Stěhování do Brna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
1.5.15 14:34

@krrrenka Vyhni se Husovicím a Staré Osadě - z více důvodů tam není moc bezpečno. Bydlel jsem pět let u Staré Osady - dvě zastávky autobusem od ní. Takže píšu se znalostí věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.5.15 14:42

@krrrenka : lokalita komin, bystrc absolutne top v Brně. Doprava v Brně je zcela bez problému, vždy si poradí a nemam problem. Ja bydlim v lisni a nemam problem ani tady. Zvyknes si vsude. Ale Komín pro deticky a Vas uplne super. Autobus i tramvaj hned u nosu. Spousta podniku se zahradkou kde si deti vyhrají viz. Holiday na svratecke. A spoustu prijemnych hrist. Take skolky a zakladni skola je ihned po ruce. Za mě Komín jedinečně TOP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.5.15 15:56

@krrrenka Bydlíme v centru a hodně nám to vyhovuje, jediná nevýhoda je pro nás hustá doprava a míň zeleně, než jsme byli zvyklí, ale máme v těsném dosahu Lužánky, Kraví horu a Špilas, takže to ujde. Máme dobrou dostupnost několika dětských hřišť, bazénů a kaváren s dětskými koutky, farmářské trhy, což je super. MHD používám zřídka, na většinu míst se dostanu pěšky.
Já osobně bych nešla do paneláku nebo někam, kde je větší koncentrace paneláků, takže pro mě ne Lesná (i když je tam hodně zeleně), Bohunice, Bystrc atp. a určitě bych nešla do Komína. I když na tu čtvrť spousta lidí pěje chválu, tak na mě působí dost depresivně, taková zmršená vesnice, všechno páté přes deváté - tu starobylý domeče, tu ošklivý panelák, tu vietnamský stánek nebo herna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
1.5.15 16:15

Žabovřesky a Masarykova čtvrť :srdce:. Ale tam se proznete finančně :lol:

• Citovat
  • Upravit
12651
1.5.15 16:30

Bydlíme v Líšni a jinde v Brně bych bydlet nechtěla. Sice paneláky, ale tak nějak doře stavěné, hřiště na každém kroku, až na psí výkaly čisto, hodně akcí pro děti, šalinou na nádraží něco málo přes 15 minut, všechny šaliny nízkopodlažní (to je ohromné plus s kočárem), Mariáln ské údolí, velká Klajdovka u huby… Neznám nikoho, kdo by si tu stěžoval.
Bude mi to tu chybět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
1.5.15 17:09

@Poison Eve No jasně, Masarykova čtvrť je nad naše možnosti. Žabovřesky jak kde, ale nevím, jestli se to tam trochu nezhoršilo po výstavbě silnice, je to tam dost jiné. Ale jen jsem tudy projížděla…

Chodila jsem na školu na Pionýrskou a líbí se mi právě její okolí, Cihlářská, Bayerka nebo třeba čtvrť nad Obilňákem. Ale muž argumentuje, že tam není dobrý vzduch, prý tam jsou nějaké měřáky či co. A co ty Kohoutky, jsou ok?

@Jura007 díky, bezpečnost je pro mě hodně důležitá.

zakladatelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.5.15 17:59

@krrrenka Tam bydlíme my a s tím vzduchem má tvůj muž celkem pravdu, je to dáno tou hustou dopravou. Na druhou stranu to asi nebude až tak hrozné, protože mně se tady dýchá líp, než třeba v Praze, kde jsem taky bydlela.
Ty Žabiny jsou jak kde, někde mi přijdou fakt hrozné, některá místa jsou velmi příjemná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
2.5.15 22:11
@krrrenka

V Kouhoutkách jsem bydlela, sice jsem tam nechodila nikam ven, je tak přebývala v bytě, ale je tam obora, takže na procházky super, aquapark, samozřejmě taková ta klasická vybavenost co se týče škol, školek, doktorů, obchody, lékárny, drogerie, ale tak to je všude v každé čtvrti, dostupnost k mendláku je 15min. trolejbusem, na hl. nádraží cca25min. s přestupem, máš to blízko k přehradě, k obchodňáku do Bohunic, takže Kohoutky jsou ok. Já se přestěhovala do Medlánek a za mě taky super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
21.1.18 21:28

Ahoj holky :kytka: Stehujeme se do Brna. Lokalita Lesná. Chtela bych se pro zacatek zeptat na MHD. Kolik stoji nejaka karticka fungujici jako penezenka na MHD, nebo je neco jineho vyhodnejsiho? Predem se omlouvam za dotaz, jsem z maleho mesta :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.1.18 20:11

@lucka.Kr Nejvýhodnější je přes net koupená roční šalinkarta. Má ale dvě podmínky - musíš mít v Brně trvalé bydliště a zaplacené odpady - pak ti vrátí třetinu nebo čtvrtinu její ceny (teďka z hlavy přesně nevím). Pokud máš dítě do 3 let, dá se vyřídit pro jeho doprovod (kdokoliv, kdo s ním jezdí) průkazka a jezdíš zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová