Nákup prvních botiček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1430
23.3.12 19:32

nákup prvních botiček

Zdravím maminky :mavam:
dnešní první pokus jít koupit první botičky nedopadl moc dobře :evil: . Malý sice ještě pořádně nechodí, ale myslím, že to má za pár. Udělá tak 5 kroků a pak spadne. Nejraději u něčeho stojí, takže když to tak vezmu, tak upřednostňuje aktivitu na nožkách něch na kolenou. Dnes jsme byli na pískovišti (moc se mu to líbilo :dance: ), ale v ponožnách, byť tlustých, to nebylo nic moc. Tak jsem usoudila, že je čas na první botičky :idea: .
Dlouho jsem se rozhodovala, kam na ně vyrazíme (jsme z Prahy, takže možností je relativně dost..). Po přečtení různých diskuzí, jsem si vybrala a tak jsme vyrazili… Přijeli jsme do obchodu, ovšem nikdo si nás ani nevšimnul.. No budiž.. šla jsem tedy k pultu, pozdravila ještě jednou a požádala o radu při výběru. Paní se malého podívala a zeptala se, zda už chodí.. odpověděla jsem to, co jsem napsala v úvodu.. Načež mi řekla, že je naprosto zbytečné mu v tomto období kupovat nějaké boty, že z nich stejně na 4 měsíce vyroste. Neochotně mu přeměřila nožičku a řekla, že jí má OBROVSKOU :! (vycházelo to na velikost 22) a že na něho boty nemá. Odešla dozadu a přinesla jedny v té velikosti a řekla, že to je to nejlepší, co mu můžu koupit, že lepší neseženu. Když jsem se zeptala na konkrétní značku, o kterou jsem se zajímala, tak jsem dostala opět negativní odpověď.. No dobře, tak jsem mu zkusila botky, které paní nabízela. Pověděla mi, ať ho postavím na zem, aby si je zkusil. Jenže malý je anarchista a na povel zásadně nic nedělá. Takže místo na nožky šel na kolena.. Najedenou paní začala hulákat, že na kolena teda NE a že ty boty zničí a ona mi je nechá zaplatit :evil: . Vzala malého a násilím ho nutila postavit na nožičiy. Nelíbilo se mu to a začal plakat.. To jsem si nenechala líbit, paní jsem poděkovala a odešli jsme..
Ráda bych se zeptala: Je takový přístup běžný? Nebo myslíte, že mam s botkama ještě počkat? Doporučily byste mi obchod (Praha a okolí), kde mají větší sortiment a milejší přístup?
Jsem z toho taková otrávená :? Jen jsem malému zkazila náladu.. pak byl po zbytku dne mrzutý a protivný :cert:
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
23.3.12 19:35

No tak přístup paní tedy rozhodně normální není.My teda máme zatím všechny botičky od Bati a vždycky k nám hned přiběhla paní,ochotně donesla krabice různých velikostí, změřili jsme nožku, nabídla alternativy a povykládala o „složení botky“ a o údržbě.

• Citovat
  • Upravit
31594
23.3.12 19:39

Boty potřebuje dítě, které už převážně chodí, sotva chodící dítě by mělo mít maximálně měkké capáčky, aby se chodidlo posilovala souměrně a nebylo podepřené nějakou podrážkou.

Ale taky je pravda, že z prvních botek vyrostl za měsíc :zed: Ze druhých taky, až třetí vydrželi přes zimu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
23.3.12 19:42

Pani je teda na pest…s dcerou jsme je sly kupovat, kdyz zacala teprve chodit a jen doma, venku jeste nechodila, v krame se myslim postavila, ale krok neudela. Sama prodavacka nam rikala ze tak do 14 dni se rozebehne i venku a ze je nemame jeste moc davat …ale na ten pisek se sikly.

to se ti nedivim, ze jsi otravena.

dcera zacala chodit pozde, ale na pisku se ji libilo a vzhledem k tomu ze byl podzim a pak i tepla zima, tak botky jsem davala, ty jsem teda koupila malo nosene z druhe ruky, mozna to idealni nebylo, ale na tu chvilku na hristi a jeste na nich ani nestala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
23.3.12 19:43

