Štěnice z návštěvy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.9.13 20:46

štěnice z návštěvy?

Omlouvám se za anonymitu, ale pro mě je to nepříjemné.
Potřebuju rady od někoho, kdo má zkušenosti se štěnicema. Malá má především na dolních končetinách štípance, které podle dostupných fotek z netu vypadají jako od štěnice. Jsou jako od komára, ale jsou více nateklé a jsou vedle sebe - dá se říci v řadě.
Před pár dny spala po obědě u známých a druhý den jsem u ní nacházela pupínky. Jde mi o to, že za další den jsem našla další puchýřek, ale poblíž původních pupínků, proto se ptám, zda je možné, aby se štípance objevovaly třeba i dva dny od kousnutí. I přes to, jsem doma vše prohlédla, matrace, rošty a nic. Povlečení je vyměněné. Podle všeho další pupínky nepřibývají, ale úplně si jistá nejsem, protože jich má dost.
Ještě chci říci, že doma spí v overalu a štípance má jakoby v místě gumy u ponožek a tam spala bez. Myslím si, že je to prostě z návštěvy, ale pokud ne, co dělat, když jsem nikde nic nenašla.
Dále, syn spí ve stejné mistnosti vedle dcery a nic nikde nemá :nevim:
A také, čím nejlépe mazat? Mažu fenistylem.
Jinak chci říci, že jsme čistotní, ale i známí jsou, jen bydlí ve starém baráku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17609
20.9.13 21:00

Štěnice nejsou o čistotnosti, člověk si je nejčastěji přiveze z dovolené v kufru jako „suvenýr“. Kdysi jsem taky řešila svoje pupínky, tak jsem hodně načetla o různé havěti a štěnice jsou nejhorší. Byt je potřeba plošně deratizovat, protože ony ve dne zalézají do matrace nebo do konstrukce postele, vylézají jen večer.
Jinak u mě to nakonec byla alergie na meruňky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.13 21:05

Rozumím, ale co teď s tím. Přeci nemám důkaz, že je to u nás, tak je blbost volat firmu ne? Nemám počkat, pokud se to nebude opakovat? Spíš mi to sedí na tu návštěvu.

• Citovat
  • Upravit
3861
20.9.13 21:06

K nam prilezli od sousedu. byla jsem porad pokousana. prevratila jsem byt na ruby, ale nic jsme nenasli az jednou v noci jsem rychle rozsvitila a odkryla perinu a byla tam. nakonec pomohla deratizacni firma. ja teda nemela pupinky v rade, ale udelal se mi velky flek a strasne svedel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
20.9.13 21:07

Vyckej jestli se to jeste objevi. prvni lezou na deti, zeny a posledni az muze. pritel lezel vedle me v posteli a nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.13 21:12

Já právě četla, že můžou pokousat a pak být i týdny klid. Mám tedy cca měsíc počkat a pokud se to bude opakovat je to jasné a volat firmu?
Upřímně doufám, že je to z návštěvy, protože je to prý dost těžké dostat je z bytu :?

• Citovat
  • Upravit
2195
20.9.13 21:33

A nemůže to být od blech? My je měli v práci a kolegyni poštípaly v místě gumy od ponožek a v místě podprsenky-kde se měli za co chytit. Deratizační firma tam byla 2×, nosily to tam toulavé kočky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
20.9.13 21:33
@Anonymní píše:
Já právě četla, že můžou pokousat a pak být i týdny klid. Mám tedy cca měsíc počkat a pokud se to bude opakovat je to jasné a volat firmu?
Upřímně doufám, že je to z návštěvy, protože je to prý dost těžké dostat je z bytu :?

Je to tak, záleží jak jsou staré a jak moc se „nakrmily“ - vydrží 4-10 dní v klidu.
Vyrážka od štěnic straaaaašně svědí, bývá v řadě..
Jen pokud se s nima ještě nesetkala (jak předpokládám), tak pupínky poprvý vyskáčou až po několika dnech.. až když už je to několikáté setkání se štěnicemi, tak pak pupínky vyskočí za pár hodin…
Zkus vydržet. já mám teď děti poštípané od komárů hodně, některé pupínky jsou i vedle sebe

Příspěvek upraven 20.09.13 v 21:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1621
20.9.13 21:35
@Pe-G píše:
A nemůže to být od blech? My je měli v práci a kolegyni poštípaly v místě gumy od ponožek a v místě podprsenky-kde se měli za co chytit. Deratizační firma tam byla 2×, nosily to tam toulavé kočky

taky jsem to ted chtela napsat, ze to muze byt i od blech a pokud maji psa nebo kocku…Ale to hubeni je taky obtizne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.13 21:39

Blechy asi těžko, nemáme zvíře a bydlíme v paneláku.
Vím že píší, že jsou aktivní jen v noci, ale může se to stát i při denním spánku v zatemnělé místnosti?
Jinak myslíte, že má smysl koupit nějaký přípravek k hubení? Odborníci píši, že pokud jde o počátek může to pomoci. Preventivně bych chtěla „vystříkat“ byt a vše potřebné. Zatím nechci volat firmu, když si nejsem jistá, ale zase je případně nechci nechat rozmnožit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.13 21:42

Jinak jde o první poštípání. A co se komárů týče - syn nemá ani pupínek a to ho mají fakt „rádi“. A také jak píši, malá nosí overaly a nožičky má kryté, takže komár to být nemůže.

• Citovat
  • Upravit
16694
20.9.13 21:44

Jednou jsem měla podezření na štěnice a byla to sametka podzimní. Tcháni ji mají na zahradě a sežraná jsem od nich každoročně a to na tu zahradu v kritické období, kdy vím, že tam je, skoro nechodím. Letos jsem se zachránila tak, že před vstupem na zahradu jsem si sprejem proti komárům ošetřila nohy až ke kolenům. Zajímavé je, že mě žerou ve velkém, holka měla jeden pupínek a jinak nikdo nic :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
20.9.13 21:50

Komár štípne i přes látku, jsem toho živým důkazem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie