Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My jsme si nechávali vozit Tesco až ke dveřím
Jinak hodně už napsaly holky. Ještě v případě deště u Vojenské nemocnice Naše hřiště;-)
@Anonymní píše:
Holky a neco jako mensi potraviny, kdyz pujdu jen pro pecivo? Nerada nakupuji v tech velkych obchodech, tady doma mam 5 min od baraku Hrusku.
Těch je v každé čtvrti mraky. To si prostě v prvních dnech po nastěhování musíš projít okolí a objevíš, co kde je, kam chodit na nákup, kam na procházky, kde je nejbližší hřiště… Kdyžtak si to zapisuj nebo zaznačuj do mapy. Já pvního půl roku po přistěhování nosila v kabelce plán města, orientovala se podle něj a psala si poznámky, kde je jaký obchod nebo zajímavé místo.
Ty se stěhuješ poprvé v životě?
@Kassy potreti, ale dvakrat v malem mestecku kde je vse max 5 min pesky na dosah ruky, detske hriste, obchod, lekar.. Mhd vubec nejezdim, proto mam i strach, samozrejme, do pul roku budu mistr brno ![]()
@Anonymní píše:
@Kassy potreti, ale dvakrat v malem mestecku kde je vse max 5 min pesky na dosah ruky, detske hriste, obchod, lekar.. Mhd vubec nejezdim, proto mam i strach, samozrejme, do pul roku budu mistr brno
Tak se vůbec ničeho neboj, každá čtvrt v Brně je vlastně takové malé město
Pro začátek se zorientuješ v Jundrově a ve svém nejbližším okolí a výpravy do centra nebo do jiné čtvrti budou jako takový malý „výlet“. Casem se zorientuješ i ve zbytku Brna, aspon zhruba. Ani ti, co tu bydlí roky, neznají každou ulici v celém městě ![]()
Tak zrovna Jundrov je takova ctvrt trosku odrizla, okrajova proste, stary Jundrov je trosku jako vesnice, ale je tam klid a okolo lesy… Jezdi tam jen autobus, ten teda zajizdi az na konecnou, jinak jeste jeden bus jede okolo, ale to zalezi kde budete bydlet presne… Dole je tam takove „centrum“ s obchudky, restaurace,… A kousek je k rece, okolo reky na prochajdu… dole u reky navazuje ctvrt Komin, ta je MHD dostupna uz bezvadne a jsou tam pekny hriste, jedno dopravni, pro decka bezva
U reky navazuji cyklostezky, coz treba casem taky vyuzijete…
Bud v klidu, Brno zase není tak obrovský, aby ses tady za pár měsíců nezorientovala…v každé čtvrti je hodně obchůdku i hřišt, náměstí je tady taky kopa, největší pak Svobodak v centru
Autem do centra v klidu můžeš, zaparkovat je těžší, ale místo se vždy najde, většinou ale placený. At se ti tady líbí ![]()
Jundrov je pěkná část na bydlení, sou tam lesy, Zoo, atd…do centra a clekově po Brně bych moc nedoporučovala jezdit autem..pokud to tady neznáš zabloudíš sotva vyjedeš z jundrova…Já bydlím taky na sidlišti a do města teda nejedzím skoro vůbec, je to tam samej bezďák, smrad hnus…zlaté sidliště kde mám za barákem hriště o kus dál dalších x hřišť, u baráku obchod, lékarnu vše..a tak to je i v Jundorvě..pokud někam na výlet tak raději Olympie tam je velký hřiště, vláškodráha atd..a žádnej bez´dák…
@kate02 píše:
Věta :„Je v Brně nějaké náměstí“ mě rozsekala…![]()
Jinak z Jundrova to budete mít docela blízko do Aquaparku v Kohoutovicích:
http://www.aquapark-kohoutovice.cz/Na procházky jsou hezký i lesy kolem Jundrova nebo pak popojet kousek k přehradě… Na velkej nákup jako takovej nejezdím já nebo manžel (ten víc) se stavujeme cestou z práce v Lidlu nebo v Kauflandu (ty jsou v Brně 4)…Brno fakt není žádná díra…
No a šalinou na ZOO, přímej spoj. Taky výstaviště je přímo na trase, jsou tam i výstavy pro děti. Jundrov je moc hezká čtvrť. A náměstí je v Brně několik
.
Jundrov je fajn, jezdím tam pro dceru do školky(soukromá, i jesle, mimochodem solidní, doporučuju)a když je hezky, jdu pěšky kolem řeky-bezva procházka. Jak už bylo řečeno, je tam vstup do obory, hřiště znám v Jundrově jen jedno, ale v okolních částech je jich také dost. S nákupama nic moc-ale na pečivo stáčí místní sámoška, drogerie, lékárna jsou také při ruce..na větší nákupy je holt potřeba někam jinam. No a kaváren apod. je po městě dost, mhd poměrně funkční-dostaneš se do centra celkem rychle. PS: a to s tím náměstím mě taky celkem umrtvilo ![]()
V Komíně (čtvrti, kterou budete mít z Jundrova blízko) je výborná restaurace s venkovním dětským hřištěm Green http://www.greenrestaurant.cz/ .
""to asi kupujete tento domeček že?:. sreality. cz/detail/prodej/dum/rodinny/brno-jundrov-v-luzich/2201161820#img=2&fullscreen=false
http://www. sreality. cz/detail/prodej/dum/rodinny/brno-jundrov-v-luzich/2201161820#img=2&fullscreen=false
@Poison Eve je to Žirafka-myslím, že tam ani jiná není? je celkem drahá, ale s odstupem času zjišťuju, že to fakt stálo za to…
@zuzanx píše:
@Weru
Je to blíž k nádraží, jak je zastávka Zelný trh. Musíš tam projít do dvora baráku. Je to kousíček nad Terranovou. Masarykova 25.
aha, super, dekuji za tip. ![]()
Ahoj. Obnovuji téma… vybírám pro nás v Brně byt. Studovala jsem tam školu, ale to už je 15 let a hodně se změnilo
Máme jedno malé dítko. Já bych ráda někam do středu, mezi lidi, do ulic, muž zase do nějaké okrajové části, kde je hezké prostředí (typově Kohoutovice, Bystrc). Jak je to v Brně dnes s mhd, dostanu se z Kouhoutek na Mendlák bez průtahů, je v centru v zimě dýchatelno? Kde žijete, co se vám tam líbí a kde byste v brně nebydleli? Co například Zábrdovice, obnovují tu čtvrť, bude z ní hezké centrum???
Díky za názory