Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jestli máte některá zkušenost s čištěním nebo praním kožených capáčků. Mám trochu strach je prostě hodit do pračky
Až teď mi dochází, že jsem nevybrala příliš dobrou kombinaci barev
vrchní část tmavá a podrážka světlá, no a dovedete si představit jak podrážka vypadá teď
Moc děkuji za reakce ![]()
A máš tam uvedeno, že se to může prát? Kůže po vyprání ztvrdne
.
viktor v nich loni v létě celou dovolenou řádil v bazénu, protože měl jinak puchýře na palcích. no bála jsem se, že to nevydýchají, ale zvládly to úplně v pohodě. jen jsem je po návratu promastila modrou indulonou. takže se toho neboj a dej je do pračky na šetrný program a s minimem prášku nebo radši úplně bez.
na botkách nic uvedený není a právě toho ztvrdnutí se bojím, aby to malýho pak někde nedralo ![]()
@dagmarkav píše:
na botkách nic uvedený není a právě toho ztvrdnutí se bojím, aby to malýho pak někde nedralo
já mám jen ponožky s koženou podrážkou a od té doby, co je peru, tak je to fakt znát, je tvrdá. Ale je to pro mě menší zlo než to neprat. Možná že ta Indulona by pomohla
.
@nozu píše:
viktor v nich loni v létě celou dovolenou řádil v bazénu, protože měl jinak puchýře na palcích. no bála jsem se, že to nevydýchají, ale zvládly to úplně v pohodě. jen jsem je po návratu promastila modrou indulonou. takže se toho neboj a dej je do pračky na šetrný program a s minimem prášku nebo radši úplně bez.
Fakt???
tak to asi risknu, je pravda, že kdysi jsem prala svoje kožený tenisky a dopadly v pohodě, ale měly vnitřek z normální látky teda…tak tam to bylo fuk, ale ty maluškatý ťapky bych trápit nechtěla
![]()
Podrážku bych neřešila, pokud je používáš na doma a vršek jsem vždycky umyla dočista vlhkým hadrem ![]()
@AnastazieB píše:
Podrážku bych neřešila, pokud je používáš na doma a vršek jsem vždycky umyla dočista vlhkým hadrem
Hm…asi to tak udělám, díky za rady ![]()
Jedny jsem ťrochu víc namočila a jsou to teda tvrďáky na věky věků
Druhý jsem jen tak přelízla a neztvrdly, takže já bych radši neprala ![]()
Já je dostala od švagrový,přišly mi trošku ušmudlaný…tak jsem je hodila do pračky…a vyhodila…ztvrdly na beton
.Doporučuji nezkoušet!
hele, já jsem ten bazén fakt neřešila. viktor je dostal na donošení po bratránkovi a už mu byly skoro malé. takže jsem stejně byla smířená s tím, že když to nerozdýchají, tak poletí do koše. a byla jsem velmi příjemně překvapena, že to rozdýchaly
pokud ti na nich záleží, tak je lepší je jen otřít ![]()
Vzhledem k tomu, že jsem mu je dala ve čtvrtek, tak záleží
no nic budu otírat z vrchu a ze spodu je nebudu nikomu ukazovat ![]()