Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To sis poridila psa bez PP, nebo co?
Kup mu obojek Foresto. Ten muzou i stenata. Sampon je stejne k nicemu, protoze jednorazove ty blechy nevyhubis.
@Anonymní píše: Více
Zavolej na veterinu, stejně tam půjdeš na očkování, poradí ti, co na blechy. Veterináři mají víc přípravků než jen ty, které nabízejí Zverimexy. Na běžně dostupné přípravky jsou blechy často už rezistentní, nefunguje to na ně.
Jinak předpokládám, že štěňátko je bez PP. S PP se dávají až ve 12 týdnech. Nevyčítám ti to, s ohledem na ceny "chovatelských stanic " to pochopit umím. Jen musíš počítat s určitými riziky (vyšší nemocnost, genetické nemoce atd.). V každém případě, první, co musíš udělat, objednat mrně na veterinu. Potřebuje odčervit a začít s očkováním. Plus samozřejmě ty blechy a další paraziti. Držím palce, ať se mrněti u vás líbí a ať se mezi vámi vybuduje ten skutečný pevný bond na obou stranách!
Takže chudák pejsek z mnozirny a ještě z šílených podmínek kde jsou blechy a bůh ví co ještě. A lidi ty mnozirny pořád budou podporovat a pořád ty štěňata kupovat.
Veterina!!
@Cenarius píše: Více
S blechama dostaneš štěně i z chovné stanice. Pokud se jedná o hafany, co chodí ven, tak prostě na sebe ty blechy naberou i přes sebelepší chemii, nic není 100% účinné a některé dokonce mohou pejskovi víc ublížit než pomoct. Takže bych neřešila, že zakladatelka má pejska bez PP.
Ono co si budeme, mnoho chovných stanic nabízejících štěňata s PP jsou taktéž množírny, jen s honosnějším názvem.
Příspěvek upraven 03.10.24 v 21:45
@Sunlight515 píše: Více
Stenata z chovek se mohou davat drive nez ve 12ti tydnech. Pravidla CMKU, ktera u nas vydava papiry puvodu pod zastitou FCI, stanovuji, ze stene muze od matky nejdrive 50. den po narozeni. Respektive po kontrole od poradce chovu, ktery ji provede nejprve 50. den po narozeni. Beznou praxi je, ze stenata jdou k novym majitelum mezi 8. a 10. tydnem.
Moc nechapu rypnuti do chovatelskych stanic ohledne cen. Rozumim, ze zde jsou velke rozdily mezi plemeny (nase plemeno mi prijde az absurdne levne, ze se divim, ze se to chovatelum vubec vyplati). Nicmene kdyz si vezmu v potaz naklady na porizeni feny, uchovneni, zdravotni vysetreni, cesty za krycim psem, veterinarni pece o brezi fenu a nasledne i o stenata, k tomu samozrejme ziveni stenat a feny samotne - to vse jsou castky, ktere chovatel potrebuje pokryt a jiny prijem nez prodej stenat nema.
Pokud na psa z chovky nemam, jdu do utulku, pripadne projdu inzeraty a pohledam, jestli nekdo nenabizi nechtena stenata zdarma ci za drobny prispevek. Nicmene pokud mam problem sehnat par desitek tisic na stene s kvalitnim puvodem a po rodicich se zdravotnimi testy, hodne dobre bych si rozmyslela, jestli do psa jit. Kvalitni pece neco stoji a kdyz prijde nejaky problem, kupni cena je to nejmensi, co majitel plati. My mame fenku par mesicu po operaci - s vysetrenimi, rentgeny a zakrokem samotnym bezmala 70k. Kupni cena 15k je v porovnani s tim nic.
Dostávají se ke mě bezprizorní koťata, běžně dostávají pipety, které jsou určené pro starší kočky. Klidně bych ho v tom šamponu vykoupala.
@Anonymní píše: Více
no tak paní z množírny je dobrá svi. ně, nejen že množí „čivavy“, ale ještě má blechy a zapomněla to říct - jo jasně, že zapomněla, svi. ně je to,
no ale co už teď,
nevyhazuj peníze za přípravky ze Zverimexu, jsou neúčinné, zajdi co nejdřív se štěnětem k veterináři, beztak tam musíš kvůli odčervení a očkování, některé přípravky z veteriny zbaví psíka červů i blech naráz
@Sunlight515 Mam tretiho psa, vsichni ven chodili leta letouci a blechy jsme nikdy nemeli
Blechy opravdu nepovazuju za standardni doplnek psa a mit je doma, tak jsem opravdu velmi nenadsena.
A jasne, neni chovka jako chovka, ale nez si stene koupim, tak si ty chovky proklepnu a klidne se tam zajedu podivat. Porad lepsi nez platit tisice nekomu, kdo prodava bez upozorneni a zcela jiste ne levne stenata po buhvijakych rodicich s buhvijakym zdravim a povahou.
Od kus jsi koupila to štěně? ten přístup otřesný, zamlčí že prodává zablešené štěně
Mne vždy chovatel říkal i maličkost. to musí být super chov. šampon bych dala hned než tě zableší i tvoji domácnost
A na veterinu brzo, pokud jsi podpořila nožku tak štěně nebude ani odčervený a ani očkované ![]()
Zdravím, chápu, že tohle není zrovna příjemná situace, ale dá se to zvládnout. 😊 Osobně bych neriskovala použití šamponu, který není vhodný pro štěňata mladší tří měsíců – jejich kůže je ještě hodně citlivá. Co se mi ale osvědčilo, je šetrný šampon LUCAA+ s probiotiky z Provilanu. Je vhodný i pro mladší štěňata, protože je přírodní, jemný a navíc probiotika pomáhají přirozeně chránit kůži. Zkus to, u nás fungoval skvěle! Pokud máš obavy, doporučuji kontaktovat veterináře, třeba ti doporučí i něco dalšího pro rychlé odstranění blech. Držím palce, ať je mazlíček brzy v pohodě! 🐾
@Janka Skalská kdyby dva měsíce Al-bote čekali na tvé rady, tak to štěně už je zaživa sežrané od těch blech
![]()
Zdravím,
včera jsem si dovezla 2 měsíční štěňátko čivavy a paní mi až po tom, co jsme dojeli domů, napsala, že její pejsek má blechy, že mi to zapomněla říct, tudíž je bude mít i ten malý. No nadšená jsem z toho teda nebyla, ale co se dá dělat.
Dneska jsem běžela do zverimexu a tam měli jen jeden šampón proti blechám, jenže doma jsem zjistila, že je od 3 měsíců a ten můj mazel má 2 měsíce, týden a půl.
Moje otázka tedy zní, zda v tom můžu pejska vykoupat, nebo raději neriskovat. Je tam napsáno, že je velmi šetrný k psí srsti i kůži.
Taky jsem po bývalém pejskovi objevila doma sprej na srst proti blechám, jenže měl exp. dobu do roku 2021, tudíž jsem dneska běžela do toho zverimexu.
Malý se škrábe, ale ne zas tak často, takže si myslím, že jich nemá ještě moc a proto bych to chtěla podchytit co nejdřív.
Děkuji za rady a tipy