Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, prosím o radu. Koupila jsem už druhý sterilizátor na kojenecké lahvičky (první byl elektrický Beurer a druhý do mikrovlnky Tommee Tippee) a oba po zahřátí vydávají zápach jakoby pálícího se plastu. První jsem kvůli tomu vrátila. Je to normální, že to má být takhle cítit? Například parní hrnec na vaření je taky z plastu a nesmrdí. Mám z toho materiálu špatný pocit, přestože na krabici všude deklarují, jak je nezávadný…
Máte zkušenost s Tommee Tippee Kojenecká láhev C2N 340ml s obrázky ?
Přidejte zkušenost s Tommee Tippee Koj...@La4 my mame tomme tippe do mikrovlnky a nic nam nesmrdi a jelikoz jsme plne ne UM tak pouzivame urcite tak 6× za den minimalne a davam to tam na 8 min nemas treba u toho pustenej i gril v te mikrovlnce?
@La4 tak já mám tomme tippee a smrdel mi jedinkrát když jsem do něj zapomněla dat vodu
@La4 prosimte nevim - meli jsme smrdici rychlovarku a casem prestala smrdet ALE kdyz mas parni hrnec, tak pouzivej na sterilizaci ten, je to TOTEZ
@La4 Ja teda davala po sterilizator do MW normalne kousek papirove uterky, aby se ten plast nedotykal toho skleneneho talire.
Davas tam dost vody?
@Black Cat můžu se zeptat, proč tam dáváte ten papír? Plast ani talíř neobsahují vodu, takže se nezahřívají. Zahřeje se jen voda a tím se teplo přenáší na ostatní věci.
@krakatice Protoze to psali primo v navodu… Plast se sice sam nezahriva, ale zahriva se tou varici vodou a to se prenasi dal… zahriva se tim padem i ten skleneny talir. Opet ne z mikrovln, ale prenesene od te varici vody…
@Black Cat Vodu dávám podle návodu. Ale nemyslím si, že je to mikrovlnkou, protože ten elektrický Beurer byl cítit úplně stejně. Spíš se mi zdá, že je to typem materiálu…
No a čemu vadí, že se to zahřívá? Že by se plast začal tavit? Nezlobte se na mě, ale to je přece nesmysl. Nikdy nebude mít vyšší teplotu než voda v něm. Pokud je plast určen ke sterilizaci, tak to prostě musí přežít.
@La4 Mě některé plasty taky smrdí, ale mám pocit, že je to normální, třeba přítel necítí nikdy nic (skoro
). Cítí to i někdo další? Pokud to cítím sama, tak to neřeším, ale třeba takové to černé nepřilnavé nádobí jsem kvůli tomu přestala používat.
@krakatice Sorry, chtela jsem jen pomoct… psali to v navodu, aby se ty dve vrstvy od sebe oddelily. Tak at to reklamuje u vyrobce, ze to smrdi nebo ho vyhodi z okna.
V podstate je mi to fuk.
@krakatice Nejsem jediná, kdo to cítí
Předtím jsme ještě měli Chicco (u kterého se pro změnu rozbilo víko
) a u toho jsem se žádného zápachu nevšimla. Nejspíš je to asi jen „vůně“ zahřátého plastu a u něčeho je to prostě cítit víc. Jen to ale stejně vrtá hlavou - je to přeci jen sterilizátor a člověk se bojí, aby to nevylučovalo něco škodlivého…