Štěně kadí do postele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
26.11.14 11:32
@Star007 píše:
@asha Přitlačení na zem mi radil cvičitel na cvičáku. Nevidím na tom nic špatného. Přece jen jsem pán já a nevím, proč bych to psovi nemohla ukázat, když je třeba. Možná to bude tím, že mám bulíka a chodila jsem na cvičák k chlapovi, který se věnuje těmhle plemenům a jejich výcvik se musí dělat trochu jinak než třeba NO nebo labradora…

Mas dobry vycvikare a spatny. :nevim: Je lepsi si nacist nejakou dobrou literaturu, super je Franta Susta, ted mu vysla knizka. Pak uz poznas sama, ktery cvicak za to stoji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
26.11.14 11:38
@Etcetera78 píše:
@asha jo, Katka Lerlová to má pěkně zpracované :palec:já mívala NO, takového poměrně neurotického a nevyzpytatelného, a přidržení u země jsem měla nacvičené bravurně a fungovalo. Ale teď zpětně vím, že jsem spoustu věcí mohla dělat úplně jinak, bez nervů pro nás oba. No ale tenkrát ještě pozitivní motivace byla zcela neznámý pojem, u nás na cvičáků bylo revoluční to, že psi místo do pravých úhlů chodili třeba i dokola…:-D Je dobře, že jsme se posunuli a děti i psy můžeme vychovávat pro ně srozumitelněji a přirozeněji :)

Presne! Ja zacinala v pulce 80. let a to bylo jiny kafe. Tenkrat bylo bezny machat steneti cumak v louzicce, nekteri borci potom psa odhodili nekolik metru a jeden se chlubil, ze psa vyhodil oknem. A od ty doby byli bez louzicek a psi poslouchali perfektne. :roll: Jen ten vztah byl zalozeny spis na strachu :nevim:
Kdyz jsem pak mela svy psy, pred dvaceti lety, taky o pozitivnim posilovani nebyla nikde ani zminka, a taky jsem chytala za kozich a delala spoustu ptakovin, co se tenkrat delaly :roll: Clovek se proste porad uci a to je dulezity :)

I dneska nekteri vycvikari uci chuzi na voditku vycukanim a nedavno mi jeden vysvetloval, jak se psem trhne tak, ze udela premet. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
26.11.14 11:55

Pro bulíky je super četba „When pigs fly“ :-D nevím jestli to vyšlo v češtině, Katka Lerlová to snad překládala do Psích sportů, už nevím přesně. Moc hezky je tam právě vysvětlené, čím se liší přemýšlení bulíků od třeba ovčáckých psů, a jak je potřeba uzpůsobit přístup k nim. Moc se mi to líbilo, úplně jsem měla chuť zahodit bordery a jít do „prasátek“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
26.11.14 12:08

@Etcetera78 Zahodit bordery :mrgreen:
Byla jsi na Sustovi? Ja se chystam v breznu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
26.11.14 13:41

@asha nebyla, taky jsem se chystala, ale kvůli dětem teď nemám na psy moc času, tak jsem to zatím odsunula, až se zase dostaneme do aktivního tréninku. Abych si hned na nich mohla zkoušet, co se dozvím :-) Teď se psiny spíš jen tak udržují, aby všechno nezapomněly, ale na pořádnou práci s nima nemám energii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
26.11.14 14:29

V první řadě by pes bez diskuze řezal z postele, později to budete těžko odbourávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
26.11.14 15:37

@Maty1989
Krom toho, že je to pes jak hovado, a rozhodně to, že si ho spousta lidí chválí neznamená, že mu nerupne někdy v bedně a dítěti ublíží, tak taky třeba to, že venku lítá v trávě kde močí a kálí jiní psi a pak ho vzít do postele k miminu? to je fakt nechutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
26.11.14 16:40
@divine_d píše:
@Maty1989
Krom toho, že je to pes jak hovado, a rozhodně to, že si ho spousta lidí chválí neznamená, že mu nerupne někdy v bedně a dítěti ublíží, tak taky třeba to, že venku lítá v trávě kde močí a kálí jiní psi a pak ho vzít do postele k miminu? to je fakt nechutný.

Tak psa bych do postele nedala, ani kdyby nechodil ven vůbec a chodil na psí WC třeba. Pes do postele nepatří!!! JInak rupnout v bedně může třeba i jezevčíkovi, záleží na výchově. Když budeš psa vychovávat k agresivitě, tak prostě bude agresivní. Nebo naopak, když se o něj nebudeš starat vůbec, poroste jak dříví v lese každej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
26.11.14 16:54

U nekoho pes do postele nepatri, u nekoho jo ;)
V posteli bych ale dala prednost miminu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
28.11.14 09:56
@Maty1989 píše:
Tak psa bych do postele nedala, ani kdyby nechodil ven vůbec a chodil na psí WC třeba. Pes do postele nepatří!!! JInak rupnout v bedně může třeba i jezevčíkovi, záleží na výchově. Když budeš psa vychovávat k agresivitě, tak prostě bude agresivní. Nebo naopak, když se o něj nebudeš starat vůbec, poroste jak dříví v lese každej…

Jj, to souhlasim. U mě taky pes do postele nepatří (ani na gauč třeba) ani tak ani tak - stejnej názor jako ty. Bohužel přítelovu 12ti letou fenu to asi těžko odnaučíme :roll: :,( ale naštěstí zatím mimi neni. Ale až jednou bude, tak budu v tomhle nekompromisní.
Ohledně toho jezevčíka, to taky souhlasím, ale zas jezevčík a jiná menší plemena neutrhnout dítěti kus obličeje, když už jim rupne v bedně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
28.11.14 17:18
@divine_d píše:
Jj, to souhlasim. U mě taky pes do postele nepatří (ani na gauč třeba) ani tak ani tak - stejnej názor jako ty. Bohužel přítelovu 12ti letou fenu to asi těžko odnaučíme :roll: :,( ale naštěstí zatím mimi neni. Ale až jednou bude, tak budu v tomhle nekompromisní.
Ohledně toho jezevčíka, to taky souhlasím, ale zas jezevčík a jiná menší plemena neutrhnout dítěti kus obličeje, když už jim rupne v bedně.

To sice ne, ale co máme teď štěně a začala jsem se více zajímat o psy, tak jsem taky uznala, že samozřejmě bojové plemeno v sobě pořád něco má „negativního“, ale když se dobře vychová, tak je malá pravděpodobnost, že bude útočit (neříkám, že je to nulové), ale pořád je to o výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.11.14 18:06

@Maty1989 Jak utocit? Tyhle plemena byly slechteny tak, aby neutocily na lidi. Problemy mivaji se psy. Je to o vychove, zautoci jakykoliv pes. Je dobry obcas procist nejaky diskuze, treba tuhle.

http://www.ifauna.cz/…je-vas-nazor

Jestli znate Caesara a ridite se jim, tak na nej radsi zapomente.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
30.11.14 19:36

@asha
Pes je nebezpečnej. Bojovej pes je dost nebezpečnej. navíc pes umí žárlit, což je hrozná vlastnost i u člověka, tím spíš u psa, kterej nemá rozum, a kde se udělá malá chyba ve vychově při tom, kdy má pes dítě přijmout do smečky a je průser. Pokud člověk neni fakt dobrej kynolog, nevěřim tomu, že psovi nemůže rupnout v kouli a dítěti ublížit.

ale asi ze mně mluví zkušenost, kde takhle známej odmítl dát bojový plemeno pryč i přes prosbu své ženy a teď má jejich holčička doživotní následky s potrhaným obličejem. Jj pes je super ale musí se umět vychovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
30.11.14 21:15
@divine_d píše:
@asha
Pes je nebezpečnej. Bojovej pes je dost nebezpečnej. navíc pes umí žárlit, což je hrozná vlastnost i u člověka, tím spíš u psa, kterej nemá rozum, a kde se udělá malá chyba ve vychově při tom, kdy má pes dítě přijmout do smečky a je průser. Pokud člověk neni fakt dobrej kynolog, nevěřim tomu, že psovi nemůže rupnout v kouli a dítěti ublížit.ale asi ze mně mluví zkušenost, kde takhle známej odmítl dát bojový plemeno pryč i přes prosbu své ženy a teď má jejich holčička doživotní následky s potrhaným obličejem. Jj pes je super ale musí se umět vychovat.

Pes muze byt nebezpecny. Zalezi na cloveku. Ten znamy ho jednoduse nezvladl, co na to rict. Jsou tu tisice jinych psu, kteri nikdy nikomu kus obliceje neutrhli. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
3.12.14 10:18

Příspěvky od asha jsou bezva, fakt vidím, že výchově psů rozumíš na rozdíl od jiných uživatelek)) Doporučuju, pro ty, které chtějí trestat psa přimačkáváním k zemi a třepáním za kůži a podobně, at si otevřou stránky Rudolfa Desenského a projdou si jeho fora a rady ohledně výchovy psů. At je jakýkoli podivín a nemusí se vám všem líbit, jedno se mu upřít nedá, psům rozumí, má je perfektně zvládnuté, umí vychovat jakéhokoli psa a nikdy k tomu nepoužívá žádné násilí.
Celkově mně je bližší model nejprve nasávat rady a informace a pak teprve, třeba i za několik let, pořídit psa, aspon tak jsem to udělala já a i přesto jsou věci, kterými mě náš hafan stále překvapuje))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný