Štěně kadí do postele

Anonymní
25.11.14 00:55

Štěně kadí do postele

Ahoj maminky nebo i tatínkové, pořídili jsme si štěně amstaffa. Máme ho dva týdny a protože jsem doma na rizikovým (mám 2 měs do porodu), můžu s ním často vyběhnout přes den před dům, aby se vyvenčil (naučil čistotě). Někdy se povede, někdy ne, zatím netrestáme, myslím, že je ještě malá a svěrač neovládá a říct si neumí… Ale… Poslední týden i když přijde z venku, kde čůrala se mi zaběhne schovat do ložnice, skočí na postel (kde s námi i spí) a vykadí se do peřin a někdy i vyčůrá :cert: a to už nedám a nadávám, popadnu jí a jdu s ní hned ven a tam jí říkám že tady se čůrá a kadí :potlesk:
Nechápu proč když už má tu potřebu, jde znečistit vlastně pelíšek?! Měla jsem dříve dva knírače a jorkšíra a nikdy mi to nedělali :nevim: proč tenhle ano? Zamezit přístup do postele mu ale nejde, máme propojený obývák s ložnicí a hlavně jsme mu od prvního dne dovolili společné spaní :oops: Děsím se doby až přijde miminko, myslela jsem, že už čistotu jakštak zvládneme a ne, že budeme mít v posteli hovínka! Nevíte proč to štěně dělá a jak mu dát najevo, že tam tedy ne? Například svůj pelíšek, který má v obýváku si ještě nikdy neznečistil… :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.11.14 01:09

Ahoj zakladatelko, máme doma podobný problém…máme krysaříka, je mu už přes rok a stále nevydrží…Od malinka spí s námi v posteli a když byl štěňátko párkrát se v posteli počůral, i když jsem s ním chodila pořád ven (i v noci). Když se to stalo už poněkolikáté, tak už dostal výprask a zákaz lézt do postele a byl v pelechu. Vždycky, když jen vylezl, tak jsem ho tam hned zahnala. To docela pomohlo a postel už neznečišťuje.
Horší je to s loužičkami po bytě…Přijde mi, že dělá naschvály - počůrá třeba boty, mikinu přehozenou přes židli, závěsy co jsou až na zem apod. :pocitac:
U tebe myslím, je na tresty (jako výprask) ještě štěně moc malé, ale zkus mu k tomu dát čuchnout a poslat ho na pelech…a nevšímat si ho. Někdy pejsci jen touží po pozornosti a udělají pro to cokoliv - je jim jedno, jestli bude ta pozornost pozitivní nebo negativní..hlavně, že nějaká…
Hlavně je potřeba, aby byl čistotný než se miminko narodí - ale to jistě víš

• Citovat
  • Upravit
141
25.11.14 05:30

Já jsem svého labradora vždycky chytla za krkem kdyz zacal curat doma a důrazně mu řekla že fuj, že nesmí, a letela jsem s nim ven a tam sem mu rekla ze uz muze :D pochopil to do tří dnů (byly mu v te době necelé 3 měsíce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
25.11.14 05:36

Je treba ji chytnout za kozich a poradne ji v tom vymachat cumak! Aby si to pamatovala :-D jako jestli ji jen reknes „fuj“, tak se nedivim, ze to dela porad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
25.11.14 05:37
@Eleonora93 píše:
Já jsem svého labradora vždycky chytla za krkem kdyz zacal curat doma a důrazně mu řekla že fuj, že nesmí, a letela jsem s nim ven a tam sem mu rekla ze uz muze :D pochopil to do tří dnů (byly mu v te době necelé 3 měsíce).

Takhle je to úplně správně! :potlesk:
Zakladatelko, a myslím, že byl i průser ji nechat spát v posteli. Co až bude mimčo?
Chtělo by to pro ni vlastní pelíšek a naučit ji chodit chrnět tam. A neboj, když budeš postupovat jako @Eleonora93, štěně to brzy pochopí. Opravdu ho ale chyť za srst za krkem a hodně rázně mu řekni „fuj!“. Fena by štěně taky takhle popadla a důrazně na něj zavrčela, kdyby dělalo to, co nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
25.11.14 05:39

@Linve Čumáček bych jí v tom nemáchala, to asi není to pravý ořechový… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
25.11.14 05:45

Whooo.. Ted jsem si tu rasu hodila do googlu… A to bych teda ve sve posteli nenechala… Kor u ditete bych se bala..
My mame retrivra a kdyz neco provedl, tak holt vynadani, vytahani za kozich, sem tam vyprask, kdyz uz je to neco fakt hc viz sezrani lidskeho hovna v prirode :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
25.11.14 06:20

