Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Každý výrobce bot očíslovává boty jinak. Syn má délku chodidla 13 cm, proto kupuji botky se stélkou tak 14,5 cm nebo 15 cm. No a v pátek jsme koupili boty se stélkou 15 cm a byly mu malé. U jiného obchodníka mu byly boty se stélkou 15 cm zase velké. ![]()
To aby člověk s sebou to dítě všude tahal, když potřebuje koupit boty.
Jak to máty vy? Taky s tím máte problémy?
Poraďte nějaké sandálky na léto a bačkůrky na léto. Můj požadavek je jen, aby chránily kotníček a nebyly dražší jak 400 Kč.
jojo, tahám s sebou dítě, aby botu vyzkoušelo. nejde jen o velikost stélky, ale taky o tvar boty, výšku nártu atd. je to sice náročné, ale bez dítěte prostě boty nekupuju (maximálně jen když kupuju stejnou značku i typ, jen o číslo větší.
No tak já nevím, ale taky si zkouším boty i když vím a znám velikost své nohy.
U dětí bych tím tuplem boty nekupovala bez nich.
Jo, tahám děti vždycky s sebou, když kupuju boty, max. vyzkoušený vzor koupím jen o číslo větší (domácí sandálky), jinak to chce vždycky vyzkoušet, velikost určuje nejen délka stélky, ale i šířka nožky, výška nártu. Jinak pro 13cm je délka stélky 14cm akorát.
Nemám problém, protože bych nekoupila boty na slepo. Malej si je vždycky vyzkouší, proběhne se po krámě, abch viděla, jak se mu v nich chodí, jestli mu dobře sedí. Krom toho už má svůj názor a boty se mu taky musí líbit. Sandále mu kupuju u Deichmana, ale kotník neřeším, nesouhlasím s tím, že musí být zpevněný, přikláním se k názoru, že kotníku se má nechat volnost. Myslím ovšem, že tam mají i kotníkové. Kde bych už zaručeně sandále nekoupila, tak v CCC. ![]()
Taky beru dítko vždy sebou…jako malej měl buclatou nožku a má vysoký nárt,tak prostě musí zkoušet…
naslepo bych boty nekoupila
No, syn je zrovna marod, tak jsem ho nechtěla tahat s sebou, proto to bylo „na blint“. Za 14 dní už bude ready, tak vybereme něco spolu
.
A co nějaké typy na ty sandálky a bačkůrky?? ![]()
viktor má jako bačkůrky normální sandálky. stejně tak to měla moje starší (najely jsme na tento systém, když začala vtáčet špičky…). v tvém cenovém limitu neporadím. já kupuju fare, pegres a teď naposledy kovo (v humanic). ale jde to od 500 nahoru…
Ahoj Veverko,ohledne sandalku jsem zrovna nedavno zakladala diskusi,tak mrkni,jestli Ti to pomuze…-):
https://www.emimino.cz/…osti-104773/
Ja take kupuji botky vzdy s holkou,aby ji sedely a vzdycky jsme kupovali v Dpk,ale ted bych chtela zkusit jine a take levnejsi…
Já tedy taky beru dítě s sebou, ale ta délka stélky je fakt zvláštní. Narazila jsem na jiné číslování bot (18 cm stélka u Pegresek byla č. 29, 18 cm stélka u Santé byla č. 27), ale prostě fyzická délka stélky je snad stejná, 15 cm jako 15 cm
![]()
fyzikální záhada ![]()
Já holčičku beru taky vždycky s sebou. Má úzkou nožičku a tak ji v obchodě nechám vždycky proběhnout. Jinak nejvíc se nám osvědčily botičky SUPER FIT. Dají se koupit i na netu, ale my je zkoušíme v obchodě.
Ahoj, bačkůrky seženeš v Tesco Olomouc, před prodejnou je stánek, mají tam bačkůrky za cca 150. Malé jsem je tam taky koupila, máme délku nožičky 11,5 cm, máme celkem problém sehnat jiné botičky. V normálních kamenných obchodech mají až od 18, což pro nás je absolutně vyloučené, momentálně teď na léto. V olomouckém Tesco, v tom stánečku, mají i sandálky, je to kvalitní stáneček, nemůžu si ty bačkůrky vynachválit, jsou doopravdy kvalitní. Ještě jsem objevila v Globus v obuvi, že mají také menší botičky, ale jelikož jsem neměla malou sebou, nemohla jsem jí je koupit. Některé totiž neměli číslování, ty byly vyloženě na vyzkoušení.
@veverka-andy píše:
Každý výrobce bot očíslovává boty jinak. Syn má délku chodidla 13 cm, proto kupuji botky se stélkou tak 14,5 cm nebo 15 cm. No a v pátek jsme koupili boty se stélkou 15 cm a byly mu malé. U jiného obchodníka mu byly boty se stélkou 15 cm zase velké.![]()
To aby člověk s sebou to dítě všude tahal, když potřebuje koupit boty.
Poraďte nějaké sandálky na léto a bačkůrky na léto. Můj požadavek je jen, aby chránily kotníček a nebyly dražší jak 400 Kč.Jak to máty vy? Taky s tím máte problémy?
Befado Sunny
.