Nákup prvních botiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
zichisek
23.3.12 20:51
@j.a.n.i1 píše:
No a proč ne, kamarádky kluci se zásadně do pískoviště zouvali, odmítali tam vlézt v botách, sice byli trochu rarita, kor když to praktikovali brzy zjara, ale na druhou stranu o co jde :mrgreen:

Já jako dítě jsem si sundávala i ty ponožky.Jezdili jsme k moři a líbilo se mi, jak se mi noha boří do písku, tak jsem to pak dělala i u domu.Je fakt, že v těch dnešních pískovištích jak tam chodí kočky, psi a válí se tam bůhvíco bych měla strach.Zrovna dneska psala maminka v diskuzi jak si její dítě prořízlo střepem i botu.

• Citovat
  • Upravit
101648
23.3.12 20:53

@zichisek Tak to fakt nevím jestli sundavali i ponožky, ale tipla bych, že jo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
23.3.12 21:00

Asi tak právě - nejen střepy,občas injekční stříkačka,pro mně především fakt,že ještě pořád není písek vyhřátý,studí jak blázen,tak proč si malinko nezadělat na problém?
Ale asi pořád lepší,než dítěti obout boty a tomu všemu pokud možno předejít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
23.3.12 21:07
@Gladys píše:
Jasně, ale on takto stojí, protože se mu noha podepře podrážkou. V capáčkách je vidět, že ty svaly tam nejsou ještě pevné, když je podepřeš, tak některé budou zahálet. Pak se může stát, že se zbortí klenba. Takže nejdřív by měl jistě chodit a teprve pak dostat pevnou podrážku

ty čoveč Gladys to nechápu, jak si můžeš udělat tak vyhraněnej názor na ty boty . . . ty informace sou všude tak protichůdný, že fakt si netroufám věřít ani jednomu extrému z těch 2. . ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
23.3.12 21:09
@Zvědavica píše:
ty čoveč Gladys to nechápu, jak si můžeš udělat tak vyhraněnej názor na ty boty . . . ty informace sou všude tak protichůdný, že fakt si netroufám věřít ani jednomu extrému z těch 2. . ..

Tak protichůdný sice jsou, ale na druhou stranu, zkus si obout pohorky a pak v nich na kolenou vytírat podlahu… mě by to tedy prudilo hodně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
23.3.12 21:19

Uúpřímně- názor Gladys mi taktéž příjde až příliš vyhraněný,vždyt´existuje tolik botek,co mají měkkou podrážku a přitom pevný kotník,nic,co dítěti brání ve vývoji,tyhle extremní názory a i činy(viz nechat dítě chodit v ponožkách TED´na písku ) mi přijdou trochu … :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
23.3.12 21:31

Prispevek Gladys je logicky, navic poradila zakladatelce, coz se o jiste osobe rici neda.
Kazdopadne bych koupila tez nejdriv capacky, a pak az poradne pevne boty. Dceri jsem na doporuceni MUDr davala pevne boty a ma nohy lehce vytocene dovnitr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
23.3.12 21:34

No ja nevim, ale kdyz malou dam do pisku, tak si tam zasadne sedne nebo klekne a hrabe se tam rukama.. Takze v tom studenym pisku ma cely nohy a zadek.. A kdyby tam byla jehla nebo strep, bota ji asi neochrani od nehody… Kdyz chodidlo je jediny co vlastne v kontaktu se zemi neni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
23.3.12 21:43

Ruce, hlava, cele telo v pisku mi navadi :-D, ale v ponozkach si to na pisku neumim predstavit. Ja mam zakodovanou - venku na nohu patri bota, ja nerada chodim bosky i po pekne travicce, snesu maximalne jemny pisek na plazi.

s tema botama to je tezky, nazoru je hodne, nekdo radi davat pevnou kotnickovou backouru, uz kdyz se dite postavi.....taky u toho pak leze. To se mi teda taky nelibi. Nebo papuce na doma, radsi mam jiz zminovane kozene capacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
23.3.12 21:44

Určitě nikdo není divnej, když dává ponožky, mě třeba přijde, že v těch kožených vysokých se i dost potí noha:-( právě přemýšlím jako o prvních botičkách sandálky vyplněné vpředu, to je takový neutrální. Asi každý má jiný názor. Někdo nechává dítě doma běhat boso, někdo dává kožený botky. Jinak taky si myslím, že botičky neuchrání před jehlama, náš malej například zásadně všechno hned strčí do pusy, molčovačka, kameny, tráva, písek, no myslím, že nás čeká zábavné jaro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
24.3.12 02:37

No k těm nožičkám - já chodila s Vojtou na rehabilitace, má vrozený lehce snížený svalový napětí, je nedonošenec. A od vždycky mi i na neurologii povídali, že chodit co nejvíc na boso - resp. v ponožkách, v capáčkách klidně. A botičku klidně s měkkou podrážkou, ale hlavně měkkou špičkou a pevným opatkem.
Ani nemusí být zásadně kotníčková.

Jinak do TEPLÝHO písku chodí bos. Ale taky já ho bosatýho pouštím tam, kde jsou chráněný dětský hřiště (branou) anebo na pískovišti plachta.
Do STUDENÝHO ne, ani nemá tendence se zouvat. Ještě aby mi tak nastydl.

Nechala jsem ho v červnu lézt po zahradě na jedné akci s kamarády jen v ponožkách, on už teda i trochu chodil za chodítkem, byl mu akorát rok. Počasí bylo hezký, sluníčko. Ale stejně ta tráva byla na některých stinných místech vlhká a měl ty ponožky ve finále mokrý. A to mě tenkrát štvalo, že ještě nemá nějaký pořádnější koženkový capáčky nebo sandálky.

Jinak máme vyzkoušený sandálky Elefanten a Essi - tak jsou oboje dobrý, ale ty Elefanteny mi přišly lepší (taky dražší), a botičky kožený mi přišly nejlepší od DPK, krásně mu sedly. Teď má goretexový Superfitky a taky mu hezky sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
24.3.12 10:56

V tomhle období, kdy venku ještě nechodila, jsme měli kožený capáčky. Měly podrážku, ale měkkou. Na písku, při lezení v trávě byly super. V ponožkách by to takhle šlo blbě:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
24.3.12 11:06

Úplně mě udivuje, kolik nechodících mimin mejvá párty na písku . . . Od kdy prosím vás chodíte? Neumím si představit, že tu svou dračici tam pustím, anižby si půlku píškoviště neodnesla dom v žaludku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
24.3.12 12:32
@Zvědavica píše: Úplně mě udivuje, kolik nechodících mimin mejvá párty na písku . . . Od kdy prosím vás chodíte? Neumím si představit, že tu svou dračici tam pustím, anižby si půlku píškoviště neodnesla dom v žaludku :think:

No mně nic jinýho nezbylo, vzhledem k tomu, že mám ještě skoro sedmiletou holku a ta na hřiště chodit prostě chtěla. Chodily jsme v podstatě od narození a na písek jsem jí vypouštěla tak v těch osmi měsích, ale bylo léto. Na podzim byla taky v capáčkách nebo tlustejch ponožkách, naštěstí začla chodit docela brzo, tak jsem pak za měsíc koupila rovnou zimní boty a hned začla chodit i venku. Kočárek už máme tak akorát do města a na odvoz zavazadel :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
24.3.12 13:51
@Zvědavica píše: Úplně mě udivuje, kolik nechodících mimin mejvá párty na písku . . . Od kdy prosím vás chodíte? Neumím si představit, že tu svou dračici tam pustím, anižby si půlku píškoviště neodnesla dom v žaludku :think:

Samozřejmě, musíš u mimina sedět a hlídat mu, kam co strká:-) Případně zašpuntovat dudlíkem:-) Ale ta radost, hrabat se v písku, rukama, nohama .. veliká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková