Zděděné zvíře - co se bude dít?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.8.18 20:24

Zděděné zvíře

Ahoj všem,
píšu knihu a momentálně jsem se zasekla u věci týkající se dědictví. Hledala jsem na internetu, ale k situaci, kterou bych chtěla popsat, jsem nic nenašla. Dám příklad. Třeba po babičce, s kterou se nevídáte, zdědíte domek s koněm. Co se bude s tím koněm dít, něž to k vám vůbec dojde, že zemřela, když se nestýkáte. Kdo Vás bude informovat? Můžete si zvíře vzít hned po tom, co se zprávu dozvíte? Nikdy jsem nic nedědila, natož abych byla v takovéto situaci. Omlouvám se za anonym, zatím nechci, aby někdo věděl, čím se zabývám :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12
29.8.18 11:40

Dobrý den. Ja si myslim,že o smrti se dozvite několik málo dní po úmrtí babičky od nemocnice nebo pravnika který resi pozůstalost. S koněm se do te doby nebude dit nic. Pokud dědictví přijmete kůň bude váš a jste povinni se o nej řádně postarat. Pokud dědictví odmítnete, zvířeti se najde jiny dočasný domov a pote bude nejspíše prodán či darován

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.18 17:59

Děkuji za odpověď :)

• Citovat
  • Upravit
461
2.9.18 20:53

Domnívám se, že dědictví lze přijmout či odmítnout pouze jako celek. Tedy přijímám i koně i dům, odmítám jak koně, tak i dům.
Samotnou by mě ovšem zajímalo, co bude s koněm, než se dědictví vyřeší? Krajská veterinární správa? Městská či státní policie? Zajištění péče o zvíře na náklady dědiců?
Fakt netuším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný