Dopis zaměstnavateli

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
43
1.2.13 11:21

dopis zaměstnavateli

Ahoj může mi někdo poradit..? Zaměstnavatel mě vyhodil v těhotenství z práce úmyslně..byla jsem na pracáku a samozřejme mi řekli že to nemůže a poradili ať mu nápisů nesouhlasny dopis a když to nepomůže tak dat k soudu…může mi někdo poradit tak ňák jak ten dopis má vypadat..? Dekuju všem moc :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
1.2.13 11:41

A jak tě vyhodil? Dal ti podepsat ukončení pracovního poměru dohodou? Nebo co?

Myslím, že všechny náležitosti takového dopisu by ti měli říct na tom pracáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
1.2.13 11:49

No dal a já mu to nepodepsala…byla jsem na pracáku s dopisem (vypovedi) ale on ani neposlal žádnou výpověď jen zápočtovy list. Tam mi moc neporadili, jen že mu mám poslat doporučený dopis že nesouhlasím s vypovedi a chci i nadále zaměstnávat ale nevím jak tomu dat nějaký formát a kdyby to nepomohlo, tak k soudu zalobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.2.13 11:53
@misk-a píše:
No dal a já mu to nepodepsala…byla jsem na pracáku s dopisem (vypovedi) ale on ani neposlal žádnou výpověď jen zápočtovy list. Tam mi moc neporadili, jen že mu mám poslat doporučený dopis že nesouhlasím s vypovedi a chci i nadále zaměstnávat ale nevím jak tomu dat nějaký formát a kdyby to nepomohlo, tak k soudu zalobu

Jasně, k tomu se nějak doberem. Součástí toho dopisu by asi mělo být i lékařské potvrzení, od kdy jsi těhotná.

A jaký byl oficiální důvod té výpovědi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
1.2.13 11:58

@misk-a Napsala bych něco ve smyslu „Nesouhlasím s rozvázáním pracovního poměru ke dni… z důvodu…“ To podle mě úplně stačí, maximálně jim tam můžeš připsat, že pokud ti nevyhoví, dáš je k soudu. Jenom si to pohlídej, platilo, že žaloba se musí podat do dvou měsíců od skončení pracovního poměru (jestli se to teda nezměnilo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
1.2.13 11:58

Myslim, ze by melo stacit poslat dopis s kratkou informaci o tom, ze vypoved je neplatna na zaklade „toho a toho“ zakona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
1.2.13 11:59

@misk-a Jo a ten dopis bych poslala pro jistotu s dodejkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
1.2.13 12:00

No důvod on věděl že jsem těhotná a dal mi kvůli tomu podepsat výpověď a když jsem mu řekla že to nemůže tak mi na to řekl že může že nemá žádné potvrzení…v té době jsem ještě neměla průkazku, byla jsem v 9 týdnu. Řekl že mi teda pošle výpověď poštou přišel dopis a výpověď tam žádná jen zapoctovy list kde je napsáno porušení povinnosti :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
1.2.13 12:03

No snad to ňák dám do hromady. Pošlu to doporučeně a myslíte že nevadí že to budu psát ručně.? Nevím jestli mám napsat neco jako nesouhlasím na základě právní rady na pracovním úřadě… Aby si nemyslel že to jen tak přejde, je to trochu takovej inteligent totiž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
1.2.13 12:04

@misk-a

To je hovado. Reaguj hned a to tak, ze mu posli ten nesouhlas (fakt jen par vet) a to doporucene (ne jinak!) a okopiruj mu tam prvni stranku z tehotenske prukazky. Kopii dopisu bych odeslala i na UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
1.2.13 12:05

Pokud mas moznost, tak ne rucne…nemyslim to zle, ale pusobi to „divne“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
1.2.13 12:11

Jj on je hovado to je to spravný slovo, na úřadu práce mi řekli že bych měla právo i na náhradu ušleho zisku ale to už asi nechám, protože s ním něco řešit. Hlavně že budu zaměstnana. Tak děkuji už trochu vím co napsat. Ještě asi připisu aby odpovědel do 5 dnů jinak to dam na ten soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.2.13 12:20
@misk-a píše:
No důvod on věděl že jsem těhotná a dal mi kvůli tomu podepsat výpověď a když jsem mu řekla že to nemůže tak mi na to řekl že může že nemá žádné potvrzení…v té době jsem ještě neměla průkazku, byla jsem v 9 týdnu. Řekl že mi teda pošle výpověď poštou přišel dopis a výpověď tam žádná jen zapoctovy list kde je napsáno porušení povinnosti :-D

Dobře, žes nepodepsala :palec:
Jo tak porušení povinnosti se panáčkovi zachtělo. A dva vytýkací dopisy poslal? (i kdyby je poslal, nic se nemění)

Prostě vyhodit tě nemůže, gauner křivá.

Do dopisu napiš, že výpověď je neplatná, protože jsi v době, kdy ti ti dal, byla těhotná (viz příloha potvrzení lékaře). Podle Citace zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, paragraf 53 o ochranné lhůtě (tohle si ověř, možná proběhla nějaká novelizace a budou tam jiná „čísla“)

A nazdar bazar jdi do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.2.13 12:21
@misk-a píše:
Jj on je hovado to je to spravný slovo, na úřadu práce mi řekli že bych měla právo i na náhradu ušleho zisku ale to už asi nechám, protože s ním něco řešit. Hlavně že budu zaměstnana. Tak děkuji už trochu vím co napsat. Ještě asi připisu aby odpovědel do 5 dnů jinak to dam na ten soud.

No, pokud nejsi na neschopernce, měla bys chodit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
1.2.13 12:25

Jj děkuji holky jdu to sepsat. Žádné vytýkací dopisy neposlal. Pak vám sem napíši jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat