Stévie a pečení pro diabetiky

545
5.5.13 20:31

STÉVIE a pečení pro diabetiky

Holky prosím, nemáte některá zkušenost se stévií v buchtách a bábovkách?
Taťka má čerstvě cukrovku a já bych mu chtěla upéct aspoň buchtu, ale nevím, jak je to s poměrem cukr:stévie. Nebo jak je to, když je v receptu „vyšlehat žloutky s cukrem“, když tam není cukr.
Budu ráda za každý tip a zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
522
5.5.13 20:44

Asi podle toho jaký druh stévie to je, na obale by mělo být napsáno jak sladí, jestli chceš použít přímo čerstvé listy tak to nevím. Jednou jsem dělala dia dortík, měla jsem koupený sacharin na pečení a tam je stejná sladivost jako cukru. Ale pozor na to, kdybys použila běžné umělé sladidlo, tak to sladivost pečením může ztratit, takže je opravdu lepší sladidlo přímo na pečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
5.5.13 20:49

No, mám koupenou stévii v tabletkách (podobná krabička jako je u DIA sladidel), ale četla jsem, že se dá koupit i prášková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
5.5.13 21:38

Já jsem viděla i tu práškovou. Na krabici psali, že to 250g balení je jako 1 kg cukru.Ale jestli tam bylo dávkování nevím. Já sladím tou tabletkovou Stévií a jedna tableta mi příjde, že jsou dvě lžičky cukru.Je to hrozně sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9126
5.5.13 21:48

Já mám doma stévii sušenou, koupila jsem na netu několik balíčků za pár korun, používala jsem jí, když jsem měla těhotenskou cukrovku a ta je sladká hodně. Třeba do čaje jsem si dávala jeden sušený lísteček o rozměrech asi 1 cm a 0,5 cm. No to množství, které mám doma by mi stačilo snad do smrti, je to vážně hodně sladké. Do pečení jsem to ještě nezkoušela, ale tam kde je nějaká tekutá ingredience (voda, mléko, olej nebo i ta vajíčka), tak bych tam (aspoň tu formu sušené co mám já) tu stévii nechala vylouhovat a pak to použila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
24.11.22 15:57
@Lenule213 píše:
Já jsem viděla i tu práškovou. Na krabici psali, že to 250g balení je jako 1 kg cukru.Ale jestli tam bylo dávkování nevím. Já sladím tou tabletkovou Stévií a jedna tableta mi příjde, že jsou dvě lžičky cukru.Je to hrozně sladké.

Poměr je tedy 250:1000, dáme tedy 1/4 dávky, kolik bychom daly cukru. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí