Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nic nechystej
Manžel pracoval několik let ve stavební firmě, vozili si vlastní pití, svačiny, na obědy chodili do hospod. Samozřejmě kafe potěší, ale nikdo na tebe kvůli tomu blbě koukat nebude, tím spíš, když máš teď omezené možnosti ![]()
Já jsem jídlo chystala jen pro chlapy, kteří tu makali několik dní a udělali si na nás čas po večerech, aby se to stihlo
ale jinak ne. Nabídnu pití a když mám, tak nějaký zákusek, ale pro ně se s tím nedělám ![]()
Nabízím maximálně pití.
V případě že by větší práci dělali známí, tak bych oběd uvařila. Jinak ne.
Nabízím kafe, vodu… ale nebyl u mě nikdo déle než hodinu zatím
Nabízím oběd paní na úklid, která je u nás pravidelně, ale těžce zaplacené firmě na rekonstrukci fakt nehodlám dělat kuchařku. Ještě k tomu, jak si tu někdo stěžoval, že partnerovi řemeslníkovi někde nenabídnou ani pitomou vodu - partner nemá pusinku a neumí požádat o skleničku, aby si natočil z kohoutku?
Tak já nabídnutí kafe nebo čaje považovala za samozřejmost, u řemeslníků, co u nás něco dělali delší dobu, třeba alespoň půl dne (pokud by to nebyli vyloženě studení čumáci, na ty bych se asi vykašlala).
A kuchyňáři, který u nás byl několik dnů za sebou od rána až do večera a ještě dělal práci velmi pečlivě (a byl přes známé), jsem nabídla i ten oběd, vařila jsem si i pro sebe, ale nemyslím si, že je to nějaký standard.
Pracuji v podlahářské firmě a naši montážníci dostanou nějaké jídlo tak v jednom bytě z padesáti
. Není to žádná povinnost a rozhodně s tím řemeslníci nepočítají, ovšem pokud to nejsou nějací známí, kteří udělají práci za zlomek ceny.
Občas ano, po dobře vykonané práci si to zaslouží, dobrý, teplý oběd:)
Melouchářům jo, protože jinak si udělaj mnohem delší přestávku na oběd v hospodě. Takhle se toho stihne víc.
Teďka nám bude řemeslník dělat koupelnu, bude sám a bude u nás tak 3 týdny. Není to žádný známý a za práci si řekl docela velkou částku, tak přemýšlím, zda mu nabízet i jídlo.
Většinou řemeslníkům nabízím (a oni většinou odmítnou) ale kdyby náhodou řekl ano, tak za ty tři týdny by se nám pán pěkně prodražil.
Já jsem doma na rizikovém, takže většinou vařím, ale spíše až odpoledne a dáváme si teplé jídlo s přítelem k večeři. Navíc často je to jen polévka nebo něco bezmasého. Přítel je toho názoru mu nic nedat z finančních důvodů i mého pohodlí.
Je mi zase hloupé mu nic nenabídnout, když jsem věčně doma a budeme spolu 3 týdny každý den. Co myslíte?
@BlaZenkaB píše:
Teďka nám bude řemeslník dělat koupelnu, bude sám a bude u nás tak 3 týdny. Není to žádný známý a za práci si řekl docela velkou částku, tak přemýšlím, zda mu nabízet i jídlo.
Většinou řemeslníkům nabízím (a oni většinou odmítnou) ale kdyby náhodou řekl ano, tak za ty tři týdny by se nám pán pěkně prodražil.
Já jsem doma na rizikovém, takže většinou vařím, ale spíše až odpoledne a dáváme si teplé jídlo s přítelem k večeři. Navíc často je to jen polévka nebo něco bezmasého. Přítel je toho názoru mu nic nedat z finančních důvodů i mého pohodlí.
Je mi zase hloupé mu nic nenabídnout, když jsem věčně doma a budeme spolu 3 týdny každý den. Co myslíte?
Tak já mám teď taky řemeslníky ještě asi týden u nás. Taky jsem se tu holek ptala a řekli že max.kafe,vodu. Oni si svačinu nosí z domova.3 týdny někomu vařit, když už tak je drahý je nic moc…Já se ptala i kamarádek pro jistotu. Shodou okolností jim dělali taky koupelnu. Jedna nabídla max.kafe,vůbec se s ním neparala.On byl alespoň zvyklí že nic nedostane víc a nosil si jídlo, pití. Práce hezky odbejvala.Za tři týdny měl skutečně hotovo.Ta druhá se pěkně spálila. Snažila se zavděčit, tak vařila teplé obědy denně, dělala mu i svačiny a večeře
Byl už tak drzý, že si z domova nic k jídlu nebral a už si i říkal že má hlad
Jen podotknu, že to nebyl žádný kamarád, ale po tomto servisu s jídlem se tak i trošku choval. Chodil si tam jak do houslí, koupelna trvala přes měsíc, možná i déle. Takže já bych nic nedávala. Ještě doplním, že kamarádce tedy alespoň strhnul 2000 za stravu, ale jako byl to prej děs. Příště už by se na to vykašlala.
@BlaZenkaB Chápu, že ti to nebude ze začátku příjemné, ale nevařila bych.
Nam kdyz remeslnici delali koupelnu, tak sem taky nabidla jenom kafe/caj, oni si pak na obed chodili do restaurace, ale to sme byli ve meste, treba rodice na vesnici kdyz jim delali zamkovku tak delnikum nabidli obed, kolikrat udelali i svacinu, ale tady zas neni moznost aby si nekam dosli… kazdopadne to neni tvoje povinnost nekomu vyvarovat a vetsinou uz sou zvykli, ze lidi nic nenabizej ![]()