Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, dá se mléko jako surovina na vaření, pečení.. nahradit něčím jiným? Díky ![]()
Ahoj, já si třeba do palačinek udělala mléko rýžové
Pak ještě používám kešu mléko, nebo mandlové.
Z kešu je moc dobré kakao
S pečením zkušenost nemám ohledně náhražky mléka, ale něco vyzkouším.
No, ale já potřebuju poradit, jestli se dá mléko nahradit jako vůbec. Potřebuju péct a nemám ho doma. Nemám na mysli kvůli alergii. Třeba vejce vím, že nahradit jdou, ale mléko nikde nemůžu najít.
Cim nahradis vejce?
nebo bych dala vic vody a cokoliv mlecneho - jogurt, tvaroh, kys. smetanu, neslany mazaci zerve, ![]()
Já peču jen z vody a fakt to není poznat. Včera jsem tak dělala dokonce i palačinky a zmizely všechny.
Záleží na druhu jídla, buď vynecháš úplně, případně přidáš trochu másla nebo tuku obecně, aby to nebylo suché. Pokud jde ale o nějakou „bílou“ omáčku, tak to radši asi najít jiný recept ![]()
A vejce na pečení jde nahradit lžičkou prášku do pečiva. Nebo 1 pytlík želatiny nahradí 2-3 vejce. Ale slyšela jsem, že je toho i víc.
Mléko se dá nahradit kefírem, smetanou, řidčím jogurtem nebo vodou.
Maminky děkuju. Syn (10 let) chce totiž dělat lívance a pořád mi tady tvrdí, že když nemáme mlíko, že se tam dá dát voda a já mu vyvracím..špatně..že ne.Tak uvidíme, co z toho bude. Díky moc.
@klafina123 My děláme z vody i vánočku, to je taky kynuté a bez problémů.
Do palačinek/lívanců bych dala kefír, acidko, naředěný jogurt.
@vokishka Holky díky. Tak kvůli tomu, že venku leje a nikomu se nechce ven do krámu, jsem se dozvěděla nové zajímavé informace ![]()