A kde jste byli? Ať vím, čemu se vyhnout. Já jsem kupovala u Bati na Václaváku a byla jsem spokojená, ač to asi nebude úplná špička co do kvality, nevím. Bylo tam dost lidí, děti dělaly rachot, ale slečny, ač se teda pořádně otáčely, byly vstřícné a milé, jak ke mě, tak k synovi. Vysvětlily, nabídly, na žádost i zkontrolovaly správné nazutí. A taky syn samozřejmě stání sabotoval. S chůzí jsme na tom podobně, začínáme, potřebovali jsme hlavně botky na ven.

• Citovat
  • Upravit
29577
23.3.12 19:44

Tak předně- v ponožkách na pískovišti? :-O :roll: :zed:
Za druhé- první vyhrání z kapsy vyhání. Máte jeden obchod ve městě? Je nutné z toho dělat drama? ;)
Já osobně si boty vybírám sama s dcerou,přijdu,kouknu,nazuju,zkusím,poměřím pohmatem a bud´ano,nebo ne. Pro mně osobně lepší alternativa,než když se kolem mně ochomýtá prodavačka a já celá rudá váhá,zda je vzít,nebo odmítnout … Obyčejně projdu tak 3-4 obchody,než se rozhodnu.
Nejen kvůli ceně,ale co kdyby o kousek dál měli lepší? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
23.3.12 19:49
@berry4 píše:
Tak předně- v ponožkách na pískovišti? :-O :roll: :zed:

A co jako?? Ponožka je tlustá a má pogumovanou podrážku. Problém byl tehdy, když když se postavil u lavičky.
Nevím, proč by nemohl sedět nebo lézt na písku a hrát si :nevim: i když ještě nechodí :arrow:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
23.3.12 19:49

Řeším přesně to samé, také mi jeho nožička vychází na 14,5 stélka, takže 22vel. Má velikou nohu. Nevím,jestli sandálky vyšší nebo pevné kožené, beru to, že začíná teplo, aby mohl běhat dovnitř, ven. Koukala jsem i na mimibazaru, ale nic, co by se mi líbilo jsem nenašla. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.3.12 19:52
@janicce píše:
A co jako?? Ponožka je tlustá a má pogumovanou podrážku. Problém byl tehdy, když když se postavil u lavičky.
Nevím, proč by nemohl sedět nebo lézt na písku a hrát si :nevim: i když ještě nechodí :arrow:

Taky mi dítě oblejzalo pískoviště v ponožkách, když dítě leze po kolenou, tak mu může bota zničit nožičku, nebude zaujímat přirozenou pozici. V suchu jsem dávala kožený capáček a to je skoro to samé jak ponožka, taky měkké a ohebné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
@janicce píše:
Zdravím maminky :mavam:
dnešní první pokus jít koupit první botičky nedopadl moc dobře :evil: . Malý sice ještě pořádně nechodí, ale myslím, že to má za pár. Udělá tak 5 kroků a pak spadne. Nejraději u něčeho stojí, takže když to tak vezmu, tak upřednostňuje aktivitu na nožkách něch na kolenou. Dnes jsme byli na pískovišti (moc se mu to líbilo :dance: ), ale v ponožnách, byť tlustých, to nebylo nic moc. Tak jsem usoudila, že je čas na první botičky :idea: .
Dlouho jsem se rozhodovala, kam na ně vyrazíme (jsme z Prahy, takže možností je relativně dost..). Po přečtení různých diskuzí, jsem si vybrala a tak jsme vyrazili… Přijeli jsme do obchodu, ovšem nikdo si nás ani nevšimnul.. No budiž.. šla jsem tedy k pultu, pozdravila ještě jednou a požádala o radu při výběru. Paní se malého podívala a zeptala se, zda už chodí.. odpověděla jsem to, co jsem napsala v úvodu.. Načež mi řekla, že je naprosto zbytečné mu v tomto období kupovat nějaké boty, že z nich stejně na 4 měsíce vyroste. Neochotně mu přeměřila nožičku a řekla, že jí má OBROVSKOU :! (vycházelo to na velikost 22) a že na něho boty nemá. Odešla dozadu a přinesla jedny v té velikosti a řekla, že to je to nejlepší, co mu můžu koupit, že lepší neseženu. Když jsem se zeptala na konkrétní značku, o kterou jsem se zajímala, tak jsem dostala opět negativní odpověď.. No dobře, tak jsem mu zkusila botky, které paní nabízela. Pověděla mi, ať ho postavím na zem, aby si je zkusil. Jenže malý je anarchista a na povel zásadně nic nedělá. Takže místo na nožky šel na kolena.. Najedenou paní začala hulákat, že na kolena teda NE a že ty boty zničí a ona mi je nechá zaplatit :evil: . Vzala malého a násilím ho nutila postavit na nožičiy. Nelíbilo se mu to a začal plakat.. To jsem si nenechala líbit, paní jsem poděkovala a odešli jsme..
Ráda bych se zeptala: Je takový přístup běžný? Nebo myslíte, že mam s botkama ještě počkat? Doporučily byste mi obchod (Praha a okolí), kde mají větší sortiment a milejší přístup?
Jsem z toho taková otrávená :? Jen jsem malému zkazila náladu.. pak byl po zbytku dne mrzutý a protivný :cert:
Díky :kytka:

