Stěhování do španělska 2022

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25
10.11.22 20:56

Stěhování do španělska 2022

Ahoj holky,
plánujeme se stěhovat do španělska. Je tu některá z vás, která se tam stěhovala nebo někoho takového zná? Mám pár otázek na které jsem nikde nenašla odpověď a nemám se koho zeptat.
Předem děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35716
10.11.22 21:33

Já ale je to 10 let :lol: a taky asi záleží kam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
10.11.22 21:46

@pikola Váš příspěvek jsem práve našla, ale je mi jasný, že spoustu věcí se od tý doby změnilo.
Mám tři dotazy. P. S. chtěli bychom do Alicante.
1.Někde na netu jsem četla, že se tam můžeme přihlásit na ÚP a převést to z ČR a pobírat tam na začátek podporu v nezaměstnanosti, je to pravda? (Samozřejmě teď normálně pracujeme a peníze našetřený máme, jen mám z toho začátku prostě strach a chci mít rezervu).
2. Neumíme španělsky, ale učíme se. Anglicky umíme oba perfektně. Je teda moudřejší se přistěhovat někdy, když začína sezóna? Chceme pracovat v baru, restauraci..Slyšela jsem, že na zimu půlku personálu vyhodí a na léto je nabíraj zpátky, tak abysme byli co nejkratší dobu bez práce.
Toť vše, díky! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35716
10.11.22 22:08

První to neporadím, nikdy jsem to nevyužila protože jsme se stěhovali už za prací. Bez práce ale bude problém se tam oficiálně přihlásit což bys měla udělat po 3 měsících. S jejich sociálníma dávkama bych si nedělala velký naděje.
To druhé, mno tam kde jsem bydlela, což bylo u Gibraltaru neuměl anglicky skoro nikdo i když to bylo u hranice s anglicky mluvící zemí. Španělsky jsme neuměli, ale časem se to dalo. Všeobecně je ve šp. velká nezaměstnanost. Aby jste pak nebyli zklamaný, nevím z jakého důvodu tam jedete, asi jen tak a že jste mladý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76025
15.11.22 09:47

@Nici24 na to se neptáš, ale mi přijde, že si to představuješ, jak Hurvínek válku,
nemáte tam zajištěnou práci a neumíte španělsky :nevim: tak proč zrovna do Španělska?
a jak píše @pikola, která tam žije, ve Španělsku je obrovská nezaměstnanost, tak nevím jestli zrovna čekají na nějaké naivní Čechy s otevřenou náručí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24585
15.11.22 09:55
@stinga píše:
@Nici24 na to se neptáš, ale mi přijde, že si to představuješ, jak Hurvínek válku,
nemáte tam zajištěnou práci a neumíte španělsky :nevim: tak proč zrovna do Španělska?
a jak píše @pikola, která tam žije, ve Španělsku je obrovská nezaměstnanost, tak nevím jestli zrovna čekají na nějaké naivní Čechy s otevřenou náručí

A ještě když by hned chtěli dávky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76025
15.11.22 09:57
@lucad77 píše:
A ještě když by hned chtěli dávky. :roll:

no to mně také zarazilo, něco jako když se určitá skupina občanů hromadně vydávala do Anglie sosat jejich sociální dávky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
15.11.22 14:08

Moc dekuju za normalni odpovedi.
Pro vsechny ostatni rejpalky:
Tvl, vy jste jak hyeny. Jen jsem se zeptala, abych pripadne vedela co a jak. Na davky se rozhodne netesim, pracuju jako socialni pracovnice, opravdu nejsem flakac. Dik za nic, vsechno jsem se uz dozvedela od nekoho jinyho, kdo neni tak neprejicnej jako vy. Pa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8095
28.12.22 17:37

Dobrý den chtěla bych obnovit diskuzi. Je zde některá maminka která se odstěhovala s dětmi do Španělska? Okolí Alicante? Práci neřešíme jsem od covidu na dloudobe na HO. Spíše děti. Mám děti 7 a 9let. Zajímá mě škola. Jak to vaše děti zvládly? Co vše vyřídit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný