Štěkot psa kolem plotu - rady s tipy, jak s tím pracovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1900
17.8.26 11:52

@Snopy123 no je to taky dáno tím, kde bydlíte a zda to hodně vadí. Okolo nás mají lidé psi vyloženě hlídací. I ostraha areálu vlčák ten je schopen štěkat i v noci. My máme pastevce a hlídá dobře i drůbež. Takže je to jeho práce.

Někdo má zas psa na mazlíčka a tam to nechce… náš umí akorát na povel být zticha. Ale to tam musíme být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
17.8.26 11:59

@LunaP Aktuálně máme lovecká plemena a vyžíváme je k práci ke které byli vyšlechtěni.
Nevím do které škatulky spadá.
Já spíš nechci, aby rušili nad limit ostatní lidi, protože nebydlíme v těch barákách sami a máme těch psů několik. Klidnila bych je v paneláku stejně jako na zahradě. :kytka:
Své vyžití a pracovní mají mimo domov. :kytka:

Ale je fakt, že nemám ráda takové ty štěkny co se mohou za plotem zbláznit a šílí tam jak magoři, jen proto že jde okolo naprosto v klidu x psů a naprosto si ho nevšimnou a psa může klepnout :-) Případně se snaží být hopík a přeskočit plot k tomu.
Syn naposledy málem skočil metr nad zem, protože takhle jeden čekal hezky v rohu u plotu a málem jsme ohluchli oba. Naši psi ho ani nevšimli a psa málem kleplo.

Příspěvek upraven 17.08.26 v 12:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25461
17.8.26 12:00

Prostě hlídají a hlásí, no…
většinou je okřiknu, že stačí-ať neboří ulici, jinak jsou hodní a nekonfliktní, neštěkají celé celé dny - což jsem zažila u sousedky v bytě a bylo to vážně na palici… štěknutí na pohyb za plotem, zvláště na psa, ale beru prostě jako normální přirozenost, netrestám je za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
17.8.26 12:02

@Lucy75 Tak nikdo nemluví o trestání ne. Korigovat chování psa není trestání. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3867
17.8.26 12:10

Nie nieje to normalne!

Hlidat ma pes svoje uzemie, nie vsetko naokolo. Toto sa nevola hlidani a s velkou pravdepodobnostou by pri skutocnom vniknuti na pozemok utiekol…

Dovod stekania je ze pes nema ziadnu vychovu.

Zlyhanie (ked nepocitam majitelovo zlyhanie vo vycviku) nastava vo viacero bodoch a ako ochrana pozemku je ten pes bezcenny.

1. Kazdy o nom vie - prisiel si o moment prekvapenia, zlodej sa na psa pripravi, moment prekvapenia je naopak na zlodejovej strane

2. Ak niekto skutocne vnikne na pozemok pre teba ako majitela to nebude ziadna zmena, keby bol pes cviceny tak vies ze ak zacujes brechanie je zle a musis bezat riesit situaciu, takto nereagujes na nic pretoze ten pes brese furt tak ho ignorujes a ignorovat ho budes aj ked bude brechat na skutocneho zlodeja

3. Unava (otazne, ale kedze pes nema ziaden trening moze sa prejavit), pes je unaveny z neustaleho pobehovania a vybrechavania ostatnych psov, takze na skutocneho zlodeja zrejme nebude reagovat tak ako by mal

4. Je to otazne, ale existuju niektory majitelia ktory hovoria ze je to pre psa stresujuce ked vidi/citi/pocuje nieco za plotom na co si robi narok a nemoze sa k tomu dostat a tento stres dava na vedomie stekanim, ale stres nieje dobry ani pre ludi ani pre zvierata… najodvaznejsie tvrdenia hovoria ze mu to skracuje zivot - ja som v tomto skor skepticky aj ked mozno na tom nieco je…

5. Riziko pre ‚spoluobyvatelov‘ ak je pes bez vycviku v ‚rausi‘ tak sa moze stat ze pohryzne aj vlastneho majitela alebo obyvatela domu…

Australsky ovciak nieje idealna povaha a strazny pes sa z neho bude robit tazko (nie ze by to neslo, ale je to tak trochu zbytocne nasilie).

Navyse pozor, ked sa nemoze dostat k tomu co za plotom tak u tychto psov k ‚amoku‘ realne dochadza!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4685
17.8.26 14:02

Je strašně nepříjemné, když přes plot furt pes blafá. K sousedům jezdí pravidelně rodina s vnoučaty a dvěma jorkšíry a je to neskutečný rachot, když se oba psi rozštěkají. Oni vlastně štěkají na cokoliv, co se hýbe i nehýbe - na ptáčka, na lísteček, na kočku chrápající na protějším dvoře štěkají i desítky minut v kuse. :roll: Jsou jak dva poskakující pískající míčky na baterky, co je někdo zapomněl vypnout.
Na konci ulice zase mají velmi záludného „hlídače“ - velkého černého chlupatého ovčáka, co vždycky nenápadně číhá pod malou zídkou, a když je osoba za plotem až těsně u něj, tak se strašným kraválem skočí na ten plot. Už jsem z něho měla párkrát málem infarkt a moje děti procházejí tu část v poklusu a s hrůzou v očích, staršího už dřív jako malého kolikrát tak vystrašil, že má teď ze psů strach. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.26 14:17
@NICK226 píše: Více

Dobrý den, vypracoval jsem vám vysvětlení, jak ke svému psovi efektivně přistupovat, abyste dosáhl potřebného výsledku.
( jedná se o vysvětlení z pohledu veterinární ayurvedy ).

