Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, prosím o radu, moje sousedka má pronajmutý byt. Nastěhovala si k sobě známého (bez smlouvy) a ten se věčně vymlouval a neplatil jí tolik, kolik měl. Ke dnešnímu dni jí dluží něco kolem 5000Kč. Peníze nutně potřebuje, protože sama nemá, x-krát si o ně říkala a on se jen vymlouvá. Může mu zabavit jeho věci (el. kytaru, playstation atp.) a říct mu, že mu to vrátí, až jí dá peníze? Nebo co má dělat? Předem díky za jakoukoliv radu.
No to tedy nemůže. Je to krádež, ani exekutor a že ti mají sakra pravomoce, nemůže bez souhlasu soudu zabavit někomu majetek. Má s ním smlouvu? Má doklady na to, kolik jí má dát a dal? Jestli ne, tak nemůže vůbec nic.
Vyhodit ho a věci mu dát až zaplatí, tak bych to udělala já, člověka který mi neplatí bych si tam nenechávala, pokud nemají smlouvu může vyměnit zámek a nepustit ho tam dokud nedonese prachy a pak ať se sbalí
@Gabulle píše:
Vyhodit ho a věci mu dát až zaplatí, tak bych to udělala já, člověka který mi neplatí bych si tam nenechávala, pokud nemají smlouvu může vyměnit zámek a nepustit ho tam dokud nedonese prachy a pak ať se sbalí
Asi tak nějak. Pokud nemají smlouvu, nemusí ho ani pustit dovnitř, dokud nezaplatí.
Z moralniho hlediska nemela.
Z nemoralniho at to udela. A vymeni zamek. On tam ani nebydli.