Vaříte řemeslníkům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5635
20.9.13 17:17

Posledni rok jsem tu mela nejake remeslniky.Ale vylozene obed jsem jim nevarila.Ale kavu a nealko piti dostavali bohate a vzdy jsem jim k tomu neco napekla. Babovku, pernik atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
20.9.13 17:18

Vařim.. ale většinou když jsou to známí nebo prostě řemeslníci co to dělají jako melouch ( bez papíru )… firmě nééé.
Když jsme před 2 lety betonovali podlahy v baráku tak jsem vařila hov. guláš a knedlík, vylezli 3 namakaný hovádka z dodávky, ten jeden rozbaloval pytel s cementem jako ty rozklepáváš vajíčko… a můžu říct že každej spapal 1 velký kynutý knedlík a 2 talíře guláše, ještě že byli jenom 3 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
20.9.13 17:18

Bydlim na vesnici, varim. Ale kdyby bylo na me, dostanou max kafe, protoze zaplaceno maji a tim to pro me hasne.

• Citovat
  • Upravit
2363
20.9.13 17:22

@Jemys jo varim, kafe :mrgreen: driv se to tak delavalo protoze pry byla o remeslniky nouze. Myslim si, ze kazdy remeslnik si rekne za praci slusne penize, tak at si jidlo koupi. Ja kdyz chodila do prace tak mi taky nikdo jidlo nedal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
20.9.13 17:27

Pokud bych si objednavala firmu, tak bych nabidla něco k pití a něco malého k zakousnutí - babovku, buchtu, pokud by mi dělal něco v bytě melouchar, tak udělám guláš a knedlík a nabídnu mu oběd ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
20.9.13 17:31

Vařila jsem pouze těm, co nám dělali za nižší peníze ze známosti.
S těmi, co jsem měla smlouvu o dílo, jsem nabízela pouze pití, kafe, popř. buchtu, když jsem právě pekla. Ale oni ani nic nevyžadovali, kafe i pítí si vozili svoje, tak snad jen horkou vodu na zalití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3602

Když u nás byla firma na okna, tak jsem vařila. Přišlo mi to blby je nechat o hladu. Jsem z vesnice a žádny pohostinství u nás není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039

Já bych asi nabídla jen to kafe. Ale přítel dělá taky takhle koupelny, okna a byty a domy celkově. No a většinou na vesnicích najíst dostnou, že kolikrát nechce oběd, když přijede domů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10369
20.9.13 17:33

Jak komu :mrgreen: Máme zedníka, který maká jak šroub celý den od 6 do 7 a za pár korun, tak ten u nás má svačiny i oběd, pivo k dispozici…pokud nám něco dělala firma, tak si mohli brát pití, které tu bylo k dispozici pro zedníka, ale většinou si nevzali. Jídlo jsem jim neřešila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
20.9.13 17:37

Vyslovene pro ne nevarim. Ale vetsinou mam navareno neco pro nas, tak jim nabidnu. Nekdo si da, nekdo ne. Nabizim teple i studene napoje a vetsinou hodim neco sladkeho / slaneho k tomu (ne vzdy moje vyroba, ale i kupovane). A ze dostanou zaplaceno? Ja vim, ale ac jsem mlada (teda myslim, i kdyz muj mi rika, ze jsem stara breca :cert: ), tak v tomhle mam asi starou skolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
20.9.13 17:37

Krátce před porodem mi tu dělal příbuzný se svou firmou dlažbu a vůbec jsem nevěděla co koupit nebo uvařit tak jsem vzala pár klobás, kdyby to vypadalo, že čekají oběd :lol: :mrgreen: Ale před polednem vybalili oběd co si dovezli jen na to chtěli dřevo, že si rozdělají venku v letní kuchyni oheň, tak jsem jim to tam nachystala a další dny už neřešila vůbec, evidentně nebyli na nějaké vyvařování zvyklí.. Jinak kávu, vodu a kofolu jsem jim dělala/nosila podle libosti. K tomu jsme dala na stůl sušenky ale nechtěli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
20.9.13 17:38

Pokud platím firmě tak nabídnu kafe, pití, nějaký zákusek..
většinou nám ale dělali známí a těm jsem dávala i oběd, už tak nám dělali rekonstrukci jádra prakticky za hubičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
20.9.13 17:39

Ahoj, mám muže „řemesníka“,někde mu vaří jinde ne. Peníze za svou práci si účtuje u „známých“i u „klientů“ stále stejné. Nerozlišuje. Když „spěchá s prací“ odmítá jídlo(zdržuje od práce),když může ject volnějc a je mu jídlo nabídnuto tak si dá. Pokud jede někam kde ví, že jídlo nebude(a on neremcá, bere to tak jak to je),tak si dělá svačiny. Někdy si bere i pití.

• Citovat
  • Upravit
Jemys
20.9.13 17:39

No to, že jim nabídnu kafe a pití beru jako samozřejmost. Jen právě řeším ten oběd. Je to najatá firma, nemají to jako melouch, ale normální práci, zaplaceno dostanou. :think:

• Citovat
  • Upravit
medvidek
20.9.13 17:42

@Jemys to bych neřešila. U Firmy by to měli mít sami pořešený.
Jiný to je právě u „samostatného řemesníka“.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný