Podnájem v bytě a štěňátko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2977
11.2.26 14:26

@Markéta80 No my máme normální velikost psa ve vlastním a i tak vychováváme psy, aby doma neječeli a kupodivu ani na té zahradě, když tam s námi jsou, protože nemusí celá ulice vědět, že zrovna jsou venku a prošla kočka a nebo projel cyklista.
Ale to některým nevysvětlíš a úplně nechápu jestli pes v pronajatém baráku (kdyby to tedy nebyl byt) je ok nebo ne :-)
Mít psa je vždy risk a štěkat asi může no hlavně to štěně. Ono tedy nemusíš mít ani jistotu, že pes nebude štěkat po přestěhování než si zvykne a to i dospělý pes - záleží na psovi. To si musí zakladatelka vyřešit případně s majitelem, který asi nemá problém.
Ono je risk si i pořídit mimino do podnájmu, příklad. Taky nevíš jaké bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15129
11.2.26 15:18
@lilith1 píše: Více

Mě teda mnohem víc smrdí některý lidi, než psi a kočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15459
11.2.26 16:32
@Bytsamsebou píše: Více

To jsou baby, které jsou pro normální život naprosto nepoužitelné … Z takové blbosti, co dokážou udělat … Nepochopitelné :roll:
Jak toto pak může řešit vážné problémy? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
11.2.26 17:22
@Monchichik píše: Více

A jak mě donutis abych uzavřela smlouvu jako majitel s někým s kým nechci…
Na sockach ti lidi o sobě řeknou víc než dost. Vše co je teď flag říkám hned když domlouvám prohlídky. I to, že si nájemníky prověřují na exekuce.
Ono se to to pěkně proseje. Nebudu trávit čas na prohlídkách, když vím, že bych jim tu smlouvu nedala.
Teď aktuálně mám jeden v nabídce, volalo/ psalo mi cca 50 lidí, na prohlídky jsem si pozvala 10 a dneska mám podepsanou smlouvu…
A že nějaký majitel povolí zvířata je jeho věc, já si majetek zbytečně ničit nenechám a ani vyšší kauce nebo nájem ti to nevykompenzuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
11.2.26 17:27

@Menton hlavně nedávno proběhl médii článek, že nájemník má zákonný nárok na úroky z kauce při jejím vypořádání :mrgreen: tak to si vyšší kauci člověk moc nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
11.2.26 17:27

Určitě chceš mít volný být jen proto, že musíš řešit opravy po bývalém nájemníkovi…
To je zase názor odborníka z vesnice snů.
Ve smlouvě mám, že při předání je byt uklizený, vyčištěné koberce, tam, kde se to týká, umyté okna, žaluzie a vymalovaný. Mají i povinnost uzavřít pojištění bytu a odpovědností za způsobené škody…
Nikdo z nájemníků s tím problém nemá, stejně tak sdělit, kde pracují, dodat OP.pro prověření exekucí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
11.2.26 17:30
@Alušáček píše: Více

Většina lidí, kteří smrdí, smrdí kvůli psům, kočkám a fretkám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
11.2.26 17:31
@Afrikana píše: Více

Dík za ukázku pejskařské mentality, že je OK čurat na lino nebo vinyl v pronajatém bytě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10672
11.2.26 17:34
@Menton píše: Více

Ale však to, jak má vypadat byt při předání ví každý a je to ve smlouvě :roll:! A když z toho něco není v pořádku, strhne se kauce. Nic víc, nic míň 8)… Co řešíš za sra*čky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
11.2.26 17:41

@Menton Já tě nijak nutit nebudu :mrgreen: říkat jim to můžeš, oni ti to odkývou a psa si tam pak vezmou. Nebo tam budou kouřit. A zakázat jim to nemůžeš, přestože je to tvůj byt. Já nechápu proč když je to tvůj byt, tak nemůžeš říct, co se tam může nebo ne. Stále mají nájemníci větší práva než vlastníci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
11.2.26 17:46
@Semtex píše: Více

Jo to tady litá pořád, pokud máš dobré vztahy a úměrnou kauci, tak to vyřešís jednoduše…
Ty nájemní vztahy, práva povinnosti se pořád ještě budují z té džungle vzniká nějaký standard na trhu, to co je běžné ve světě.
Je úplně diametrální rozdíl, když pronajimas někomu, kdo žil na západě, nebo cizinci.
Teď tam mám pana že Švýcarska, sám se mě během smlouvy ptal, kdy chci přijít na check day ( i když ho ve smlouvě nemám) a řekl mi, že vzhledem k situaci, jak se bude stěhovat, že počítá s náklady na finální úklid. Další Slováci co žili léta v UK mi tak vymazlili byt na prohlídky, že ani realitka by to nenachystala…

Bohudík se to posouvá kupředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
11.2.26 17:49

S tebou nebudu řešit fakt nic..
Evidentně vůbec nemáš ponětí a náhled z pozice někoho, kdo dlouhodobě pronajímá…
Prázdný byt=nulový příjem
Pokud máš nemovitosti více, a nemáš to jako hobby, tak si to opravdu hlidas, aby byly byty obsazené a nepřicházela jsi o peníze…
A ještě zajišťovat řemeslníky na opravy, díky čas investují jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
11.2.26 17:53
@Monchichik píše: Více

Odkrývat můžou, každý měsíc si chodíme pro nájem, tak to vidíš v jakém stavu ten byt je…a toho psa měsíc co měsíc schovávat nebudou…
Kuřáka poznáš už na prohlídce. Ono za ty roky už člověk má nějaký šestý smysl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10672
11.2.26 17:53
@Menton píše: Více

Né, vůbec :mrgreen: :P. Je snad logické, že když v bytě nikdo nebydlí, tak z něj nemáš příjem :roll:.
Furt nechápu, co to má společného se psem v bytě, když ho majitel bytu povolil/schválil!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
11.2.26 17:55
Že to ten pes ten byt zlikviduje
Už máte na vaší Utopie vesnici konečně signál…aby ti ti došlo :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek