Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@berry4 píše:
Tak si zkus zout boty a stát na tom studeným písku,potom pochopíš.
Občas mně ta honba za „zdravou nohou“ háže smíchy ze židle,co myslíš,že by se stalo,kdyby dostal botky do kočárku,nebo na takové plazolození třeba už před měsícem? Upadne mu noha? Nebo se křivě vyvine?
Nějaká chytrá ne
?
No každopádně mi Tvůj příspěvek v této diskuzi nebyl nijak přínosný.
Díky a měj se ![]()
Gladys. Jak dlouho asi má dítě botky v kočárku? Nebo venku? Celý den? Chceš mi tím podsunout,že za tu hodinu- dvě jednou denně ,převážně v sedě se batoleti zkřiví noha?
To mám potom asi divný děti,že nosily botky do kočárku a na občasné popošlápnutí a mají nohy V POHODĚ. ![]()
@Nelluška píše:
Gladys, přesně tak jsem si to myslelaMalej taky právě začíná chodit, obchází, stojí, ale dala jsem mu tuhle ven i kecky a v těch stál už parádně a v těch měkkých capáčkách mu to moc nejde. Dr je nejradši, kdyby ještě lezl. Nechci to uspěchat, stejně peláší nejradši po čtyřech, ale na ruce je to taky studený a na kolena a taky nic nenadělám a sama bych po rukou nelezla
![]()
Jasně, ale on takto stojí, protože se mu noha podepře podrážkou. V capáčkách je vidět, že ty svaly tam nejsou ještě pevné, když je podepřeš, tak některé budou zahálet. Pak se může stát, že se zbortí klenba. Takže nejdřív by měl jistě chodit a teprve pak dostat pevnou podrážku
@Gladys píše:
Jasně, ale on takto stojí, protože se mu noha podepře podrážkou. V capáčkách je vidět, že ty svaly tam nejsou ještě pevné, když je podepřeš, tak některé budou zahálet. Pak se může stát, že se zbortí klenba. Takže nejdřív by měl jistě chodit a teprve pak dostat pevnou podrážku
Asi máš pravdu, ještě počkám, díky
já se v tom právě moc nevyznám. Vždycky holt dám kecky jen na ven na chvilku.
Je fakt, ze ty kozeny capacky by na ted urcite sly, uz je celkem teplo. My meli tu smulu ze teplo nebylo a ponozky se mi na pisku proste nelibily. Myslim, ze za tu chvilku se nozka nezkrivila… a jen v kocarku jsem ji nechavat nechtela. Jezdili jsme na pisek i na odrazedle - teda ja ji vezla, takze se botky sikly.
na tohle pocasi bych ale pro priste taky asi radsi volila capacky.
Ja myslim, ze zakladatelka si chtela i trochu postezovat na chovani te prodavacky, ktere mi rozhodne normalni nepripada … janicce, co to bylo za protivnou babu ?? ![]()
kdyz pominu, ze to byla mizerna obchodnice
, tak si myslim, ze ji neprislusi Te tam poucovat a stavet do late, jeslti Tvoje dite boty potrebuje nebo ne - jasne, muze prispet dobrou radou, ale kdyz boticky chces koupit, ma Ti pomoct s vyberem a nebo rict sorry nemame, a ne delat takovyhle ciraty.
Silny ponozky treba pres puncochacky - nevim, proc by na piskovisti chvilku nemohl mit …
Ja byla nakupu boticek uplne lačná, kluk mi zacal chodit az v 18ti mes, a ja byla cela nestastna, ze jsme porad bez bot (pak uz jsem tedy koupila, aspon na kocar, na tu chvili venku)
Tak snad priste vyberes lip, jdi do jineho kramu ![]()
@berry4 píše:
@janicce
No evidentně chytřejší![]()
Tak tim si nejsem tak jista.
Vubec nechapu, proc si tady na ni chladíš žáhu.
@nakukovatelka píše:
Tak snad priste vyberes lip, jdi do jineho kramu
Zítra se chystám jinam, tak snad budu úspěšnější… možná se nejdříve poohlédnu i po těch capáčcích, co radí holky..
Děkuji za příspěvek.
Chování prodavačky určitě není normální, ke mě se tam tak chovat, tak už tam v životě nepáchnu. ![]()
Boty jsem kupovala až malá začala chodit, do té doby měla jen kožené capačky, na těch pár krůčku venku jí bohatě stačily. Měli jsme teda výhodu, že je srpnová, tak že bylo už relativně sucho a mohla se v nich normálně pohybovat.
Já chodím pro boty do Holešovic sem http://www.detskeboty.cz/…ejna-praha-1 a jsem tam spokojená. Ale já už přesně vím, co chci. Obě holky mají nohy úplně stejný, takže už mám bohatý zkušenosti. Jinak dokud Ela nechodila, tak jsem jí taky měla v capáčkách nebo ponožkách, dokud nechodila, tak jsem jí botky nedávala. Taky jsem měla strach, aby nenastydla, ale přežila to. Taky jsem jí tam nenechala lozit několik hodin.
Paní nebyla normální, asi měla červenou mrchu ![]()
Na písek bych v tomhle počasí botičky určitě koupila, je studený, pokud na něj vyloženě nepraží polední sluníčko.
Asi bych to ale prozatím nehrotila s botkama za několik stovek a koupila levnější koženkový capáčky a pod ně tlustší ponožky.
a teprve až začne stabilně chidt, tak bych šla do „zdravých“ botiček.
já to měla jednodušší, Vojtík mi začal chodit v létě
takže jsem mu kupovala první sandálky fakt až když chodil pěkně.
u Deichmana, protože jsme zrovna byli na dovolené, kde byla hodně studená podlaha, a široko daleko jiný krám nebyl, sama, protože sandálky se kupují snáz, a ty nejdražší tam, Elefanten.
v Praze znám pouze obchod Fare u Dejvický, byli tam v pohodě.
jinak jezdíme na Kladno nebo do Libušína ![]()
Tak ja se přidám, malý začal taky ted chodit, tak deset kroku a pak spadne, jinak obchazi nabytek a steny už dlouho, boty na ven kupovat jeste nechci, ale ted mu chci koupit na doma papucky, chystam se od Fare, v ponozkach mu to dost klouze a myslim, ze uz by na nozicce mel neco mit ne? aspon na par hodin denne ![]()
@MarketaJ píše:
Já chodím pro boty do Holešovic sem http://www.detskeboty.cz/…ejna-praha-1 a jsem tam spokojená.
Jojo, přesně tady jsme kupovali první botky a naprostá spokojenost… paní změřila nožičku, přinesla několikery botičky… a stejně jsme nakonec vybrali ty co přinesla jako první, prostě to má v oku.
@berry4 píše:
Tak předně- v ponožkách na pískovišti?![]()
![]()
No a proč ne, kamarádky kluci se zásadně do pískoviště zouvali, odmítali tam vlézt v botách, sice byli trochu rarita, kor když to praktikovali brzy zjara, ale na druhou stranu o co jde ![]()