Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky mám dotaz. Do 14 dnů se budeme stěhovat, „jenom“ do vedlejšího vchodu, takže se nám adresa změní jenom o číslo:-). Původní byt neprodáváme, budeme ho pronajímat známým.
A můj dotaz:
je možné abychom si nechali trvalý pobyt na původním bytě? Není problém mít jméno na schránce, s pošťačkou se domluvím. Spíš mně napadli varianty jako nemocenská, že nás nemusí zastihnout kontrola a podobné věci. Napadá vás ještě něco kvůli čemu raději vyřídit změnu ve všech dokladech?
Problém je ten, že jsem těhotná, riziková ( ležela jsem teď týden v nemocnici) a mám nařízený klidový režim až do porodu. Takže jasně, že nebudu stěhovat, ale taky teď nehrozí lítání po úřadech. Díky za rady.
Změnu trvalého bydliště dělat nemusíš, jen v případě třeba neschopenky nahlásíš adresu, kde se budeš zdržovat. I korespondenční adresa může být jiná než trvalá…
Je mozne si nechat pobyt na puvodnim miste, jen bys mela vsude nahlasit tu zmenu cisla domu. U doktora staci jen nahlasit zmenu mista, kde marodis.
Já jsem takhle bydlela po různých podnájmech, ve stejném místě trvalého bydliště, cca 4 roky-adresu psanou u našich, neschopenku v místě bydliště. Trvalý pobyt jsem si dala před pár měsíci-kvůli poplatku za popelnice na dceru, jinak si myslím, že je to jedno. Přítel má stále bydliště jiné
@tasa píše:
Trvalé bydliště musíš změnit - sankce -úřady…
No to rozhodně není pravda.
Trvalé bydliště skutečně měnit nemusíš, jen je třeba nahlásit změnu korespondenční / kontaktní adresy. Můj manžel má po celou dobu našeho manželství (10 let) trvalé bydliště jinde a to jsme si i brali hypotéku a před nedávnem zkolaudovali barák. Ani v něm manžel trvalé bydliště nemá a na katastru ani jinde to nikomu nikdy nevadilo.
Pokud byt neprodáváš (a tím to nevadí novým majitelům), tak trvalé bydliště měnit nemusíš, jen bych ti doporučila všude uvést alespoň korespondenční adresu novou. Já s trvalým bydlištěm jinde než jsem bydlela fungovala asi 5 let a nikdo nikdy neměl problém. I u doktora můžeš uvést „korespondenční“ adresu a tu ti pak bude psát do neschopenky.
Holky všem děkuji za příspěvky, ale už to mám dávno vyřešené ( celkem nechápu oživení měsíc staré diskuze, ještě s příspěvkem který není pravdivý).
Nikde jsem nenarazila na problém doplnit korespondeční adresu a neměnit adresu trvalého bydliště.
Aha, no tak už blbnu, páč jsem si vůbec nevšimla, že je to tak starý. ![]()
Neschopenku si nahlásíš u doktorky na jinou adresu, pokud se lze takhle s pošťačkou domluvit není problém a taky není problém napsat požádat o přesměrování pošty ale tam asi nebude ani problém si poštu vyzvedávat, když je to druhý vchod, že ![]()
Ahoj holky, jsem na rizikovem tehotenstvi a koncem mesice se budeme stehovat. Kam zmenu adresy mam nahlasit driv? Na socialku? Kdyby na me zrovna poslali kontrolu? Nebo doktorce? Ja vubec nevim co mam delat.
Ahoj, mám takový problém a nevim jak ho vyřešit. Tak si jdu pro nějakou radu či tip ![]()
Již nějakým rokem bydlím u přítele za kterým jsem se stěhovala do jiného města i kraje.
Bydlíme v podnájmu u starších lidí, kde nehrozí, že by mi povolili trvalé bydliště, jelikož mají strach, že by mohli třeba přijít o barák
Když jsem volala na úřad jek to vyřešit, abych nemusela vše vyřizovat v původním městě (úřady, atd.) bylo mi řečeno pokud nespadám do jejich kraje, tak se nemůžu ani přihlásit na město dokud mi někdo neumožní trvalý pobyt v jejich městě nebo v kraji ![]()
To si mám dát někde inzerát, aby mi to někdo umožnil?
Nevim, ale to mám tak žít ještě pár let než půjdem do svého a jak to bude s dítětem? Nemůžu stále dojíždět X km.
Doufám, že je vše srozumitelné-jsem z toho po dnešku v šoku.