Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky
Prosím o rady a reálné zkušenosti se štěnětem malého plemene (ideál jorkšírek) v bytě v podnájmu. Budu se stěhovat do 2kk, mazlíčci jsou povoleni. Mám ale respekt hlavně ze smluvních věcí, aby toho pronajímatel nezneužil a já nebyla „v pasti“…
Zajímá mě hlavně:
A co smlouva – je něco, na co se dopředu zeptat nebo si „pojistit“?
Nechci strašení, jen reálné rady+zkušenosti ![]()
Moc děkuju ![]()
Ja se stehovala do podnájmu s dvěma psy a kočkou…a nic zvláštního jsem neřešila…nábytek mám svůj. Zařízený byt bych nechtěla.
Co zničí, to zaplatíš nebo koupíš. My nechávali vždy psy lítat po celém bytě, byť jsme nebyli doma.
@jkra píše: Více
Mě teda nepřipadá yorkšír jako pes, spíš je to malá krysa, která se ztratí i v garsonce
.
Jestli bude pres den stekat nebo výt, tak ti jeste mohou sousede pěkně zatopit. Moc nechapu, proc si takhle komplikovat zivot.
@nikol.f píše: Více
Do nájmu bych si psa nepořídila. Pokud je třeba se potom stěhovat, což často je, může to být velký problém. Já se rozvedla a pak hledala pronájem (s jedním malým neškodným tichým psem) a byla to fakt katastrofa, nemohla jsem dlouho nic najít, kde by pes nevadil. A to bylo ještě v době, kdy tady nebylo tolik cizinců a bytů nebyl takový nedostatek.
@nikol.f takovýhle malý pejsek se v byte ztratí, do klece bych ho nedávala, ani nezavirala. Na zem nějaké curaci podložky, ale z lina se to krásné otře, horší jsou koberce, jestli jsou, na to bych byla u štěněte opatrná.
Malý pejsek většinou problém nebývá, ale majitelé jsou různý. Měli jsme za život v životě v rodine asi 4 yorkšírský teriéry a že by nějak stekali si nepamatuji, samozřejmě při hře třeba jo, ale je to také o výchově, i ten malý pejsek se dá vychovat. Vytí nepamatuji vůbec a štěkání když jsme nebyli doma nevím, ale nikdo si neztěžoval.. ![]()
Já jsem si pak v 18 pořídila kočičku a najít byt byl tedy problém, nakonec jsme ji zatajili
ale u psa těžko, musíš ven, štěká..je to závazek
@lucynka25 píše: Více
No nevim, co drápy a poškrábaná podlaha.
@jkra u lina snad ne, taky jsme ho měli a nevybavují si drapance. My teda kvůli kočce - v jiném bytě, kde byla legálně
jsme na parkety dávali koberec, jinak by to asi vypadalo.
Asi záleží na materiale..
ale dát koberec kvůli pejskovi, to procura..
@Semtex jestli je pro vás pes,,komplikace života" tak nevím proč se vubec vyjadrujete k diskuzi mířené na téma zvirat
naprosto tento nazor ignoruju a smeju se. Neznam vetsi stesti nez čistá psí laska a urazi me ze si dovolite neco takoveho v souvislosti se psy napsat
V prvních týdnech to chce dovolenou a byt s pejskem doma. Nemuzes koupit štěně a nechat ho hned celý den zavřené doma. A kdyz budeš doma, tak uvidíš loužičky a jestli něco neničí. Pak zkoušej odejit na chvíli a poslouchej jak se chová samo doma, jestli je třeba po baráku slyšet stekani atak. Ve smlouvě ti to nikdo zakázat nemuze, ale počítej, ze cokoli zničí, ty musíš zaplatit no.
@nikol.f píše: Více
ale jistě že je pes komplikace a velká. Teda pokud se o něho staráš zodpovědně a chceš pro něho to nejlepší, tak mu přizpusobíš svuj život. Klade obrovské nároky na tvuj čas, pohodlnost a i finance. Pokud se někomu přáchodem psa život nezmění a nevznikne řádná komplikace, tak to za mě nedělá pořádně ![]()
@Keyllah píše: Více
Já ale mám se psy dlouholetou zkušenost, vůbec jsem nemyslela jaké je to mít psa ale na praktické věci s podnájmem, protože to bude pro mě to nové - ten byt, ptala jsem se spíš na smluvní formality v souvisloti s domacim mazlickem a tak, na co si dat proste pozor v byte kdyz je clovek v podnájmu a není byt tedy muj.