Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěl sem se zeptat. Poslední 3 dny se probouzím s kousancama, hlavně na zádech či lehce na hlavě, ale i okolo podpaží a nohou. Prvně sem si myslel, že to je komár. Pak sem si uvědomil, že komára bych si už dávno všiml. Vždycky, když je po 22:00 tak na nohou občas cítím jako by po mně lezl mravenec a pak mě to místo začne svědit. Začal sem si hledat co by to tak mohlo být a dočetl jsem se k blechám a štěnicím. Tu noc sem radši strávil v druhém pokoji. Nedokažu říct jestli to jsou štenice nebo blechy či mě prostě přirozeně škrabe pleť. Na internetu sem se dočetl, že štenice jsou v madraci a okolo postele.Po průzkumu sem však našel na prknech postele malé černé tečky ve větší skupince a lehce na zdi u postele.Na zdi byly tvrdé a lehce se slouply. Kousance mi během dne zmizí kromě jednoho.Ten jeden mám u pravé lopatky a pokud ho škrabu tak svědí. Pokusil jsem se to zmáčknout, jestli to není jebák, ale po zmáčknutií to jen nepříjemné pálelo. Pod postelí sem dalé našel ve skupince asi po 6 nějaké kůže. Jako kdyby si tam něco stihlo vylíhnout, ale to nebylo jen pod postelí. Kousíček sem našel taky ve skříni. Myslíte, že to je příznak štěnic nebo blech či popřípadě jak se jich zbavit?
My, když jsme měli doma štěnice, tak jsme je i nacházeli, jakože živé broučky. Byly okolo postele v nábytku.
Mrkni se do všemožných škvírek. Oni jsou tam přes den schované a vylézají v noci.
My jsme nakonec museli vyházet nějaký nábytek, koberec, vytrhali jsme lišty a pozvali si deratizační firmu. Byli u nás 2× a naštěstí jsme se jich zbavili. Byl to děs. Nejspíš jsme je dovezli z dovolené ![]()
@Anonymní píše: Více
právě vím, že sousedi si to jednou, ale už před rokem donesli tak se právě bojím, protože sem četl, že nemají problém přelézt i z baráku do druhého baráku
No, podle toho, jak to popisuješ, bych to tipla na ty štěnice. Blechy to nebudou
@Semtex nedá se nic bohužel, budu muset zařídit deratizátora.
Ano, vypadá to na štěnice. Hlavně ty tečky, to je pro ně typické. Člověk nemusí vůbec najít živé nebo mrtvé jedince, my jsme nic nenašli, a přesto jsme je měli, a bylo náročné se jich zbavit. Určitě to chce deratizatora, hlavně nic neřešit svépomocí.
Ahoj, vsazim na stenice.
Mela jsem dite postipane, ne vzdy, ale mivala proste pupinky. Nejdriv jsem myslela, ze komar, pak nestovice. Ale mudr rekla, ze je to od hmyzu. Tak jsem dala vsude bile povleceni, polstare. V noci lezla s baterkou. Za dva dny jsem nasla stenici. Hned druhy den postrik a plynovani. To se po 10 dnech opakovalo. Veci jsem zapytlovala. Co neslo vyprat jsem vyhodila. Ale zadne cerne tecky jsem nenasla, ani typek z firmy. Ten mi tvrdil, ze to stenice nejsou, az kdyz jsem mu ukazala stenici, uznal, ze je mam.
Ty hlavně musis byt v tom pokoji a po postriku v tom spat, jinak hrozí, ze brouci se přesunou jinam. Oni jak na tebe v noci vylezou, jdou prws ten prasek a ten je zabije.
A nasla jsem dve stenice pred postrikem a po postriku jsem videla zabita miminka.