Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, prosim mate nekdo zkusenosti se zavedenim stenu do ledviny, a nasladne bolesti?
Dnes rano mi zakrok udelali, a ja doma trpim mnohem vic, nez bez nej ![]()
Za mě to není vporadku. Občas se u nás někdo po takovém zákroku objeví a rozhodně si nestěžuji že by trpěli…
@Vladusxx myslis, ze mi to udelali spatne? Ja mam normalne pocit, jako bych dole byla otekla.
@Jane371988 ten stent může být nějak posunutý.
Někomu pomohou léky na bolest, někomu ne. Jen jen jen předaná zkušenost.
Mela jsem stent několikrát. Nejhorší to bylo v tehotenstvi - od 5.mesice až do konce šestinedělí. To byly permanentní bolesti, antibiotika. Byla jsem vyřazena z běžného života. Nedokázala jsem ani myslet - hrát prší bylo vrchol mých mentálních schopnosti.Ale důvodem byl ledvinové kameny, které se odstraňovaly pravé až po šestinedělí.
Pak sjem měla stent jednou čerstvě po porodu sekci - o tom jsem sice věděla, ale jen při větší námaze a když jsem málo pila.. A jednou nejak mezi dětmi. A ten byl v úplné pohodě.
Takze proste záleží… Samozrejme za ověření, ze je vše ok, nic nedáš. Ale možná to lepsi nebude. Urcite komunikuj s lékaři - at kontroluji případnou infekci a ať ti uleví od bolesti. Ja brala algifen (dokonce kdyz bylo nejhůř tak i v těhotenství).
Proste stent neni lék - je to snížení rizika, ze se ti poškodí ledvina.
@TaLucie ahoj, dekuju. Ja jsem dnes druhy.den, mam 15.mesicni miminko, a nejsem schopna niceho ![]()
@Jane371988 píše: Více
No jako to může být. Urcite to bylo v informovaném souhlasu: třetina lidi to snese bez potíží, třetina s mírnými obtíži a třetina má problémy….
Na jak dlouho to mas? Hodně hodně pij, vem si něco na bolest (asi algifen) a nud v teple a klidu. 15mesicni dite je mazec. Nemůže si vzít tatínek OČR?
@TaLucie ja mam prave taky ledvinove kameny. Kdyz ti potom ten stent vytahli, vyndali ti i ty kameny? Bolelo to hodne.?
Stenty mám opakovaně 8 let. Pokud máš velké bolesti, které se postupně neuklidňují, není to v pořádku.
@alisekR mam to dnes teprve druhy den. Tak vubec nevim, co je v poradku, a co uz ne.
@Jane371988 píše: Více
No já ho mám z jiného důvodu. X krát vyndaný a vráceny. Ale většinou je to ok. Jako cítím ho, ale není to bolest. Počkej pár dnů a pokud nebude bolest ustupovat, tak zpět na urologii nebo kam chodíš.