Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Jaké boty na užší nohu?Jaké kupujete vy?máme 3roky,od mala jsme jeli v essi,ty byli dobrý,pak jsem koupila pegres na tkaničky a ta nožka už neseděla jak by měla,ta bota je širší.Mám dvojčata,tak si nemůžu dovolit kupovat boty přes tisícovku. ![]()
@mazlove píše:
Jaké boty na užší nohu?Jaké kupujete vy?máme 3roky,od mala jsme jeli v essi,ty byli dobrý,pak jsem koupila pegres na tkaničky a ta nožka už neseděla jak by měla,ta bota je širší.Mám dvojčata,tak si nemůžu dovolit kupovat boty přes tisícovku.
Superfity jsou na uzkou nohu idealni. Koupila jsem ted za 850,–, ale chce to vychytat slevu, ja dostala tip tady od jedne maminky, jinak v krame jsou ty nase kolem 1100,–. Za tu kvalitu ale stoji, jsem z nich nadsena.
Slysela jsem, ze Pegres jsou delane prave na sirsi nozky, vyssi narty atd.
tak já mám poměrně dobré zkušenosti s botičkama od Deichmanna, vždycky se tam našly nějaké užší botky a za poměrně dobrou cenu, kór když třeba zrovna byly v akci
.
Pak taky jsem jednou sehnala skvělé Ciciban, ale ty ceny
.
Ale z vlastní zkušenosti třeba určitě ne Fare, ty jsou děsně široký.
@nakukovatelka píše:
Superfity jsou na uzkou nohu idealni. Koupila jsem ted za 850,–, ale chce to vychytat slevu, ja dostala tip tady od jedne maminky, jinak v krame jsou ty nase kolem 1100,–. Za tu kvalitu ale stoji, jsem z nich nadsena.
Slysela jsem, ze Pegres jsou delane prave na sirsi nozky, vyssi narty atd.
Jo superfity jsme měli ted na zimu a velká spokojenost,bota jak ulitá na naše nožičky a nikdy nebyla noha mokrá a to se malá stále čvachtala v loužích,ale ta cena zimní 1200 na netu.Ale nechce se mi dávat tolik peněz ![]()
Nejužší boty, s jakými jsem se zatím v obchodech setkala, jsou Superfit. Jsou dražší, ale pokud má dítě jen trochu netypickou nebo nekonfekční nožičku, tak holt ten výběr nebude moc velký a vyšším vydáním se asi nevyhneš.
Souhlasím s BuhunkouP No v takové chvíli je fakt asi potřeba zainvestovat. My máme nožičku normální, ale kamarádka má přesně tenhle problém a také nosí většinou Superfity.
Nebo značka Béďa obuv (Židlochovice). Malá má taky úzkou nohu a tahle značka jí sedí velmi dobře A jsou kvalitní, kožené, lehké, ohebné. A s vyjímací stélkou, což je skvělé při měření. Souhlas, Fare mi také připadají naopak pro širší nožky. Se SDuperfit zkušenost nemám, kvůli ceně.
Oživuji - jaké zimní boty pro 10ti letou úzkonohou žížalu? Do loňska Superfit, celkem v pohodě (loni měla 35ky). Letos by potřebovala 36-37, a problém. Větší čísla než 35 jsou brané jako juniorské/dámské a vše je jí neskutečně široké. Jaké existují kvalitní pokudmožno goretexové boty, co jsou úzké a lehké? Zkušenost máme se Superfit a Viking, odzkoušeno x typů a fakt ne.
Díky moc ![]()
@Aliik píše:
Chci zimní, goretexové, a nejlíp vysoké
Vsak ty maji taky…nejsem si ted jista tim goretexem ale nepromokave, zimni, vysoke jsme meli…