Štěně a plena

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
19.8.18 08:18

My si pro stene jedem posledni prazdninovy tyden a holt jsem smirena, ze nasledujici mesic, dva ci tri budu utirat louzicky (berem si chytre a ucenlive plemeno s PP, kdy jeden rodic je klidny a druhy poslusny)…chtela jsem koupit i curaci nepropustne podlozky, ale vaham, jestli to neni zbytecne… :think:

• Citovat
  • Upravit
194
19.8.18 08:23

@marky132 dejte pryc plenu,je to jen vystrelek nejakyho chytraka,jak nemuset tak casto chodit ven a takovy nesmysl se mezi lidma opet uchytil.Je to 3mesice,co jsme si tim prosli,kazdou pul hodku do naruce a ven a chvalit,chvalit,chvalit,po kazdy hre,probuzeni,jidle naruc a ven.Nekricet na nej,jen zmenit ton hlasu,kdyz cokoliv udela spatne.U nas to trvalo mesic,kdy jsme snad milionkrat byli venku,ale i na cvicaku nas zato chvalil,jak jsme to rychle zvladli ji naucit,ale brali jsme to tak,ze jsme si poridili pejska,bude nas to stat spoustu casu a trpelivosti,ale odmenou nam bude bezmezna laska a partak.A pokud to mate s psychikou takhle,tak doporucuji si precist knihy o psi puberte,zacina v 5mesicich cca a trva do 2let.A mimochodem stale na cvicak chodime a dlouho chodit budeme na poslusnost,doporucuji kazdemu kdo to se psama uplne neumi,ale zakladem je vyber cvicaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
19.8.18 08:38

To štěňátko je strašně malé. Příliš malé na to, aby si spojilo to, že na něj zařveš s tím, co udělalo. Jestli na něj budeš křičet, bude se tě bát. Dokonce docílíš toho, že se počůrá strachem kamkoliv (postel, koberec…) jak tě uvidí. Vzala jsi si psí miminko. To, že čůral do té doby na plenu, vůbec nic neznamená. Že ho na to chovatel naučil, to znamená, že mělo plenu u pelechu a většinou to třeba pustilo na ni, když z pelechu vylezlo, ale neznamená to, že se na ni vyčůralo vždycky. Mám mezi známými spoustu chovatelů a u žádného to nevypadá tak, že se mu celý vrh venčí na plenu. Všichni ji nabízí, ale také utírají loužičky po celém bytě. Vynášejte ho ven - klidně každou hodinu, já chodila i v noci - jakmile se štěně vzbudilo, takže klidně i 5×. Za loužičky netrestejte. Vynadat za to, že se doma počůralo, mi pes pochopil až v 6 měsících (v době, kdy dobře věděl, co se má) a jak jsem na něj houkla, hned přestal čůrat a utíkal ke dveřím. Teď ho mazlete, hrajte si s ním a pomalounku ho učte poslouchat (za odměnu! ). A smiřte se s tím, že se prostě (nebudete-li ho často vynášet) doma počůrá. A minimálně si přečtěte nějakou knížku o výchově a vývoji psů, ať po něm zas nechcete (a netrestáte ho) za něco, co OPRAVDU nemůže pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
19.8.18 08:42

Ono to chce opravdu furt chodit ven a nečekat až stěně začne čůrat tak že s ním hned vybehnu,tak opravdu nee ,chodit a chodit..já si třeba v noci nařizovala budíky po určitem čase až se interval zkrátil třeba na dvě noční čůrání..chce tomu opravdu věnovat čas,pokud chci psa musím si uvědomit že je to zivej tvor a tak se k němu také chovat.pokud máte malé plemeno tak to s tím curanim je na dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
19.8.18 09:11
@Masina píše:
Vzala jsi si psí miminko. To, že čůral do té doby na plenu, vůbec nic neznamená. Že ho na to chovatel naučil, to znamená, že mělo plenu u pelechu a většinou to třeba pustilo na ni, když z pelechu vylezlo, ale neznamená to, že se na ni vyčůralo vždycky. Mám mezi známými spoustu chovatelů a u žádného to nevypadá tak, že se mu celý vrh venčí na plenu. Všichni ji nabízí, ale také utírají loužičky po celém bytě.

Presne tak, kdyz jsme byli dvakrat navstivit u chovatele nase stene, tak poprve se tak batolily kolem steneci ohradky, kde byly nepropustne podlozky a curalo vsech sedm stenat vice mene tam okolo. Podruhe uz objevovali a zabrali i celou chodbu a obyvak a louzickovali vsude. Za dverma byl pripraven kybl s vodou a mop a chovatele neustale po kazde louzicce startovali s mopem, pac to vetsinou ty neohrabankove jeste roztapaly samy nebo jejich zvedavi sourozenci. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5223
19.8.18 18:31

@Hanka1 My jsme podlozku meli pod ohradkou, do ktere jsme stendo na noc davali - bylo tak zvykle od chovatele - a tim jsme snizili nocni nehody na nulu, protoze vsechno zustalo na podlozce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
20.8.18 16:28

Nejdřív nechat vyšetřit moč u veterináře a učit štendo jen a jen na venčení venku. Vzít noviny a pleny, neučit štěně čůrat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59362
20.8.18 17:15

@marky132 je to mimino, vzali jste ho moc brzo :? . prostě to trvá a učit na plenu? O to hůř se bude učit chodit jen ven, štěně nechápe že na plenu může a o metr dál nesmí ;) A jak se začne bát je to špatně, bude to dělat někde tajně :? Nervy po 14 dnech? Tak to se připrav na pubertu. Naše má 5m a celkem bez nehod ale musim jí hlídat, ona je pořád u mne tak je to fajn. Pleny si zrušila ona sama, když jsme šla ven rozcupovala jí na mini kousky tak na to kašlu ale přijde mne že bez té podložky těch nehod je fakt minimum ;) ;) Ale brát jí takhle brzo, raději si štěně vzít déle než brzo. Po ročním dítěti taky nikdo nečeká že bude chodit bez nehod na nočník a tohle je to samé. Důležité fakt brát po každém probuzení ihned ven, ted se člověk nemusí moc oblékat tak paráda. Navíc podložka je měkká takže jestli podložka je pochvala těžko pochopí že do postele nesmí.A čím více se bude dařit venku tím méně nehod doma ale klidně do 6m to trvat bude ;) Šílené chválení že se pes venčí doma :lol: ale štěně tohle právě nepochopí že může na plenu a jinde ne. Pro psa je problém i ta plena nerad vykonává potřebo ve svém prostředí :? . My když podložku měli tak jsme za to nikdy nechválila a ted u mladší ta jí měla sotva pár dní, jen jí tahala a trhala :mrgreen: a jestli je to pes tak kolem 6m začne ještě zvedat nohu. Štěně ted prostě nechápe co ten páníček blbne, napřed ho chválí že čůrá v bytě a ted ječí za to samé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný