Štěně (11 týdnů) – jak s čuráním a kakáním?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14.2.26 12:53

Štěně - čurání, kakání - dotaz

Dobrý den, máme doma 11 týdnů staré (doma ji máme 3 týdny), brali jsme si ji v 8 týdnu, snažíme se pomalu ji učit. Jestli děláme správně nevíme, protože co člověk (jak sleduji diskuze) to jiný názor. Ale snažíme se. Dixinka je od začátku mega společenská, ničeho se nebojí, každého by jen olízala (i cizí), je divoká. Ale zlatá.
Snad budete ke mě shovívaví. Vím, že má nárok ještě na vše, je to štěňátko a asi bude dlouho trvat než si to sedne. Od začátku bydlí na paneláku u dcery a jejich dětí (4 roky a 8 let), s nimi se perfektně unaví. Když dcera musí do práce někdy 6 hodin v práci, někdy celý den, Dixi je zvyklá být u nás od začátku. Má tu svoje zázemí, já ji venčím na dvorečku, tak není problém.
Venčení - má doma i podložku jednu, já ji jak vidím že se schyluje k čurání nebo se vyspí, či po jídle - snažím se hned ji na dvoreček. Vyčurá se a já ji pochválím a dám „kokinko“ to miluje.
DOTAZ - když se vyčurá, mám ji nechat ještě na dvorečku nebo s ní jít domů? Kolikrát i chce hned po čurání.
Doma, když si někdy nevšimnu že vylezla po spaní třeba z pelíšku, tak se vyčurala vždy na podložku. Ale ted začala mimo ni (a dokonce 2× už na svoji podušku na spinkání).
DOTAZ - a jak řešíte kakání ona někdy kadí i 5-7 x denně a to se nám nedaří uhlídat. Kolikrát jsem s ní jak dlouho na tom dvorku a stejně nic a do 15 minut to najdu doma. Máte tip?
Moc děkuji všem, kdo se ozvou. A přeji hezký den. :srdce:

Příspěvek upraven 14.02.26 v 18:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15137
14.2.26 13:14

@Jitka Bedrunková Štěňátko je nádherné :srdce: Já to u svých pejsků nikdy moc vědecky neřešila, prostě jsem je brala často ven a postupně samy daly přednost vykonávání potřeby venku. Aktuálně máme 9 měsíčního pejska a do 5-6 měsíců se ještě občas vyčůral doma na podložku. Nech tomu volný průběh, základ je hodně venčit, venku chválit, doma nekomentovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27596
14.2.26 15:28

To štěně má být u feny je malý na to co po něm chceš aby umělo a co e má naučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33379
14.2.26 15:37
@Jitka Bedrunková píše: Více

Ty jo, v tomhle věku má být jetště u mámy. No, co se dá dělat. Když jí vezmeš ven a vyčůrá se, tak jí neber hned domů, nech jí volný pohyb, třeba dojde i na bobek. No a když ne, tak holt ho udělá doma a uklidí se to. Je ještě moc malinká, časem se vše naučí. Hlavně netrestat, je to fakt ještě miminko. Ale je nádherná :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6418
14.2.26 15:54

Od matky mělo jít štěně ve věku kolem 10 týdnů, takže v 7 týdnech bylo předčasně odebrané, to bohužel může mít negativní vliv na spoustu věcí, ale s tím nic už neuděláte. Pokud se vyčůrá nebo vykadí venku nebo doma na podložku, hodně chvalte, ale nechte jí tam ještě nějakou dobu. Počítej s tím, že nehody se stávají klidně 6 měsíců, vyjímečně i déle. A štěňata kadí často, hlavně takto malinkatá, to prostě neuhlídáte. Rozhodně netrestat, neokřikovat, maximálně zkusit říct ne, posunout na podložku a následně pochválit. A pozor na děti, takhle malé štěňátko potřebuje hodně spát, mít možnost si odpočinout, pokud je na pelíšku, tak ho nechat být a ne abych ho pořád takhle malé děti vyrušovaly, hladily, budily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15137
14.2.26 17:40

@ZuzaM Myslím, že standardní je odběr štěňátka v 8 týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.26 18:10

@ka2ka však po ní nechci aby umělo vše hned, jen chci v té výchově postupovat správným směrem, nevadí mi když udělá potřebu doma. A zrovna naše Dixi netesknila ani první noc :) je moc veselá, hravá a divoká. I paní chovatelka říkala že ze všech štěnat je ona ta nejmíň bojácná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.26 18:13

@arinecka už jsem opravila 10 na 11 týdnů (brali jsme ji v tom osmém týdnu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.26 18:15

@Alušáček ano v osmém jsme brali až měla očkování v pořádku, a ted ji máme v 11 týdnu-už jsem to opravila. Ale je zlatá, ona ani v to 8 týdnu netesknila. (první noc a byla úplně na pohodu, je mega společenská)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15137
14.2.26 18:25
@Jitka Bedrunková píše: Více

My si brali štěňátko taky v 8 týdnech, máme ho s pp od zkušené chovatelky. Nestýskalo se mu vůbec, ani minutu. Myslim, ze se mu naopak libilo, ze je středem pozornosti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.26 18:30

@Alušáček přesně tak, taky potřebovala být středem pozornosti. A to už v autě, měli jsme cestu pro 4 hodiny tam a pak zpět, byla v autě úžasná. Pořád nás očichávala vzadu a olizovala, koukala z okna. A je také s PP (od paní která je dokonce předsedkyní svazu chovatelů), tak určitě by nám ji předčasně nedala. Byla tam vidět ta péče a starost. :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
14.2.26 18:50

Je to celé nechutné a zvrácené. Nechutné je pustit psa do bytu a ještě ho tam nechat kálet a močit. Zvrácené je neumět si nastavit hranice a hlídat dětem jejich zvířata. Já jsem dětem jasně řekl, že vnoučata rád budu hlídat, ale pokud si pořídí psa nebo kočku, nejen že zvířata hlídat nebudu, ale ani nechci zvířata u mně v bytě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
14.2.26 19:35

@PavelChytry Proč sem cpeš, co Ty jsi někomu řekl a neřekl. Úděle jsi to jak chceš, zakladatelka to má jinak.
Doufám, že se Ti dítě doma nikdy jako mimino nepočuralo, protože to je zvracené taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
15.2.26 07:07
@Snopy123 píše: Více

Děti jsou naše budoucnost, psi znečištují naše města a někteří skáčou na děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3154
15.2.26 07:27

Je potřeba tohle období přežít. Brali jsme stěně často ven, venku po vykonání potřeby chválili. Trvalo to cca 3 měsíce (do jejich 5 měsíců ještě nehody byly). Do pokojů na koberec jsme ji nepouštěli, kobereček pod gaučem jsme na půl roku schovali a několikrát denně jsme vytírali dlažbu. Také jsme si ji brali v osmi týdnech z ChS.
Od půl roku si sama říká, kdy chce má záchod (čeká před HS portálem na zahradu, když je odjištěný, sama si ho čumákem posune). Je hodně šikovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný