Stélka vs. délka chodidla

3127
8.4.12 09:36

Stélka vs. délka chodidla

Každý výrobce bot očíslovává boty jinak. Syn má délku chodidla 13 cm, proto kupuji botky se stélkou tak 14,5 cm nebo 15 cm. No a v pátek jsme koupili boty se stélkou 15 cm a byly mu malé. U jiného obchodníka mu byly boty se stélkou 15 cm zase velké. :roll:

To aby člověk s sebou to dítě všude tahal, když potřebuje koupit boty. :think: Jak to máty vy? Taky s tím máte problémy?

Poraďte nějaké sandálky na léto a bačkůrky na léto. Můj požadavek je jen, aby chránily kotníček a nebyly dražší jak 400 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21562
8.4.12 09:53

jojo, tahám s sebou dítě, aby botu vyzkoušelo. nejde jen o velikost stélky, ale taky o tvar boty, výšku nártu atd. je to sice náročné, ale bez dítěte prostě boty nekupuju (maximálně jen když kupuju stejnou značku i typ, jen o číslo větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
8.4.12 09:56

No tak já nevím, ale taky si zkouším boty i když vím a znám velikost své nohy.
U dětí bych tím tuplem boty nekupovala bez nich.

• Citovat
  • Upravit
15319
8.4.12 10:04

Jo, tahám děti vždycky s sebou, když kupuju boty, max. vyzkoušený vzor koupím jen o číslo větší (domácí sandálky), jinak to chce vždycky vyzkoušet, velikost určuje nejen délka stélky, ale i šířka nožky, výška nártu. Jinak pro 13cm je délka stélky 14cm akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
8.4.12 10:39

Nemám problém, protože bych nekoupila boty na slepo. Malej si je vždycky vyzkouší, proběhne se po krámě, abch viděla, jak se mu v nich chodí, jestli mu dobře sedí. Krom toho už má svůj názor a boty se mu taky musí líbit. Sandále mu kupuju u Deichmana, ale kotník neřeším, nesouhlasím s tím, že musí být zpevněný, přikláním se k názoru, že kotníku se má nechat volnost. Myslím ovšem, že tam mají i kotníkové. Kde bych už zaručeně sandále nekoupila, tak v CCC. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65334
8.4.12 11:01

Taky beru dítko vždy sebou…jako malej měl buclatou nožku a má vysoký nárt,tak prostě musí zkoušet…
naslepo bych boty nekoupila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
8.4.12 11:20

No, syn je zrovna marod, tak jsem ho nechtěla tahat s sebou, proto to bylo „na blint“. Za 14 dní už bude ready, tak vybereme něco spolu :-D.

A co nějaké typy na ty sandálky a bačkůrky?? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21562
8.4.12 11:28

viktor má jako bačkůrky normální sandálky. stejně tak to měla moje starší (najely jsme na tento systém, když začala vtáčet špičky…). v tvém cenovém limitu neporadím. já kupuju fare, pegres a teď naposledy kovo (v humanic). ale jde to od 500 nahoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
8.4.12 11:55

Cenový limit docela malý.
MY kupujeme boty dpk

• Citovat
  • Upravit
3221
8.4.12 12:16

Ahoj Veverko,ohledne sandalku jsem zrovna nedavno zakladala diskusi,tak mrkni,jestli Ti to pomuze…-):

https://www.emimino.cz/…osti-104773/

Ja take kupuji botky vzdy s holkou,aby ji sedely a vzdycky jsme kupovali v Dpk,ale ted bych chtela zkusit jine a take levnejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
8.4.12 12:31

Já tedy taky beru dítě s sebou, ale ta délka stélky je fakt zvláštní. Narazila jsem na jiné číslování bot (18 cm stélka u Pegresek byla č. 29, 18 cm stélka u Santé byla č. 27), ale prostě fyzická délka stélky je snad stejná, 15 cm jako 15 cm :think: :think:
fyzikální záhada :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
8.4.12 13:11

Já holčičku beru taky vždycky s sebou. Má úzkou nožičku a tak ji v obchodě nechám vždycky proběhnout. Jinak nejvíc se nám osvědčily botičky SUPER FIT. Dají se koupit i na netu, ale my je zkoušíme v obchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medvidek.Milacek
29.5.13 15:37

Bačkůrky

Ahoj, bačkůrky seženeš v Tesco Olomouc, před prodejnou je stánek, mají tam bačkůrky za cca 150. Malé jsem je tam taky koupila, máme délku nožičky 11,5 cm, máme celkem problém sehnat jiné botičky. V normálních kamenných obchodech mají až od 18, což pro nás je absolutně vyloučené, momentálně teď na léto. V olomouckém Tesco, v tom stánečku, mají i sandálky, je to kvalitní stáneček, nemůžu si ty bačkůrky vynachválit, jsou doopravdy kvalitní. Ještě jsem objevila v Globus v obuvi, že mají také menší botičky, ale jelikož jsem neměla malou sebou, nemohla jsem jí je koupit. Některé totiž neměli číslování, ty byly vyloženě na vyzkoušení.

• Citovat
  • Upravit
nep. lemanka
2.6.13 00:16
@veverka-andy píše:
Každý výrobce bot očíslovává boty jinak. Syn má délku chodidla 13 cm, proto kupuji botky se stélkou tak 14,5 cm nebo 15 cm. No a v pátek jsme koupili boty se stélkou 15 cm a byly mu malé. U jiného obchodníka mu byly boty se stélkou 15 cm zase velké. :roll:

To aby člověk s sebou to dítě všude tahal, když potřebuje koupit boty. :think: Jak to máty vy? Taky s tím máte problémy?

Poraďte nějaké sandálky na léto a bačkůrky na léto. Můj požadavek je jen, aby chránily kotníček a nebyly dražší jak 400 Kč.

Befado Sunny :palec:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková