Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Posledni rok jsem tu mela nejake remeslniky.Ale vylozene obed jsem jim nevarila.Ale kavu a nealko piti dostavali bohate a vzdy jsem jim k tomu neco napekla. Babovku, pernik atd…
Vařim.. ale většinou když jsou to známí nebo prostě řemeslníci co to dělají jako melouch ( bez papíru )… firmě nééé.
Když jsme před 2 lety betonovali podlahy v baráku tak jsem vařila hov. guláš a knedlík, vylezli 3 namakaný hovádka z dodávky, ten jeden rozbaloval pytel s cementem jako ty rozklepáváš vajíčko… a můžu říct že každej spapal 1 velký kynutý knedlík a 2 talíře guláše, ještě že byli jenom 3 ![]()
Bydlim na vesnici, varim. Ale kdyby bylo na me, dostanou max kafe, protoze zaplaceno maji a tim to pro me hasne.
@Jemys jo varim, kafe
driv se to tak delavalo protoze pry byla o remeslniky nouze. Myslim si, ze kazdy remeslnik si rekne za praci slusne penize, tak at si jidlo koupi. Ja kdyz chodila do prace tak mi taky nikdo jidlo nedal
Pokud bych si objednavala firmu, tak bych nabidla něco k pití a něco malého k zakousnutí - babovku, buchtu, pokud by mi dělal něco v bytě melouchar, tak udělám guláš a knedlík a nabídnu mu oběd ![]()
Vařila jsem pouze těm, co nám dělali za nižší peníze ze známosti.
S těmi, co jsem měla smlouvu o dílo, jsem nabízela pouze pití, kafe, popř. buchtu, když jsem právě pekla. Ale oni ani nic nevyžadovali, kafe i pítí si vozili svoje, tak snad jen horkou vodu na zalití.
Když u nás byla firma na okna, tak jsem vařila. Přišlo mi to blby je nechat o hladu. Jsem z vesnice a žádny pohostinství u nás není.
Já bych asi nabídla jen to kafe. Ale přítel dělá taky takhle koupelny, okna a byty a domy celkově. No a většinou na vesnicích najíst dostnou, že kolikrát nechce oběd, když přijede domů…
Jak komu
Máme zedníka, který maká jak šroub celý den od 6 do 7 a za pár korun, tak ten u nás má svačiny i oběd, pivo k dispozici…pokud nám něco dělala firma, tak si mohli brát pití, které tu bylo k dispozici pro zedníka, ale většinou si nevzali. Jídlo jsem jim neřešila ![]()
Vyslovene pro ne nevarim. Ale vetsinou mam navareno neco pro nas, tak jim nabidnu. Nekdo si da, nekdo ne. Nabizim teple i studene napoje a vetsinou hodim neco sladkeho / slaneho k tomu (ne vzdy moje vyroba, ale i kupovane). A ze dostanou zaplaceno? Ja vim, ale ac jsem mlada (teda myslim, i kdyz muj mi rika, ze jsem stara breca
), tak v tomhle mam asi starou skolu.
Krátce před porodem mi tu dělal příbuzný se svou firmou dlažbu a vůbec jsem nevěděla co koupit nebo uvařit tak jsem vzala pár klobás, kdyby to vypadalo, že čekají oběd
Ale před polednem vybalili oběd co si dovezli jen na to chtěli dřevo, že si rozdělají venku v letní kuchyni oheň, tak jsem jim to tam nachystala a další dny už neřešila vůbec, evidentně nebyli na nějaké vyvařování zvyklí.. Jinak kávu, vodu a kofolu jsem jim dělala/nosila podle libosti. K tomu jsme dala na stůl sušenky ale nechtěli ![]()
Pokud platím firmě tak nabídnu kafe, pití, nějaký zákusek..
většinou nám ale dělali známí a těm jsem dávala i oběd, už tak nám dělali rekonstrukci jádra prakticky za hubičku.
Ahoj, mám muže „řemesníka“,někde mu vaří jinde ne. Peníze za svou práci si účtuje u „známých“i u „klientů“ stále stejné. Nerozlišuje. Když „spěchá s prací“ odmítá jídlo(zdržuje od práce),když může ject volnějc a je mu jídlo nabídnuto tak si dá. Pokud jede někam kde ví, že jídlo nebude(a on neremcá, bere to tak jak to je),tak si dělá svačiny. Někdy si bere i pití.
No to, že jim nabídnu kafe a pití beru jako samozřejmost. Jen právě řeším ten oběd. Je to najatá firma, nemají to jako melouch, ale normální práci, zaplaceno dostanou. ![]()
@Jemys to bych neřešila. U Firmy by to měli mít sami pořešený.
Jiný to je právě u „samostatného řemesníka“.