Stewardka Student Agency
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Stewardka Student Agency
Dobrý den,
prosím zajímala by mě práce stewardky u Student Agency.
Předevsim prijimaci rizeni, četla jsem, že se skládá z několika částí.
Osobní pohovor a první zkušební jízdu mám za sebou, ale nevím co mě ještě čeká a jestli, když už jsem se dostala sem, je jasné či mě vemou či ne.
Co mě ještě čeká apod.
A jaké máte zkušenosti konkrétně vy? Pročítala jsem si diskuze, tak mám nějakou představu co od toho očekávat, zajímal by mě taky váš názor.
Velice by mi to pomohlo, děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@lenik159 Třeba tě čeká, že nebudeš dostávat výplatu
nebo si něco začneš s řidičem..běžná praxe. A když si spočítáš kolik času strávíš na cestách, tak ti vyjdou úžasný peníze. Třeba 40kč na hodinu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@lenik159 Třeba tě čeká, že nebudeš dostávat výplatunebo si něco začneš s řidičem..běžná praxe. A když si spočítáš kolik času strávíš na cestách, tak ti vyjdou úžasný peníze. Třeba 40kč na hodinu
Nevim jak na busu, ale na vlaku tomu magorivi utikaji, protoze neplati.Ale stavardi si za to berou plne tasky zivin co nerozdaji cestujicim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem o tuto pozici hrozne moc stala a pokousela jsem se tam dostat uz par let. Poslala jsem nespocetkrat CV a letos me konecne pozvali na pohovor. Prosla jsem a mela nasledovat zkusebni jizda. Jenze co mi vadilo, tak se nevyjadrili ke mzde. Proto jsem zavolala a zeptala se narovinu kolik muzu cekat. Vypadlo z nich, ze kolem 10tisic stewardky maji. Takze jsem misto odmitla. Pro nekoho na brigadu mozna, ale jako HPP je to smesny.
- Citovat
- Upravit
Nevím teda, ale kamarádka dělala stewardku a peníze měla slušný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stewardka u SA
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat ja prbíha zkušební jízda, zatim jsem byla jen na pohovoru a bylo mi rkeceno, ze probehne zkusebni jizda… projdu apson nejakym skolenim nebo jako to probiha?
dekuju za odpovedi:-)
- Citovat
- Upravit
Vlastní zkušenost
Ahoj ve spolek, v SA jsem jako stew pracovala několik let na HPP a vydělávala jsem třeba i 25 čistýho, jenže za 250 hodin měsíčně takže jsou to těžce vydělaný peníze.. A navíc je fakt, že jsem právě kvůli penězům odcházela, na konci za stejný hodiny polovina peněz
Mají také hrozně neprůhledný systém odměňování, prostě ti zaplatí jen tolik, kolik zrovna chtějí a na co firma zrovna má. Ekonomicky nevedou tuto společnost zrovna ukázkově
Jinak, je to občas zábava, dost často opruz… Když jste v práci sedmý den za sebou 15 hodin, nebo vám volají ve dvě ráno, že máte jet o hodinu dřív. Umejvání zapocenejch oken po každý jízdě taky není zrovna super, ale oproti tomu nikdo nad váma nestojí (nadřízený je na tel. a jednou za čas jdete na kobereček kvůli tomu, že vás pravidelně sledují tajní zákazníci a vy jste zrovna měli špatnej typ bot, nebo jste se málo smáli na lidi a odpadky vybírali ne jednou za 20 minut, ale po 23 minutách).
Některý řidiči dokáží taky pěkně znepříjemnit den, buď jsou ok, jde s nima vyjít, nebo vás ignorují, v horším případě si z vás dělají služku, umej tohle, tamto, o půlnoci tě nechtěj pustit, dokud nebude bus čistej od shora dolů, dones, odnes, jeden mě dokonce na dvou a půl hodinovou přestávku v Brně zamknul v autobusu (když víte jak, tak si ho otevřete). Některý si myslej, že vás maj pro zábavu (sex) a dají vám pak pěkně sežrat, když odmítnete a samozřejmě funguje bonzování, ale to asi v každý firmě… Kdo nebonzuje, nemá peníze a kamarády v nadřízených a kdo ano, má se dobře.
Taky vás řidiči ne vždy berou v potaz, párkrát se proletíte autobusem s táckem plným kafe, budete mít modřiny na nohách kvůli opěrátkům sedaček, v horším případě můžete skončit na předním skle. Stává se do celkem často, firma ale úrazy kompenzuje. Jedna stew si dokonce (vím z vyprávění) nechala proplatit nové nehty, které si zlámala při pádu.
Autobusy jsou na nějakých linkách ok, na jiných máte pocit, že nedojedete. Každou chvíli vysvětlujete lidem, proč už 2 hodiny čekáte na zasněžený dálnici na náhradní bus, nebo proč na ně z klimatizace teče voda.
Pokud do toho jdete, čekejte spíš to špatné, třeba budete mile překvapeny. Každopádně si pořiďte horu antibakteriálních vodiček, vlhčených ubrousků (dřív byly v busu k dispozici, dneska sledují, kolik si jich řidič nafasoval a jestli má na další nárok) a spoustu vitamínů, lidi na vás permanentně kýchají a jste věčně nemocné (docela mě mrazilo, když cestující jezdili s rouškami na tvářích kvůli ptačí chřipce).
No nic, držím palce, ať se každému splní jeho očekávání. Snad jsem aspoň trochu přispěla. Dle mého názoru, věčně se tahle práce a zvášť u SA dělat nedá.
- Citovat
- Upravit
@gorina píše:
Nevim jak na busu, ale na vlaku tomu magorivi utikaji, protoze neplati.Ale stavardi si za to berou plne tasky zivin co nerozdaji cestujicim
Proc magorovi a co mas na mysli tema zivinama? Tam to suchy maso nebo haribo gumy??
- Citovat
- Upravit
@AngelLilly píše:
Nevím teda, ale kamarádka dělala stewardku a peníze měla slušný
Slusny je co? ![]()
- Citovat
- Upravit
Kamarád tam jezdil jako řidič a taky povídal, že to tam je hrozný. Ted jezdí u zájezdovky a má se o dost líp. Jo a s každou druhou stévardkou taky něco měl ![]()
- Citovat
- Upravit
Ono hlavne kdyz se jezdi zahranici tak velka cast ridicu pasuje cigarety, drogy atd. Kamaradka odchazela prave kvuli tomu, protoze s tim nechtela mit nic spolecneho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AngelLilly píše:
Ono hlavne kdyz se jezdi zahranici tak velka cast ridicu pasuje cigarety, drogy atd. Kamaradka odchazela prave kvuli tomu, protoze s tim nechtela mit nic spolecneho.
Nic takového nedělá, ono záleží také u jaké je kdo společnosti.
- Citovat
- Upravit
@daniela112 píše:
Nic takového nedělá, ono záleží také u jaké je kdo společnosti.
Mluvim o ridicich student agency
je to uz par let zpet, ale hodne ridicu to delalo. A asi stale delahi podle te posledni udalosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No on jezdil jen vnitro a nic takového tam nezažil je pravda, že tam byl chvílí tak nevím. Odešel kvůli penězům a hlavně kvůli jednání a to si nikdy nic nenechal líbít. Ted co jezdí tak prý hodně velká pohoda, s dispečerema a s vedoucím je za dobře a peníze má hodně slušný, tak nemůže říct ani popel.
- Citovat
- Upravit