Jinak to se máš s pískovištěm, malý písek jí:-( Jinak malej taky leze venku v takových těch měkkých capáčkách, to je jak ponožky.
A mimichodem ono to drama docela je, když má člověk víc dětí, není takový výjezd úplná sranda, hlavně ve městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
@janicce píše:
Nevím, proč by nemohl sedět nebo lézt na písku a hrát si :nevim: i když ještě nechodí :arrow:

Tak si zkus zout boty a stát na tom studeným písku,potom pochopíš. ;)
Občas mně ta honba za „zdravou nohou“ háže smíchy ze židle,co myslíš,že by se stalo,kdyby dostal botky do kočárku,nebo na takové plazolození třeba už před měsícem? Upadne mu noha? Nebo se křivě vyvine? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.3.12 19:53
@Nelluška píše: Řeším přesně to samé, také mi jeho nožička vychází na 14,5 stélka, takže 22vel. Má velikou nohu. Nevím,jestli sandálky vyšší nebo pevné kožené, beru to, že začíná teplo, aby mohl běhat dovnitř, ven. Koukala jsem i na mimibazaru, ale nic, co by se mi líbilo jsem nenašla. :think:

Sandálky pro malé dítě hlavně s uzavřenou špičkou, takto malé děti ještě často zakopnou, tak ať jsou prstíky chráněné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
23.3.12 19:54

Asi zkusím tedy zatím ty měkké capáčky..
Děkuji za tip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.3.12 19:54
@berry4 píše:
Tak si zkus zout boty a stát na tom studeným písku,potom pochopíš. ;)
Občas mně ta honba za „zdravou nohou“ háže smíchy ze židle,co myslíš,že by se stalo,kdyby dostal botky do kočárku,nebo na takové plazolození třeba už před měsícem? Upadne mu noha? Nebo se křivě vyvine? :lol:

Přesně tak, pokud bude mít převážně lezoucí dítě na noze botu, bude nohu různě vytáčet a noha může být opravdu křivá. Už jsem tu i několik maminek v různých diskuzích i potkala, kde dítě mělo křivou nohou kvůli předčasnému dávání botiček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
23.3.12 19:56
@Gladys píše:
Sandálky pro malé dítě hlavně s uzavřenou špičkou, takto malé děti ještě často zakopnou, tak ať jsou prstíky chráněné :palec:

Gladys, přesně tak jsem si to myslela :kytka: Malej taky právě začíná chodit, obchází, stojí, ale dala jsem mu tuhle ven i kecky a v těch stál už parádně a v těch měkkých capáčkách mu to moc nejde. Dr je nejradši, kdyby ještě lezl. Nechci to uspěchat, stejně peláší nejradši po čtyřech, ale na ruce je to taky studený a na kolena a taky nic nenadělám a sama bych po rukou nelezla :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková