlet, jiný jen podpis jednoho nájemníka.