Stěhování a změna trvalého bydliště

3115
28.6.12 10:37

Stěhování a změna trvalého bydliště

Holky mám dotaz. Do 14 dnů se budeme stěhovat, „jenom“ do vedlejšího vchodu, takže se nám adresa změní jenom o číslo:-). Původní byt neprodáváme, budeme ho pronajímat známým.
A můj dotaz:
je možné abychom si nechali trvalý pobyt na původním bytě? Není problém mít jméno na schránce, s pošťačkou se domluvím. Spíš mně napadli varianty jako nemocenská, že nás nemusí zastihnout kontrola a podobné věci. Napadá vás ještě něco kvůli čemu raději vyřídit změnu ve všech dokladech?
Problém je ten, že jsem těhotná, riziková ( ležela jsem teď týden v nemocnici) a mám nařízený klidový režim až do porodu. Takže jasně, že nebudu stěhovat, ale taky teď nehrozí lítání po úřadech. Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6895
28.6.12 10:47

Změnu trvalého bydliště dělat nemusíš, jen v případě třeba neschopenky nahlásíš adresu, kde se budeš zdržovat. I korespondenční adresa může být jiná než trvalá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36187
28.6.12 10:49

Je mozne si nechat pobyt na puvodnim miste, jen bys mela vsude nahlasit tu zmenu cisla domu. U doktora staci jen nahlasit zmenu mista, kde marodis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
17.7.12 14:02

Trvalé bydliště musíš změnit - sankce -úřady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
17.7.12 14:09

Já jsem takhle bydlela po různých podnájmech, ve stejném místě trvalého bydliště, cca 4 roky-adresu psanou u našich, neschopenku v místě bydliště. Trvalý pobyt jsem si dala před pár měsíci-kvůli poplatku za popelnice na dceru, jinak si myslím, že je to jedno. Přítel má stále bydliště jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12889
17.7.12 14:13
@tasa píše:
Trvalé bydliště musíš změnit - sankce -úřady…

No to rozhodně není pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
17.7.12 14:24

Trvalé bydliště skutečně měnit nemusíš, jen je třeba nahlásit změnu korespondenční / kontaktní adresy. Můj manžel má po celou dobu našeho manželství (10 let) trvalé bydliště jinde a to jsme si i brali hypotéku a před nedávnem zkolaudovali barák. Ani v něm manžel trvalé bydliště nemá a na katastru ani jinde to nikomu nikdy nevadilo.

• Citovat
  • Upravit
24439
17.7.12 15:34

Pokud byt neprodáváš (a tím to nevadí novým majitelům), tak trvalé bydliště měnit nemusíš, jen bych ti doporučila všude uvést alespoň korespondenční adresu novou. Já s trvalým bydlištěm jinde než jsem bydlela fungovala asi 5 let a nikdo nikdy neměl problém. I u doktora můžeš uvést „korespondenční“ adresu a tu ti pak bude psát do neschopenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
17.7.12 16:05

Holky všem děkuji za příspěvky, ale už to mám dávno vyřešené ( celkem nechápu oživení měsíc staré diskuze, ještě s příspěvkem který není pravdivý).
Nikde jsem nenarazila na problém doplnit korespondeční adresu a neměnit adresu trvalého bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
17.7.12 17:29

Aha, no tak už blbnu, páč jsem si vůbec nevšimla, že je to tak starý. :zed:

• Citovat
  • Upravit
yo
187
17.7.12 20:36

Neschopenku si nahlásíš u doktorky na jinou adresu, pokud se lze takhle s pošťačkou domluvit není problém a taky není problém napsat požádat o přesměrování pošty ale tam asi nebude ani problém si poštu vyzvedávat, když je to druhý vchod, že :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
17.8.12 09:13

Ahoj holky, jsem na rizikovem tehotenstvi a koncem mesice se budeme stehovat. Kam zmenu adresy mam nahlasit driv? Na socialku? Kdyby na me zrovna poslali kontrolu? Nebo doktorce? Ja vubec nevim co mam delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
4.10.13 11:23

Změna trvalé adresy-jiný kraj

Ahoj, mám takový problém a nevim jak ho vyřešit. Tak si jdu pro nějakou radu či tip :)
Již nějakým rokem bydlím u přítele za kterým jsem se stěhovala do jiného města i kraje.
Bydlíme v podnájmu u starších lidí, kde nehrozí, že by mi povolili trvalé bydliště, jelikož mají strach, že by mohli třeba přijít o barák :nevim: Když jsem volala na úřad jek to vyřešit, abych nemusela vše vyřizovat v původním městě (úřady, atd.) bylo mi řečeno pokud nespadám do jejich kraje, tak se nemůžu ani přihlásit na město dokud mi někdo neumožní trvalý pobyt v jejich městě nebo v kraji :(
To si mám dát někde inzerát, aby mi to někdo umožnil? :nevim: Nevim, ale to mám tak žít ještě pár let než půjdem do svého a jak to bude s dítětem? Nemůžu stále dojíždět X km.
Doufám, že je vše srozumitelné-jsem z toho po dnešku v šoku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102514
4.10.13 11:28

@saani Holt budeš muset, nic jiného ti asi nezbude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
4.10.13 11:51

.

Příspěvek upraven 21.02.14 v 23:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...