S pozdravem, Honza

https://www.google.com/search?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77454
17.8.26 15:11
@Lucy75 píše: Více

Přesně tak. Řeknu, že vidím a že stačí, a psi zmlknou.
Převážnou většinu dne mají sklapnuto, jsem ráda, že na příchozí upozorní a hlásí, a jestli se chtějí párkrát za den prolítat kolem plotu a vyštěkat cizí vošklivý pejsky je mi úplně jedno.
Tohle je vesnice a já chci, ať má pes možnost chovat se ve svém prostředí jako pes, a ne jako do mrtě naprogramovaný bezmozek.
Po deváté večerní štěkání netrpím a okamžitě odvolávám, v noci spí s námi doma a je ticho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43305
17.8.26 15:17
@sirikit píše: Více

Přesně jako u nás :pankac: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
17.8.26 15:48

Já mám zahradu, ale psa bych si nepořídila a to hlavně kvůli sousedům. Stekani otravuje všechny lidi kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
17.8.26 16:03

My máme vlčáka a také lítá kolem plotu a štěká na psy co jdou kolem, někdy se mi ji podaří odvolat, ale většinou štěká dokud si nesplní svou,,povinnost,,. Taky mi to vadí, hlavně když jde někdo kolem večer ve 23-24 hodin. Nejhorší je když jde kolem pes, kterého mají v bytovce o ulici výš v kopci a ona ví že tam je, nevím jestli ho cítí na dálku nebo slyší. Ale zase když jdeme na procházku všichni psi za plotem štěkají na ní, takže je to asi normální. A to zase ona neštěká na ně. Jinak štěká pouze na toho kdo se zastaví u branky nebo u plotu a na pár dětí protože ji provokují když jdou kolem. Jeden tak sedmi-osmiletý se baví tím, že běhá kolem plotu semtam a štěká na ní a ona běhá s ním a štěká na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
17.8.26 16:03

No náš prostě hlídá. Ale zas moc lidí na které řve za den okolo nechodí. Nedělám si iluzi, že by to teda zabránilo zloději.

Protože jak tu psal někdo výše, musel by mít výcvik a on je moc hodný. Navíc ze zákona ani nikoho kousnout nesmí ani když vnikne na pozemek. Jen zadržet.

A s tím vyrušuváním to byste měli vidět jak hlídají hlasitě husy. Když je nebezpečí tak to je něco. To je mnohem horší. A těm je jedno, že je noc a vycvičit se nedají. Jenže u nás je to na vsi běžné, jedněm hýká osel, druhým bečí ovce, řve tu i lev…a všem štěkají psi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2180
17.8.26 18:37
@Betty MacDonald píše: Více

Takhle to mám s našim pesanem taky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
17.8.26 18:50

@sirikit Ale ona nečeká, že ten pes bude ležet a nebude si těch psů všímat úplně ne?

Píše " Nechci po něm, aby nikdy nezaštěkal. Spíš bych chtěl, aby klidně upozornil, ale potom dokázal situaci pustit z hlavy a zase se uklidnit. "

Což vlastně vaši psi dělají, tím že situaci převezmeš ty a je odvoláš.
Zakladatel/ka? zřejmě ještě chce, aby tu situaci dála i tak sám vyhodnotil ten pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4784
17.8.26 18:58

Jen zkušenost. Když nám vybrali barák (spodní patro), pes spokojené chrápal o patro výš.
Když přijede košík, rohlík vím to. Když jede manžel vím to už od zastávky spoje, protože to poznám na chování (nemusí tedy ani nic hlásit). Když přijede syn jeden pes líže branku ještě snad ani nezaparkoval (poznají motor konkrétního auta). Ale zloděje nechal. :nevim:

Když o pár měsíců dál si soused z naší strany opravoval svůj plot, psi byli dle dohody zavřený ten den v baráku (my nebyli doma). Psi souseda znali, běžně ho vídali a byli s ním naprosto v pohodě. To se jich poprvé prý bál, protože prý na něj štěkali jak diví. :)

Nebo doporučuji si pořídit psa co neštěká :mrgreen:. Měli jsme takového psa (RR) a za život zaštěkal 2×. Jinak za 15.5 let života neměl potřebu štěkat a to ani v baráku se zahradou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný