Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Byla jsem na prevenci a byl mi udělán stěr z čípku kvůli rakovině. To se dělá preventivně každému, ale zajímalo by mě, pokud mám i nějaký jiný problém (asi kvasinku), jestli se jim to také ukáže nebo ne. ![]()
Nepozná, teda pokud to byl opravdu jen stěr - cytologie. To se z té štětičky natře na sklíčko, zafixuje a posílá na rozbor buněk- vše živé vlastně na tom sklíčku umře..
Pokud by jsi chtěla poznat třeba kvasinky… musel by se stěr poslat na mikrobiologii = musel by se poslat další vzorek - jiné podmínky pro uchování a další zpracování.
Alespoň takto to chodí u nás ve špitále. ![]()
Ano ukáže.
Než jsem byla na mrazení čípku tak jsem brala pořád na výtoky a kvasinky nějaké bobule.Vždy mi volala sestra po stěru,že tam něco je.
Všimni si,že dává stěr DR na víc sklíček.
Pokud na to trpíš tak se poraď ohledně toho zmražení čípku je to bezbolestné asi 15min v narkóze od té doby žádný výtok ani kvasinky nemám.
Ajo, takhle to je. Já jsem právě byla u dr s problémem, dala mi krém a objednala na prevenci. Během pár dnů se to vrátilo a přesto jsem tam šla, ale stěr mi neudělala, že pokud mám jinej problém, že se stěry čípku nedělají, protože to může zkreslit výsledky ze stěru. Zase jsem si musela koupit krém, ale opět se to během pár dní vrátilo. Tak asi napotřetí mi udělala prevenci i přes můj problém (předpokládám, že výsledky budou zkreslený). Až po 2 měsících přetrvávajícího problému se odhodlala poslat vzorek na kultivaci. Myslím, že to měla udělat dřív.
Prostě mám smůlu na doktory. ![]()
Taky jsem si všimla, že tam měla víc sklíček. Navíc mi sestra v ordinaci řekla, že třeba na spodním prádle ta kvasinka vydrží dlouho i po vyprání, že se to má žehlit. Ale já ani nevím, jestli je to kvasinka, mám si zavolat za týden na výsledky. Jinak mi dr. řekla, že mi udělá autovakcínu, protože se mi to vrací…poslední 2 měsíce. ![]()
To mně mrzí. Já brala pořád něco od 16 cca do 20 let. Pak jsem zmněnila DR a ona mně poslala na to mražení a mám pokoj je mi 33. Jen trochu čípek zlobil při porodu špatně se otvíral vše dopadlo dobře a porodila jsem přirozeně. Zkus je podívat po jiné DR ono je,ale problém někoho najít co?
Blanka S píše:
To mně mrzí. Já brala pořád něco od 16 cca do 20 let. Pak jsem zmněnila DR a ona mně poslala na to mražení a mám pokoj je mi 33. Jen trochu čípek zlobil při porodu špatně se otvíral vše dopadlo dobře a porodila jsem přirozeně. Zkus je podívat po jiné DR ono je,ale problém někoho najít co?
Uvidím jak se to vyřeší. Pokud mi nepomůže autovakcína, tak snad mi doporučí to zmražení. Já ji právě měnila asi před rokem, tak abych neměla problém se zdravotní pojišťovnou. No jo, je těžký najít dobrýho doktora v dnešní době. ![]()
Ahojte holky,
zítra mě čeká kontrolní stěr z čípku. Jelikož jsem měla před nějakou dobou špatný výsledek, chodím teď docela často. Problém je, že tohle vyšetření nesnáším (kdo by ho miloval, že), nějak mi pokaždé víc vadí ta bolest, když dr. ryje do čípku skalpelem. Normálně bolest snáším dobře (zubař, porod…), ale tohle je taková specifická bolest, že je mi někdy i na omdlení. Tak mě napadlo vzít si před vyšetřením třeba dva Brufeny. Myslíte, že by to mohlo pomoct? Zkoušela jste to některá? Já vím, že je to jen chvilička a člověk to nakonec nějak přežije, ale…
@stonožka12 píše:
Ahojte holky,
zítra mě čeká kontrolní stěr z čípku. Jelikož jsem měla před nějakou dobou špatný výsledek, chodím teď docela často. Problém je, že tohle vyšetření nesnáším (kdo by ho miloval, že), nějak mi pokaždé víc vadí ta bolest, když dr. ryje do čípku skalpelem. Normálně bolest snáším dobře (zubař, porod…), ale tohle je taková specifická bolest, že je mi někdy i na omdlení. Tak mě napadlo vzít si před vyšetřením třeba dva Brufeny. Myslíte, že by to mohlo pomoct? Zkoušela jste to některá? Já vím, že je to jen chvilička a člověk to nakonec nějak přežije, ale…
To je teda divný…to by Tě nemělo bolet
Jako ano je to nepříjemné, ale rozhodně bezbolestné ![]()
Ono je to asi tím, že jsem měla právě ten pozitivní nález, tak se dr. snaží vzít „pořádný vzorek“ a to teda bolí dost. Vím, že u někoho používá jen potření kyselinou octovou místo skalpelu, tak to pak nebolí vůbec.
Vážně to dělá skalpelem? Můj gynekolog používá takový kartáček, aby vzal „pořádný vzorek“, to je potom trochu bolestivé, a pak i špiním, ale zase tak hrozné to není. ![]()
Jo, tak dneska na mě vzal taky ten kartáček a bylo to o hodně komfortnější ![]()