Tak za mě je první problém spaní v posteli. I když svého psa miluju, je to jen pes a má mít své místo. Každý kynolog ti řekne, že pes potřebuje ke své spokojenosti mít pána a né jen muchlovacího kámoše. Potřebuje vědět, kde má v rodinné hyerarchii místo a určitě to nemůže být na úrovni pána (to si myslí, když spí na stejném místě jako ty).
Moje fena měla odjakživa svůj pelech, ve ketrém spala. (Po přestěhování na barák má v jedné místnosti starý gauč, ale plní funkci pelechu). Co jsem si ji přivezla, venku jsme chválili až se na nás lidi dívali jako namagory, jak jsem ji opěvovala jak je úžasná :D, doma když se vyčůrala, důrazně jsem ji řekla fuj několikrát za sebou, to chycení za kožich je taky dobré, máchání ve výkalech mi příjde hnusné.
Takže vymyslet jak zamezit přístup do postele nebo prostě dokolečka vyhazovat až se naučí, že tam nesmí no a udělat jí někde pelíšek, kde bude mít své místo.
Jak psala Anonymní, to počůrávání je na truc nebo naschvál, jako - Mám tě na háku, budu si dělat co chci a dokážu ti to tím, že ti to tu počůrám.
Navíc si myslím, že až budeš mít štěně naočkované, měli byste chodit na cvičák (nechci psát musíte, ale u takového plemena je to fakt potřeba). Mám bulterierku, takže vím o čem mluvím ;) A navíc ti tam se spoustou věcí poradí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
25.11.14 06:23

Zkus ho naucit curat a kakat na povel :) Pri curani opakuj napr louxicka a pri kadeni bobek a odmenuj paamlskem :) A nebo ja od prvniho dne stene za vsechny bobky a louzicky na zahrade odmenovala a nikdy s nim nebyl problem :-) Bobek doma udelal jen jednou, kdyz byl doma sam a louzicky taly jen parkrat, ale nasii cchybou - rodice proste nnechapali signaly stenete a nebo ja nedobehla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
25.11.14 06:24

Hlavne prosim nemachej ve vytvoru cumacek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2541
25.11.14 06:26

@Star007 cvicak je skvely :) taky s hafanem chodim, zatim teda do skolicky pro stenata :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
25.11.14 06:51

Máme křížence NO s RTW. Máme ho od 2 měsíců, kdy se dával k odběru - jsme na baráku. Taky dělal loužičky a jiné potřeby doma. Nejdřív v klidu, postupně se důrazně říkalo Fuj a Nesmíš, pouze do loužičky jsme pak máchali čumák. Chodili jsme postupně co hodinu ven. Chválili jsme a časem už třeba jen šel ke dveřím, nebo pořád pobíhal kolem nás, že si řekl.

Do ložnice komplet měl hned přísný zákaz, což se taky brzo naučil a automaticky pak lehl k prahu a dál ani nešel. Jak se psalo, pes má mít svůj pelech, to já tvrdím i o dětech. Jednou je manželská, nebo zkrátka společná postel, tak pro muže a ženu, ne aby se tam cpali ještě ostatní členové.

Takže důrazně vysvětlit, že už hold do postele nemůže a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
25.11.14 08:05

Myslím, že jak je maličká, tak si venku není jistá a ze stresu se nevykadí. Zatímco doma v pelechu žádný stres, tam to klidně pustí. Jak tu psala @Eleonora93 - když ho vidíš páchat nepravost, tak přísně zafujovat, štěně popadnout, vynést ven a tam naopak mazlivě promlouvat, že tady joooo…a když se podaří, tak odměnit nějakou ňamkou.

Nám tohle dělalo kotě, které se bálo starší kočky. Jak povyrostlo a nabylo sebedůvěry, tak už se záchůdkem nemělo problém.

A jinak teda bych štěně ve vlastní posteli spát nenechala. Až se narodí miminko, tak taky bude chtít spát s tebou a pak se tam už špatně vejdete, budeš se bát, aby pes mimino omylem nezalehl, v poradaně budeš muset vysvětlovat, proč máte to dítě tak chlupaté :-D A navíc pes by mohl miminko brát jako vetřelce ve svém pelíšku a dávat mu to najevo a to by byl celkem průséř. Tak to zvažte a případně změňte, dokud je čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.11.14 08:53

Jak se může stát, že se ti štěně opakovaně dostane do postele, když ty nechceš? 8o Tohle mi fakt uniká. Navíc naučit štěně do postele ve chvíli, kdy má přijít mimino je zhovadolist. To si dobře promysli. Máš ještě čas to rychle utnout, za dva měsíce budeš ze psa v posteli u mimina vyšilovat. Navíc u takového psa.

Do té doby zavírej dveře do ložnice, ať pes nemá možnost svévolně se tam běhat venčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
25.11.14 09:28

@terinka4444 Oni to mají ale průchozí, viš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný