Vaříte řemeslníkům?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Jemys
20.9.13 17:08

Vaříte řemeslníkům?

Ahoj, holky. Zakládám tuhle diskuzi jako takový malý průzkum :lol: Pamatuji si z dětství, že když nám například dělali řemeslníci střechu, tak se nakoupilo pivo, hned jak přijeli se jim dělala káva, obložené chleby a podobně, v poledne se jim prostřelo k obědu, dalo se jim pivko a podobně. Řekla bych ale, že dnes už se to nedrží, že se řemeslníci nehostí, jako to dříve bývalo zvykem. Ovšem minulý týden jsem se bavila s jednou paní. Její manžel dělá koupelny. A hrozně pomlouvala nějakou ženskou, že u ní teď manžel dělal a že mu nedala ani oběd, že musel chodit do hospody, aby nechodil domů hladovej. Nám mají o víkendu přijet dát na spodní patro izolaci a zateplení. Tak mě zajímá, jestli jim mám navařit nebo ne :mrgreen: Manžel říká, že už se to dnes nedělá, že by je to jen zdržovalo od práce a že dostanou dobře zaplaceno. Jak to máte vy? Vaříte řemeslníkům?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
20.9.13 17:11

NE, nevařím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
20.9.13 17:11

Nevařila bych, pokud by to nebyl známý. Za pivo bych ho vyrazila, alkohol na pracoviště nepatří. Tuto skutečnost bych ale pořešila už ve smlouvě o dílo. Ale dostal by 30 minut pauzy na oběd.

Příspěvek upraven 22.04.15 v 22:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
20.9.13 17:12

Ne, řemeslníkům opravdu nevařím. Nabídnu studené/teplé pití, oplatek k teplému a finito.

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy

Ale já nevařím obecně :lol:

• Citovat
  • Upravit
21848

Ahoj, tak je fakt, že dneska se to fakt už moc nedělá, ale já to dělám. Máme řemeslníky i v rodině, takže u nás se to drží a vím, že dneska už to opravdu není zvykem. Pamatuju si, jak na mě podlahář i později topenáři hleděli, že jsem jim uvařila kafe a automaticky s nima počítala k obědu. Nikdo neodmítl, jen se všichni shodli, že takhle se to vidí málokde. Mně na tom ale teda nepřidje nic divnýho, udělala bych to tak vždycky… A uvařit kafe/nabídnou minerálku mi teda přijde úplnou samozřejmostí i tam, kde se teda nevaří :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
20.9.13 17:13

Ahoj. Já teda určitě řemeslníkům nevařím. Maximálně když je to někdo ne úplně cizí tak třeba pak odpoledne dáme kafe a nějakou buchtu. Ale spíš že si s ním sedneme a povídáme. Ale oběd nebo něco podobného určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101500
20.9.13 17:14

@Jemys Pokud někoho platím (plnou cenu), tak rozhodně nevařím, nabídla bych maximálně to kafe… něco jiného, pokud to dělají kamarádi zadarmo nebo za nějakou symbolickou cenu za práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
20.9.13 17:14

No, toť otázka. Moje máma se taky zařekla, že neuvaří - když jí předělávali kuchyň… No a oni vždycky zmizeli na oběd na dvě hoďky…
Je to o lidech. Pak zas měla malíře, a ten ani nechtěl kafe, vodu, nic a makal a makal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
20.9.13 17:15

V zásadě souhlasím s manželem, při cenách, které si dokáží někteří makáči říct, mají smůlu, taky myslím, že už se to běžně nedělá. Je fakt, že se asi trochu rozlišuje, jestli jde o najatou firmu nebo řemeslníky, kteří vystaví fakturu, a meloucháři, kteří to udělají ve volném čase mimo ten pracovní, bez papíru za slušnou cenu (třeba známí). Melouchářům bych asi uvařila oběd a dala pivo, žádné rozkroje hned od příchodu, to je přežitek minulosti, kdy byla nouze o dobrého řemeslníka, dnes mají být oni rádi za práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219

Ne nevařím, ale kávu jsem nabízela.
Pokud jde o cizí lidi tak nevařím, ale pokud je řemeslník někdo známý, rodiní přátelé, rodina a za práci nechtějí peníze, tak to vařím a dělám svačiny.

Příspěvek upraven 20.09.13 v 17:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy

Jo tak pití je prý také nepřekonatelný problém - řemeslníci mi to při dodělávkách na baráku hodně říkali, že jim lidi nenabídnou ani blbo uvodu.

• Citovat
  • Upravit
10895

Vařím…ale to je tím, že máme zedníka známýho a dělá to jako melouch. Mít to jako smlouvu o dílo od firmy, tak na ně kašlu! ;) Momentálně mě to čeká příští víkend. Poraďte co uvařit, už mi dochází inspirace ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798

Při rekonstrukci koupelny jsem řemeslníkům nevařila, protože jsem po dobu rekonstrukce v bytě nebydlela. Byl tam děsný b…del a kravál. Při stavbě domu jsem nevařila, protože jsem chodila do práce, starala se o dítě, musela vše doma zastat bez manžela, který byl celé dny na stavbě a po návratu domů očekával klid a servis. Při dodělávkách na domku kupuji pivo, vařím kávu, občas přinesu svačinku- nějaké chleby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930

Ne, od doby kdy berou řemeslníci dvě kila a výše za hodinu jim teda nevařím! :)

Ale vážně, když jsme rekonstruovali, byla jsem čerstvě po porodu, tak jsem byla ráda že moje mamka dovezla jídlo pro mě a muže, navíc pro známé jsem udělala třeba buchtu kafe, apod. jinak když dělali UKáčka, tak ty nechtěli ani kafčo, a že jídlo prej maj(ze slušnosti jsem se zeptala, když sem dělala více jídla…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný